Lato przegania duchy...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Lato przegania duchy...

Postautor: Nikita » 26 lip 2012, 13:06

cos ostatnio malo na forum spirytystycznym sie dzieje...chyba lato nie sprzyja pojawianiu sie duchow? hi hi
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: Lato przegania duchy...

Postautor: 000Lukas000 » 26 lip 2012, 14:12

Bo ja wiem, zapewne każdy z nas odwiedza forum i czeka aż pojawi się jakiś ciekawy temat do dyskusji.

Ja ostatnio zastanawiałem się nad tezą jakoby człowiek nie może się cofnąć w rozwoju. I doszedłem do wniosku że nie do końca jest to słuszne stwierdzenie.
Co prawda człowiek nie może na powrót stać się zwierzęciem, ale człowiek który wstąpił na drogę poprawy, i kilka negatywnych cech zwalczył to jeśli znajdzie się jako dziecko w złym środowisku to bardzo możliwe że cofnie się w rozwoju zbaczając z obranej ścieżki.
A czasami sytuacje które mogą wystąpić w naszym życiu mogą również skłonić nas do morderstwa i tym samym cofnięcia się w rozwoju. Dopiero jak człowiek osiągnie pewien pułap rozwoju i większego zrozumienia będzie mógł oprzeć się takiemu wpływowi i w tym momencie faktycznie nie będzie możliwości rozwoju wstecznego.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 26 lip 2012, 15:18

Ja myślałem, że tu ktoś wrzucił jakiś link dotyczący prezesa PZPN i jego domniemanych kontaktów z drugą stroną. Dla osób, którym w wakacje się nudzi, polecam natomiast artykuł z gazety Fakt:

http://www.fakt.pl/Krzysztof-Jackowski- ... 381,1.html
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Jaskier » 26 lip 2012, 19:52

W pełni wierze w prawo postępu ale mam wrażenie że przy obecnym stanie chyba dopiero nasze wnuki zobaczą jakieś zmiany...
Jaskier

Postautor: Nikita » 27 lip 2012, 14:25

wierze w postep ale widze po sobie, ze nastepuje on bardzo powoli...czasami wiem co jest dobre a co zle ale moca nawyku czy poprostu tak postepuje wrednie...ostatnio stwierdzilam, ze wredna potrafie byc,....no coz...akceptuje to na poczatek...

Pan Jackowski fajny facet...lubie go...bo jest taki autentyczny....

Szkoda, ze nie udalo mu sie rozwiazac sprawy Iwony Wioeczorek...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Luperci Faviani » 27 lip 2012, 18:25

A ja w ramach ozywiania forum pragne pochwalic sie nowym zakupem, ktorego dokonalem godzine temu na ulicznym straganie w Avignon - stare wydanie Ksiegi Duchow. Gdy zobaczylem tytul podskoczylo mi cisnienie, poniewaz akurat pragnalem podarowac taka ksiazke znajomej, ktora jutro bedzie obchodzila 40-te urodziny.
Załączniki
KD.jpg
KD.jpg (64.71 KiB) Przeglądany 5870 razy
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 27 lip 2012, 18:39

Fajnie :)
A które to wydanie?

podarowac taka ksiazke znajomej, ktora jutro bedzie obchodzila 40-te urodziny.

uwaga: podawanie wieku kobiety może skończyć się śmiercią lub ciężkim kalectwem 8-)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 27 lip 2012, 18:44

Luperci Faviani pisze:A ja w ramach ozywiania forum pragne pochwalic sie nowym zakupem, ktorego dokonalem godzine temu na ulicznym straganie w Avignon - stare wydanie Ksiegi Duchow. Gdy zobaczylem tytul podskoczylo mi cisnienie, poniewaz akurat pragnalem podarowac taka ksiazke znajomej, ktora jutro bedzie obchodzila 40-te urodziny.

Rewelacja ! no i super pomysł na prezent :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 27 lip 2012, 23:01

A zna francuski? :D :lol:
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 28 lip 2012, 15:26

60-te wydanie KD. Mysle, ze ta ksiazka moze miec przynajmniej z 70 lat. Probuje dokladniej ustalic jej wiek ale okazuje sie to dosyc trudne.

Ps. Zaskakujacy prezent spodobal sie :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi