Maciej2016 pisze:Danut - pracuje w dzialce medycznej i zaufaj mi, ze to co naukowcy udowodnia to jedno a co na prawde jest to drugie. Zachecam do poczytania aktualnych swiatowych wymogow dotyczacych publikacji naukowych a zobaczysz jak bardzo szablonowe, konserwatywne i wybiorcze jest to towarzystwo wzajemnej adoracjiJesli chpodzi o naukowcow stricte to polecam Ci dr hab sir Ruperta Shelldrake, czlokna i Fellow-a Royal Society i to jak bardzo wyniki tego uznanego i doswiadczonego naukowca roznia sie od dogmatow
Napisal bardzo fajna ksiazke - Science dellusion - opisal 10 mitow, ktorymi rzadzi sie wpsolczesna nauka a oprocz tego ukazal problem wspolczesnosci - naukowcy tak bardzo zatwardziale trzymaja sie starych stroktur, ktorych nie chca puscic, ze w XXI jedynym na cio ludzki mozg moze sie zdobyc to wynalezienie selfie - sticka
Parafraza ale jednak - serdecznie zapraszam do lektury tego Pana - jest tam wiele odniesien do innych autorytetow naukowych i na pewno uznasz to za warte swojego czasu.
danut pisze:Z tym hasełkiem, bardzo nienaukowym i błędnym, że wszystko jest energią już kilkakrotnie się tutaj nie zgadzałam i tłumaczyłam dlaczego, bo problem tych ludzi głoszących je tkwi w samym mylnie zdefiniowanym pojęciu - energia. "

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości