Zbyszek pisze:Napisałem to, gdyż jestem tego pewny. Duch który skończy reinkarnacje na ziemi, nie jest jeszcze duchem doskonałym. Przechodzi on na inne światy bardziej zaawansowane niż ziemia i tam kontynuuje swoje nauki. Zawsze jest on zależny od wyżej postawionych w hierarchii. Na własną prośbę może powrócić na ziemie, ale to nie zależy od niego.
Paweł2 pisze:A czy człowiek obecnie żyjący tutaj na ziemi ma jakąś możliwość poproszenia o zakończenie jego próby/misji przed czasem bez popełniania samobójstwa.
Mam na myśli czy można przerwać egzystencje na ziemi poprzez jakąś prośbę tak aby np. odpocząć i przystąpić do próby później czy też dany człowiek musi się męczyć aż do końca?

Zbyszek pisze:Próbę lub próby które masz w obecnym życiu, wybrałeś sam lub ci je dano, ale nie dlatego by cie skrzywdzić tylko dlatego ze wierzą w ciebie ze je możesz przejść, wykazując trochę woli. Tak jak pisze Voldo, odchodząc z tego świata z własnej woli, pogarszasz tylko swoja sytuacje i w następnej egzystencji, może ci być jeszcze trudniej. Często duchy, odchodzą wcześniej z tego świata, tylko dlatego, bo spełniły swoje zadanie lub nauczyły się tego, czego się miały nauczyć, i nie jest potrzebne by dalej przebywały w tym ciele. Ale nikt z nas nie wie, jaka probe mamy i kiedy ja wykonamy, dlatego, musimy uzbroić się w cierpliwość i starać się być z dnia na dzień lepszymi osobami, gdyż to jest jedyna droga, do wcześniejszego odejścia.
Paweł2 pisze:To tak ktoś życzy "sto lat" a w odpowiedzi można usłyszeć "tak źle mi życzysz?"

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości