Co to mogło być?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Co to mogło być?

Postautor: OneNight » 11 kwie 2016, 18:17

To działa jak mięsień. Mogę to wywołać i mogę to zatrzymać. Problem w tym, że czasami wywołuje to mimowolnie przy okazji i to mnie irytuje.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Estia72 » 23 kwie 2016, 19:27

To nic innego jak tylko zmiana wibracji, doenergetyzowanie, byc moze niektore organy lub osrodki czakr masz niedoenergetyzowane, zblokowane.
Ja czesto doswiadczam takich wibracji powiazanych z odczuwaniem garaca lub uczucia jak by prad elektryczny przeplywal przez cialo w momentach odbioru lub przekazu innym lub sobie energii, zwlaszcza gdy osoby maja duze problemy zdrowotne, bardzo czesto rowniez odczuwam jednoczesnie bole roznych organow swoich lub innych osob. Moja mama gdy chorowala na nadczynnosc tarczycy i nerwice lekowa ,gdy miala przekaz energii oprocz silnego uczucia wrecz ucisku w okolicy tarczycy i mrowienia czy wrecz uczucia przechodzenia pradu przez cale cialo odczuwala doslownie telepanie calego ciala, ale po przekazie czula sie juz dobrze i tarczyca wrocila do normy , oczywiscie potrzebowala jeszcze paru przekazow ale juz nastepne nie byly tak mocno odczuwalne czy wrecz dramatyczne :D Byla przygotowana na rozne "efekty" odczuwania w czasie odbioru wiec tylko dzieki temu sie nie wystraszyla. Gdy energia jest wyrownana nie odczuwa sie az tak drastycznych wibracji, ale musi to rowniez isc rownomiernie ze wzrostem swiadomosci...wtedy odczucia wibracji czy mrowienia sa wrecz przyjemne , relaksujace ,gdy natomiast zaczyna sie od "doopy strony" mozna narobic sobie wielu szkod jak we wszystkich aspektach zwiazanych z duchowoscia. Zauwazylam ze wiele osob wlasnie zaczyna od tej innej strony, pasjonuja sie oobe, otwieraniem czakr, szukaja na sile kontaktow z druga strona, chca rozwijac zdolnosci jasnowidzenia itd. zamiast zaczynac od wewnetrznego rozwoju, samodoskonalenia sie, rozwoju empatii, bezwarunkowej milosci, wewnetrznej etyki itd. a to niestety bledna droga.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 23 kwie 2016, 19:44

A co te zdolności mają z tym wspólnego? Też rozwijają duchowo np. OOBE(wyjątkiem jest tu Darek Sugier - to ten co widział samego boga).

Żyjemy w takich czasach, że bezwarunkowa miłość to głupota. Albo będziesz kochać wszystkich, a oni będą Cię przez to w ch... robić albo skupisz miłość na jednej osobie, która to odwzajemni.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Estia72 » 23 kwie 2016, 20:05

Pisze Ci tylko ze te mrowienia ktore odczuwasz to zmiana wibracji, przeplyw wyzszych energii , oczyszczanie i otwieranie czakr i wazne jest by odbywalo sie poprzez prace nad soba czyli od najnizszych czakr a nie np. czakry 3 oka, bo wtedy mozna narobic sobie problemow.
Mowisz ze oob to rozwoj duchowy,ja natomiast uwazam ze oob to jeden ze "skutkow ubocznych" ;) rozwoju duchowego czyli jeden z takich pakietow premium, lecz skoro tak uwazasz to w porzadku, nie zamierzam kwestionowac Twojego zdania czy przekonan, to twoja droga i tylko Ty wiesz najlepiej co jest dla Ciebie najlepsze :) Kazdy jest dla siebie najlepszym nauczycielem i mistrzem.
Pozdrawiam Serdecznie :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 23 kwie 2016, 20:10

Dotarło do mnie to, co napisałaś o wibracjach, nie musisz powtarzać :D

Nie zapominaj, że można spotkać tam swojego opiekuna, który nas naprowadzi na dobrą drogę. Jak to jest z tym rozwijaniem czakr od zera? Coś mi się o uszy kiedyś obiło. Opowiedz coś o tym proszę.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 23 kwie 2016, 20:19

Darek Sugier narobił sobie właśnie problemów przez OOBE przez niewykształcony u siebie poprawnie system wartości, przez brak pracy nad swoja duchowością. Alkohol, narkotyki( chyba też) zbytnie rozdrażnienie emocjonalne, wybuchowość, brak poskromienia swoich instynktów przerodził się w końcu w fanatyzm religijny. Zgadzam się jednak z OneNight odnośnie miłości bezwarunkowej - hasła, lub nauki do niej krążące są niewartościowe, uczą miłości byle jakiej i niepełnej, kochać wszystkich i wszystko, czyli właściwie być obojętnym na miłość, na poprawny odbiór rzeczywistości, na kształtowanie swojego charakteru, na emocje ludzkie i uczucia, bujać w chmurach - nie żyć, ani doświadczać życia głębi..
danut

Postautor: Estia72 » 23 kwie 2016, 22:02

OneNight pisze:
Nie zapominaj, że można spotkać tam swojego opiekuna, który nas naprowadzi na dobrą drogę.

Oczywiscie jak to mowia "wszystkie drogi prowadza do zrodla " ale po co isc okrezna droga? ;)
Poszukaj w necie prosze, jest mnostwo informacji jak otwierac po kolei czakry, znajdziesz na pewno wiele sposob ktore dopasujesz dla siebie indywidualnie do pracy z czakrami od wizualizacji ,afirmacje po nagrania synchro jesli jest to Ci ta wiedza potrzebna. Na youtube tez jest mnostwo filmikow jak Solffegio Harmonics. Najlepiej poszukaj forum tematycznego , mozna wiele sie nauczyc i nie popelniac bledow czytajac doswiadczenia innych. Dla mnie rozwoj czakr jest na dalszym miejscu , preferuje bardziej naturalny sposob , a otwieranie sie czakr jest dla mnie jak juz pisalam podobnie jak w przypadku oob nastepstwem wewnetrznego rozwoju(ale to tylko moje zdanie nie musisz sie z nim zgadzac) :)

Nie neguje twojej filozofii na zycie jak juz pisalam kazdy ma swoja wewnetrzna droge i prawde i nia powinien podazac, kazdy wewnetrznie czuje i wie co jest dla niego najlepsze , w pierwszym poscie chcialam Ci tylko wytlumaczyc czym sa te mrowienia i wibracje ktore odczuwasz. Jesli zle sie wyrazilam to wybacz nie bylo moim zamiarem w jakikolwiek sposob negowac Twojego doswiadczenia i Twojej prawdy :)

Jesli Danut chodzi o milosc bezwarunkowa tkz. wymysl New Age hmmm....miloscia trzeba obdarzac madrze,co nie oznacza ze masz akceptowac wszystko i sie z tym bezmyslnie zgadzac niereagujac, znacie za pewne tego pana ktory nauczal "nie rzucajcie perel przed wieprze" Milosc bezwarunkowa zostala wypaczona , nadinpretowana i wykorzystywana. Kazdemu nalezy dac szanse Danut , sprobowac pomoc jesli tego chce , pokazac swoim przykladem inna droge lecz jesli ten ktos nadal czyni swiadomie zle to nalezy pozwolic mu odejsc -niech dalej partaczy, ja tak rozumiem milosc bezwarunkowa!
Awatar użytkownika
Estia72

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi