OneNight pisze:Bardziej się martwię o niego, bo skoro był gotów zniszczyć coś na terenie nienależącym do niego, aby sprowokować ducha, to o jakim poziomie to świadczy?

OneNight pisze:A nastraszenie wynika z tego, że on jest fanem horrorów i lubi się baćPrzecież w tym celu chciał iść do nawiedzonego miejsca.

OneNight pisze:Ostatnio mój kolega mówił, że chciałby zostać egzorcystą. Powiedziałem mu wtedy, że nie można być świeckim egzorcystą, bo są to ludzie wysyłani przez kościół katolicki. On uparł się, że chciałby zobaczyć opętaną osobę. Po krótkiej rozmowie zasugerował, żebym poszedł z nim do nawiedzonego miejsca i zniszczył tam coś w celu prowokacji ducha. Ostatecznie odwiodłem go od tego pomysłu mówiąc, że ja bez sprzętu tam nie pójdę, a jest on bardzo drogi - kamera termowizyjna, kamera noktowizyjna, miernik temperatury i pola magnetycznego itd. Na samym końcu stwierdził, że kupi sobie tablice ouija na allegro za 35zł. Zastanawiam się, czy nie zagrać z nim i go nie nastraszyć, skoro tak chce spotkać ducha.
Stanowisko katoli znam - to droga do opętania. A jak to się ma do prawdy? Czy ta gra to tylko niewinna zabawka, czy może być przypadkowo użyta nie tak jak zakładano?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość