Strach przed Duchem

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Strach przed Duchem

Postautor: jb3 » 06 kwie 2010, 14:43

.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 10:45 przez jb3, łącznie zmieniany 1 raz
jb3

Postautor: Luperci Faviani » 06 kwie 2010, 14:59

Odnoszę wrażenie, że odbieramy na różnych falach...

Zacznę od początku, bo może wyraziłem się niejasno:
"Być świadomym zagrożenia" nie oznacza "odmawiać pomocy". To są dwa różne pojęcia i nie ma powodu, by je łączyć.

"Być świadomym zagrożenia" nie oznacza również: "nie ufać Bogu". To także są różne pojęcia, których też nie trzeba łączyć.

Jeżeli napisałem, że trzeba się bać Duchów, miałem na myśli, że trzeba być świadomym zagrożenia, ponieważ w przeciwnym razie, można popaść w tarapaty. Strach przed Duchami powinien motywować człowieka, by oddał się protekcji Boga, bo jeśli zagrożenia nie ma, to po cóż prosić kogoś o ochronę?

Tak więc (jak już pisałem we wcześniejszych postach), świadomość zagrożenia, udzielenie pomocy i wiara w Boga, to trzy zupełnie odrębne sprawy, których łączyć nie trzeba.

Niepotrzebnie nadinterpretujesz moje słowa...
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: jb3 » 06 kwie 2010, 15:38

.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 10:45 przez jb3, łącznie zmieniany 3 razy
jb3

Postautor: Luperci Faviani » 06 kwie 2010, 20:39

Bezapelacyjnie odbieramy na innych falach...
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 10 maja 2010, 12:57

Ja osobiscie nie mam zamiaru wywolywac duchow. Zostawie to osobom, ktore sie na tym znaja...czyli spirytystom i mediom. Temat mnie bardzo interesuje ale ja nie posiadam takich kwalifikacji i daru komunikowania sie. I chyba wlasnie balabym sie wkraczac w swiat duchow. wydaje mi sie, ze przy Ziemi krazy duzo duchow niespokojnych a takie nie odpowiedza mi na zadne pytanie.
Ja jestem zwyklym czlowiekiem wiec nie przyciagne duchow wyzszych, a tylko te mnie interesuja.
Nie bawie sie tez w wychodzenie z ciala bo boje sie takich eksperymentow. Tak do konca nie mamy nad tym kontroli. A slyszalam tez kilka historii od znajomych, ktorzy nie mieli pozytywnych doswiadczen. Mozna przyciagnac jakiegos przyziemnego ducha, ktory potem nie bedzie chcial odejsc.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ruskof » 10 maja 2010, 21:37

Nikita pisze:Nie bawie sie tez w wychodzenie z ciala bo boje sie takich eksperymentow. Tak do konca nie mamy nad tym kontroli.

W pewnym sensie mamy,jesli boisz sie podrozy pozacielesnych z faktu iz mozesz do ciala nie wrocic,to pamietaj zawsze laczy twoje cialo z dusza srebrna nic,ktore sie tylko zrywa w razie smierci.Wiec ponowne przybycie do ciala jest nieunikniony wrecz.
I maly pytanie-O co dokladnie ci chodzilo,ze nie mamy nad tym do konca kontroli?Nigdy do konca nie kontrolujemy sytuacji,nawet teraz,na chwile obecna.Moze ci sie pojawic bol w kosci krzyzowej,i nie kontrolujesz bolu bo an nie zwiekszysz ani nie zmniejszysz go,a przynajmniej nie natychmiastowo.

Nikita pisze:A slyszalam tez kilka historii od znajomych, ktorzy nie mieli pozytywnych doswiadczen.

Slyszalas historie o negatywnych doswiadczen w czasie OOBE?Chetnie poslucham tych historii :) Napisz chociaz dwie,albo trzy prosze cie :)
Jesli chodzi o przykre doswiaczenia swoja droga idac,to zapewne chodzilo im o przejscie z jednej gestosci do drugiej,albo o to ze mieli do czynienia z nizszymi istotami astralnymi.
Nigdy nie daj sobie wmowic przez kogos to co potrafisz zrobic a to,czego nie potrafisz,bowiem tylko ty to wiesz i wiesz jak osiagnac swoj cel.

Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...

Kontakt GG : 393033
Ruskof

Postautor: Nikita » 11 maja 2010, 07:22

Mialam kolege , kotry wlasnie w ten sposob eksperymentowal. Wprowadzal sie w stan za pomoca samohipnozy i wychodzil z ciala. Ale po czasie zauwazyl, ze wchodzi w ten stan bez swojej woli czyli jakby bezwolnie. Dlatego zaprzestal tych praktyk i odradzal sie tym bawic.
Ja nie mowie, ze OBE jest czyms zlym ale to chyba nie jest dla kazdego?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi