Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Mirek » 04 mar 2017, 08:40

cthulhu87 pisze:Wydaje się, że działa to tak: woli Boga nie zmienimy modlitwą, ale możemy dzięki niej zyskać siłę, ew. inne wsparcie, w próbach, jakie mamy doświadczyć. Podejrzewam, że osoby wrażliwsze na bodźce pozazmysłowe czują przy modlitwie również obecność istot duchowych, która sama w sobie też jest wsparciem. Wiadomo nie od dziś, że łatwiej zmierzyć się z rzeczywistością, gdy nie jesteśmy we wszystkim sami :)

Nasza wola jest wolą Boga. On ją akceptuje w 100%. Co innego jest, to czy się z nią zgadza. Po przez modlitwę możemy odmieniać nasz los, gdyż prawdziwa modlitwa ma moc przemiany naszej egzystencji. To wszystko co nas spotyka, a po ludzku uważamy za tragedie czy zło, tak naprawdę jest dla naszego dobra (rozwoju). Jeżeli coś wcześniej sobie uświadomimy i wdrożymy w nasze życie, to pewne wydarzenia, które miały zaistnieć nie nastąpią, bo nie mają już takiej potrzeby. Modlitwa ma taka, m.in. moc uświadamiania.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 05 mar 2017, 23:42

Mogę prosić osobę która pisała kiedyś gdzie można znaleźć (obojętnie w jakim języku) rozmowę ducha Hipolita Rivaila z medium o podanie choćby w przybliżeniu miejsca gdzie można o tym przeczytać?

ps. która z tych dat miała dla niego większe znaczenie emocjonalnie - urodzenia: 3.10.1804 czy śmierci: 31.03.1869r?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 10 mar 2017, 14:50

Mam więc inne pytanie do forum:

Obecnie każdy duch potrafi się określić co robi na Ziemi! Każdy! Jesteś tu więc bo (...?) ale ważne że Ty wiesz!
A po tym życiu w ciele ziemianina gdzie masz "przydział"? (ale nie przejmuj się jeśli nic Ci nie wiadomo o żadnych przydziałach) - bo to znaczy że odrodzisz się Tutaj (kondolencje!).
Czy ktoś ma świadomość tzw. "przydziału"? (nie wszyscy którzy tej świadomości nie mają odrodzą się na Ziemi). Ale pytam - bo to jest ciekawe - świadomość ducha...
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Estia72 » 13 mar 2017, 08:46

Magu wiem ,ze ze spora iloscia istot ide na jakas nowa planete, nie wracam na ziemie, bylo mi to wyraznie pokazane, nie wiem jak sie ta planeta nazywa, co tam zastane....wiem tylko ze tutaj dobiegl kres mojej drogi i juz wiecej tutaj nie wroce..... :roll: bylo mi wyraznie pokazane ze wrocilam jako pierwsza, bylam na tyle dojrzala ze moglam przejsc dalej choc musialam troszke poczekac na innych, az zaczeli sie z wszystkich stron zjawiac, to byla ogromna ilosc istot, nie wiem tez na 100% czy to byli ludzie tylko z ziemi, ale mysle ze tak, wiem ze wszyscy bylismy bardzo szczesliwi ze dalismy rade, ze nam sie udalo....tyle pamietam :roll:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 13 mar 2017, 08:55

Inne pytanie do spirytystów:

Czy zadawniona (niknąca w świadomości pamięci) klątwa może zbierać krwawe żniwo w ramach "celu" w 21 wieku?
Obecnie już nikt w takie rzeczy nie wierzy (przynajmniej powinno tak już być) ale ja wierzę (i jest to niezależne od upływu lat) - czy coś takiego jak klątwa ma racje bytu w czasach lotów na Księżyc?
Jak "to" (mord rodziny w ramach staropogańskiej klątwy) można zatrzymać raz na zawsze?!
Jak osoba będąca spadkobiercą "wojny nienawiści" może to raz na zawsze zatrzymać - na sobie (nie przekazując dalej)?!
Jak zadośćuczynić poszkodowanemu gdy potomek jednej rodziny nie pamięta (nie ma żadnych informacji poza tą że jego rodzina prowadziła "wojnę nienawiści" w przeszłości i została obłożona klątwą)? Jak to cholerstwo zatrzymać?!
Jak zatrzymać konsekwencje/karmę według spirytystów - przy założeniu, że ja chcę zadośćuczynić duchom przeszłości ale nie mam wiedzy które to duchy i co im moja rodzina zrobiła?!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 13 mar 2017, 14:22

Pozostaje mi wymiana w oparciu o ezoterykę - życie za życie już po raz drugi :(
Trudno - przeprowadzę to w oparciu o to wszystko w co nie wierzy współczesna nauka (czarną i białą magię).
Spirytyzm to w końcu filozofia "ubierania stanu faktycznego w piękne ubranie"
Pozostaje mi magia która ma zaczątek w duchu - nie w materii!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 20 mar 2017, 11:10

Ale tak naprawdę SPIRYTYZM ma książki i wiarę nie? :twisted:

a trochę trudno WSZYSTKO oprzeć tylko o książki napisane na domniemaniach i logikę rozmówców - bo możemy stracić bardzo wiele! Możemy stracić "życie" (możemy przepiepszyć swoje życie) ! :twisted:

Czy ktoś z Was jest wstanie swoje wierzenia przedstawić w wiarygodny sposób? Wierzenia Kardeka? Bo te jego książki wcale nie są bardziej wiarygodne od Biblii! Opierają się na ludziach (że ci ludzie czegoś dokonali) i ich wierze we własną prawdę!

A ich "prawdy" odbiegają od prawd innych takich jak on ludziach - od prawd ludzi tego forum chociażby! A więc Spirytyzm opiera się na "prawdzie" jednego tylko do którego inni są przyrównywani na podstawie własnych namiętności oceniającego. Kardek jako człowiek nadzwyczajny - Heros bo wszystko inne - to co po nim jest porównywane do niego i tylko o jego domniemania oceniane!

A kimże był ten Kardek?! Facet uczył francuskiego we Francji :) i zdecydował się w ramach zainteresowań poświęcić trochę swojego prywatnego czasu spirytyzmowi który nigdy nie dzielił się wcześniej na spirytyzm (a więc intelekt) i spirytualizm (a więc magia, okultyzm, demony) tylko był praktyką od początku - i jest nią nadal! To po prostu wywoływanie duchów - nic więcej! Kardek oczywiście i 5 procent Brazylii ma odmienne zdanie! :D

Chciałbym raz przeczytać prawdy - Wasze a nie wasze domniemania w oparciu o ograniczenie ciała i książki które niczego jeszcze nie dowiodły! Wasza wiara to Kardek po prostu a tenże Kardek to Wy :lol:
I to jest ta prawda Kardeka - że powiedzie w czeluść za sobą wyznawców jak powiedział 2.000 lat temu Jezus Rabin :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 20 mar 2017, 15:04

Skoro wierzycie w boską ochronę czemu się tak upieracie by inny forumowicz w ramach doświadczenia które poniekąd ma w swej definicji spirytyzm (filozofia spirytystyczna sama powstała na bazie doświadczeń) nie pojawił w obrębie waszego obszaru - oczywiście duchem. Zawsze słyszę NIE! ZAKAZ! NIE ZGADZAM SIĘ! NIE ŻYCZĘ SOBIE! MOI STRAŻNICY, OPIEKUNOWIE CIĘ ZATRZYMAJĄ! I niestety nie jest to możliwe bez zgody z drugiej strony. Można ten problem ominąć ale wiąże się to z własnym popapraniem i innymi problemami np. (muszę zostać wyprowadzony z równowagi - mój duch musi szaleć żądzą zemsty która musi nas zaślepić). Nawet sławny Kris unika takich sytuacji a drzwi trzyma zaryglowane na wszystkie spusty.
Ale czy eksperymentowanie jest takie złe? Czego się boją ludzie którzy blokują mi wejście? Albo gdzie są Wasze duchy gdy nie zastaję nikogo? Nie ciekawi Was to co robi wasz duch gdy ciało śpi? Może tak by otworzył mi drzwi :D Po tamtej stronie nie buszujecie bo by mi doniesiono o tym - więc gdzie Wy jesteście?!
Czy poniekąd "czynienie dobra" to nie otwieranie się na bliźniego i duchowa współpraca, nauka miłości?

Nudzi mnie już poszukiwanie w świecie duchowym Kardeka który się gdzieś zaszył. Może opuścił już granice Ziemi.
To opuszczenie granic Ziemi jest też zastanawiające - szczególnie to czemu nasze dusze gdy śpi ciało nie mogą się wedrzeć w ciało rozumnego obywatela innej planety? Natasza coś pisała o strażnikach Ziemi ale to brzmiało jak horror więc nie przyjmowałem tegoż na serio.

Ale najbardziej interesuje mnie Ziemia i jej użytkownicy - w astralu jest "czarny plac" - spotkamy się na neutralnym gruncie dla nauki?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Marzyciel » 20 mar 2017, 16:11

Bardzo lubię eksperymenty, zapraszam serdecznie do mnie. Nie ma żadnych strażników, opiekunów,
co najwyżej w domu mam nie posprzątane. Eksploracje partnerskie to dla mnie żadna nowość, więc nic
nie stoi na przeszkodzie.
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: Krzysztoff » 21 mar 2017, 22:18

Ja też lubię eksperymenty , zapraszam
jeżeli umiesz mnie odnaleźć to zapraszam

Ostatnio miewam ciekawe sny , już 2-gi raz śni mi się że byłem na jakiejś uczelni, miałem wszechogarniające poczucie że nic nie wiem z tych przedmiotów - że niezbyt dobrze się przykładam :)

Ostatnio śnili mi się zmarli - z dosyć ciekawą fabułą

Miałem też sen, że znajdowałem się w pomieszczeniu w którym "uczono" tych po śmierci , że nie są już materialni, np. że możesz się unosić (i polatałem sobie) , ciekawym ćwiczeniem dla tych zmarłych było , że "instruktor" rzucał w nich różnymi ostrymi przedmiotami (nożami , siekierami , włóczniami ) - oczywiście nic im się nie działo bo już nie byli materialni ale robiło to na nich wrażenie :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi