Pismo automatyczna - utrata kontroli

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Pismo automatyczna - utrata kontroli

Postautor: OneNight » 04 paź 2015, 19:19

Pytanie do tych, co mieli styczność z pismem automatycznym: Czy zdarzało wam się, że ręka zaczeła wam pisać w nieporządanym momencie?
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Pismo automatyczna - utrata kontroli

Postautor: bernadeta1963 » 04 paź 2015, 19:30

Często mi się to zdarza .Mimo , że zawsze dostaje przedtem przekaz ''pisz'' nie zawsze mam czym i na czym . Nie raz zdarza mi się pisać palcem po blacie , lub zapalarką od gazu na blacie kuchennym . Nie muszę pisać na kartce ponieważ pamiętam treść przekazu . Gdy jest dłuższy pamiętam ogólnie o co chodziło .
Najciekawszą rzeczą jest to ,że przekazujących przekaz nie interesuje na czym piszesz ,po prostu musisz pisać . Kiedyś nawet poprosiłam o przekaz taki jaki otrzymuję przy kontakcie z duchami kiedy odbieram informacje. Otrzymałam ponownie przekaz ''pisz''.
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 04 paź 2015, 19:54

A możesz to powstrzymać? np. Wypełniasz jakiś ważny dokument i nagle ręka chce pisać.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 04 paź 2015, 21:00

Nigdy nie miałam takiej sytuacji .To zawsze dzieje się za moim przyzwoleniem . Nie zdarzyło mi się np ,że piszę coś bezwiednie i nagle łapie się na tym że coś napisałam . Ten kto chce przekazać mi informacje wie jaki moment jest na tyle dobry , abym mogla ją odebrać .
Jeżeli ja zadaję pytanie i proszę o odpowiedź dzieje sie to prawie natychmiast . Wtedy jestem przygotowana .
Gdy załatwiam jakąś sprawę urzędową przeważnie odbieram tylko przekaz telepatyczny . Przy takim przekazie mówie w myślach , że teraz nie mam czasu . Nie zdarzył mi się jeszcze natarczywy duch :) . Zwykle słyszę w odpowiedzi ''poczekam ''. Może to zabrzmi niewiarygodnie , ale tak właśnie jest .
Mogę się pomylić przy wypełnianiu dokumentów , ale nigdy nie napisze na nim tego co mi dyktują .
bernadeta1963

Postautor: OneNight » 04 paź 2015, 21:03

Dzięki wielkie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: gaba75 » 04 paź 2015, 21:43

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale chyba chodzi o to czy mamy czasem tak że nie myślimy nad tym co piszemy, że jestesmy wyłączeni. Tak, ja tak miałam często, na studiach głównie. Pisałam ale wyrazy w ogóle mi się nie trzymały kupy, jakby mnie nie było tam. Jakbym duchem była gdzie indziej. Czasem teraz też tak mam, ale staram się to zaraz eliminować, bo to niepotrzebne mediom. Myślę że łączy się to ze strachem, który chce wziąć nad nami górę. Z móweniem mam to samo, że czasem coś mówię ale ktoś mi zwraca uwagę, że mówię nie o tym co trzeba. Moja córka starsza też tak ma. Freud coś pisał o przejęzyczeniach, krótko mówiąc myślę że to nic innego jak nasza podświadomość. Skoro podświadomość, to Duch, to tak naprawdę nie wiemy jaki chochlik może nam wpaść w nasz przekaz. Trzeba się kontrolować i łapać równowagę.
Co do pisma to nie mogę tak jak Bernadetta. Ja muszę pisać na papierze, to ważne. Każde słowo bowiem musi być przeanalizowane tak przeze mnie jak przez biorcę przekazu. Bo jest odbiorca, to medium i biorca czyli ten przychodzący do medium. Żeby biorca zrozumiał przekaz od Ducha który chce mu pomóc, musi czasem wziąść kartkę kilka razy do ręki by móc zrozumieć sens przekazu. Nie każdy Duch, który chce pomóc, jest na odpowiednim poziomie wiedzy i nie zawsze umie w precyzyjny sposób przekazać tę wiedzę. Np. Przychodzi do medium osoba z wyższym wykształceniem, a pomóc jej chce Duch, który za życia nie był wykształcony i nie wie jak przekazac swą wiedzę, by została dobrze odebrana. Papier i słowo pisane jest ważne w takich przypadkach, bo wtedy kazdy może sobie wrócic do tego kiedy zapragnie i przeanalizować odpowiednio. To tak jak z fotografiami z które oglądamy po latach. Patrzymy na nie i myślimy, a myśli nas inspirują do czynów.
gaba75

Postautor: OneNight » 05 paź 2015, 18:13

gaba75 pisze:Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale chyba chodzi o to czy mamy czasem tak że nie myślimy nad tym co piszemy, że jestesmy wyłączeni. Tak, ja tak miałam często, na studiach głównie. Pisałam ale wyrazy w ogóle mi się nie trzymały kupy, jakby mnie nie było tam. Jakbym duchem była gdzie indziej. Czasem teraz też tak mam, ale staram się to zaraz eliminować, bo to niepotrzebne mediom. Myślę że łączy się to ze strachem, który chce wziąć nad nami górę. Z móweniem mam to samo, że czasem coś mówię ale ktoś mi zwraca uwagę, że mówię nie o tym co trzeba. Moja córka starsza też tak ma. Freud coś pisał o przejęzyczeniach, krótko mówiąc myślę że to nic innego jak nasza podświadomość. Skoro podświadomość, to Duch, to tak naprawdę nie wiemy jaki chochlik może nam wpaść w nasz przekaz. Trzeba się kontrolować i łapać równowagę.
Co do pisma to nie mogę tak jak Bernadetta. Ja muszę pisać na papierze, to ważne. Każde słowo bowiem musi być przeanalizowane tak przeze mnie jak przez biorcę przekazu. Bo jest odbiorca, to medium i biorca czyli ten przychodzący do medium. Żeby biorca zrozumiał przekaz od Ducha który chce mu pomóc, musi czasem wziąść kartkę kilka razy do ręki by móc zrozumieć sens przekazu. Nie każdy Duch, który chce pomóc, jest na odpowiednim poziomie wiedzy i nie zawsze umie w precyzyjny sposób przekazać tę wiedzę. Np. Przychodzi do medium osoba z wyższym wykształceniem, a pomóc jej chce Duch, który za życia nie był wykształcony i nie wie jak przekazac swą wiedzę, by została dobrze odebrana. Papier i słowo pisane jest ważne w takich przypadkach, bo wtedy kazdy może sobie wrócic do tego kiedy zapragnie i przeanalizować odpowiednio. To tak jak z fotografiami z które oglądamy po latach. Patrzymy na nie i myślimy, a myśli nas inspirują do czynów.

Źle zrozumiałaś, bo chodziło o to, czy podczas wypełniania ważnych dokumentów ręka zaczny pisać wbrew naszej woli.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 05 paź 2015, 21:42

OneNight pisze:Źle zrozumiałaś, bo chodziło o to, czy podczas wypełniania ważnych dokumentów ręka zaczny pisać wbrew naszej woli.

Jeśli zacznie pisać wbrew naszej woli, to podejrzewam że prędzej dopada nas jakaś choroba, ponieważ zawsze możemy przerwać kontakt z duchem :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Wróć do Pytania i odpowiedzi