Jak sprawdzić swoje zdolności medialne?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak sprawdzić swoje zdolności medialne?

Postautor: poszukująca » 07 maja 2012, 20:29

Tak jak napisalam wczesniej nie widze ich fizycznie. Czuje ze ktos jest, nastepnie pokazuja sie obrazy jak ta osoba wyglada, jak jest ubrana, jaki ma wyraz twarzy itp. ale sa to obrazy w glowie a nie fizycznie przede mna. Tak samo odfbieram ich wypowiedzi jako mysli w głowie a nie slysze uszami jako szept np. Natomiast potrafie "odczytac" barwe i ton glosu jakim mówią. Koleżanka sprawdza tarotem wyglad i zazwyczaj sie zgadza. Ponadto smierc jaka podaje owy "duch" potwierdza sie kolezance w kartach.
Zadaje pytania bo chce pomóc, mam III stopień Reiki wiec za jej pomocą pokazuję im droge i staram sie przeprowadzac. jedni chca isc natychmiast, inni prosza o powiadomienie bliskich lub pomoc w odszukaniu ich.
Nie rozumiem pytania o biologie, ale mialam ją jakieś 20 lat temu hahahah.
Jak sie zachowuja? roznie. jedno stoja, inni sie ruszaja i chodza po pokoju.
Zazwyczaj zajmuje sie tym popołudniem lub wieczorem bo przedpołudniem pracuje, choc rano tez sie zdarza. Wieczorem jak przystało na porę dnia mam zapalone światło dośc jasne. Zdarza mi sie również iż bedąc w pracy równiez czuje czyjąs obecnosc natomiast nie prowokuje dialogu bo nie mam na to warunków.
Generalnie pytam o rzeczy mogace mu pomóc w zidentyfikowaniu ducha i udzieleniu pomocy. Dlatego napisalam ze nie zgadzaja mi sie nazwy miejscowosci,bo jesli mam wysłac reiki to musze wiedziec gdzie.Podaja imiona i nazwiska,zawody np. itp.
Zawsze mnie to intrygowało, ale nigdy nie wywolywałam duchów bo sie bałam zobaczyc fizycznie.Nigdy tego nie chciałam...Zaczeło sie po prostu samo z dnia na dzień po inicjacji na II stopień reiki.
poszukująca

Postautor: 000Lukas000 » 07 maja 2012, 22:03

Myślę więc że bardziej prawdopodobne jest więc źródło w psychice, twoja podświadomość robi numery, zdarza się to u wielu ludzi. Tłumaczyło by to mądre rady i błędne nazwy które to pochodzą od ciebie, ty jesteś ich autorką.

Czy kiedykolwiek otrzymałaś poprawną informację o miejscowości?

Pytanie o biologię było by sprawdzić czy gdzieś w umyśle nie usadowiła się ci pewna nazwa części oka, twardówka, która się ujawniła potem w komunikacie jako nazwa miejscowości.

Co do tarotu, to tu jestem pewny na 100% że tarot wyznacznikiem nie jest, to są tylko martwe przedmioty, które nie są w stanie niczego pokazać, co można łatwo sprawdzić, zadaj to samo pytanie trzy razy, jeśli trzykrotnie powtórzy się identyczny układ kart wtedy dowodzi to że kartami kieruje jakaś inteligencja, w przeciwnym wypadku świadczy to tylko o tym że jest to zwykły ślepy traf.

Co do reiki przyznam że nie mam tu wiedzy, wiem tylko że to jakaś forma leczenia energią człowieka przy pomocy układów rąk, w teorii jak jest z praktyką nie wiem.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: poszukująca » 07 maja 2012, 22:18

hmmmm co do kart tarota rozumiem ze nie wierzysz i ok. twoja sprawa. Powiem ci tylko ze odpowiada nawet wiecej niz 3 razy tak samo na zadane pytanie. :lol:
Ponadto sama nazwa miejscowosci, która zabrzmiała jak czesc oka wcale nie musi oznaczac pamieci szkolnej. Jest wiele nazw miejscowosci pochodzących z terminologii róznych nauk. Ponadto to ze mapa nie pokazuje czyli nasz google nie oznacza ze takiej wsi np. nie ma. ja stwierdziłam tylko fakt iż takiej miejscowosci nie odnalazłam.
Oczywiscie nie twierdze ze absolutnie nie masz racji przy czym obawiam sie iz opieranie sie tylko na jednym zagadnieniu nie wyjasnia rzetelnosci moich przekazów.
Podałam tylko czesc przykładów. Jesli powierm ze widze inne istoty wcale niezbyt przyjaźnie nastawione to tez powiesz ze przeczytałam ksiazki fantastyczne?
Interesuje mnie zagadnienie dlaczego duchy klamią a na to pytanie mi nie odpowiedziałes.
Podam kolejny przykład, gdzie rozmawiajac z duchem podał on dane takie jak imie i zwrot jakim sie zwracali bliscy do pewnej osoby o której nie mogłam wiedziec bo była mi całkowicie obca.Ta osoba potwierdziła iz był taki męzczyzna w jej zyciu lecz nuie zgadzała sie informacja iż rzekomo u niej pracował.
poszukująca

Postautor: 000Lukas000 » 08 maja 2012, 08:15

To może ja trafiłem do teraz na same oszustki tarociarskie, ciekawe jest to co mówisz, i warto by było się temu przyjrzeć jeśli w istocie tak jest.

Owszem że nie musi być z pamięci szkolnej, ale że jako nie byłem pewny twojego wieku wybrałem możliwość która była najbardziej prawdopodobna. Chodziło mi o to że słowo mogłaś gdzieś zasłyszeć, i utkwić w pamięci, stąd nazwa miejscowości której nie ma.
Szukałem na kilku mapach, a mapy internetowe są dosyć szczegółowe, takie jak zumi czy szukacz.

Na pytanie dlaczego duchy kłamią odpowiedź jest prosta, są to duchy niskie co oczywiście nie znaczy że są złe, np. mogą chcieć się zabawić i powygłupiać. Jest też i inna możliwość, mogą również wierzyć w to co mówią i może to być w pewnym sensie prawda, np. kiedyś była pewna miejscowość która faktycznie nazywała się twardówka lub oni jako jej mieszkańcy tak ją nazywali, duch więc powie że mieszkał w twardówce.
Możesz np. zapytać się koło jakiej dużej miejscowości znajdowała się przykładowa twardówka, wtedy możesz bardziej określić jej miejsce, jeśli faktycznie by istniała i o ile twoje zdolności pozwolą na taką wymianę informacji.

Widzisz teraz podałaś dalsze informację, które z kolei mogą świadczyć o faktycznych przekazach choć mętnych, co trochę inaczej przedstawia sytuację, ja miałem garść informacji dlatego wyglądało to na psychikę.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: poszukująca » 09 maja 2012, 18:19

No widzisz..nie da się wszystkich moich doświadczeń i odczuć napisać w jednym poście, a niewiele wiem na temat tego czym są, jak sie zachowuja i po co przychodzą. Bardzo chętnie nawiązałabym kontakt z osobą, która ma z nimi doczynienia na co dzien, gdyż pytania sie pojawiają coraz to nowe. Ja też na bieżąco nie jestem w stanie sprawdzić i zweryfikować treści z ich rozmów.Nie zawsze chcą też mówić o sobie podając dane. Dlatego nie wiem jaki jest i czy wogóle jest sens "molestować" je o więcej informacji czy też odpuscic i robic swoje.
poszukująca

Postautor: 000Lukas000 » 09 maja 2012, 18:38

Myślę że przede wszystkim powinnaś przeczytać "Księgę Mediów", to swoiste kompendium wiedzy na temat zjawisk manifestacji w którym znajdziesz wiele informacji, jest dostępna w internecie w pdf, jest to także kontynuacja "Księgi Duchów"

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ewa Fortuna » 10 maja 2012, 18:12

poszukująca pisze:Widze chłopca w wieku 10 lat i z rozmowy wynika iz potrzebuje pomocy kogos z rodziny.Pytam wiec gdzie mieszkał a on podaje nazwe Twardówka, której na mapie wogóle nie ma.Dlatego nie rozumiem jak moge mu pomóc i wysłać np. reiki z intencja do rodziny skoro nazwa jest fałszywa.

Pomóż mu Ty. Nie szukaj jego rodziny tym bardziej ze nie ma takiej miejscowosci na dziń dzisiejszy,ale moze kiedys była. Ty z nim porozmawiaj,powiedz zeby odszedł do Światła,ze teraz tam jest jego dom i tam uzyska pomoc. Ten chłopiec moze nie zyć od wielu,wielu lat wiec nie ma co sobie glowy zaprzątać domysłami skad pochodzi. Piszesz,ze go widzisz,wiec porozmawiaj z nim i popros zeby odszedl.

poszukująca pisze: Dlatego napisalam ze nie zgadzaja mi sie nazwy miejscowosci,bo jesli mam wysłac reiki to musze wiedziec gdzie./quote]

Nie musisz wiedziec gdzie przebywa ta osoba. Wyslij do niej energie i popros o odejscie.
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: poszukująca » 11 maja 2012, 20:24

W sumie Ewo masz racje, najwazniejsze aby pomóc im.Ale czy to nie ma znaczenia ze niektórzy nawet nie chca pomocy dla siebie? jeden pan, ktory umarl własnie w szpitalu prosil aby powiadomić zone bo nie wie o jego smierci i bedzie sie denerwowac. Wysłałam zonie reiki na ukojenie bólu i Pan sam odszedl.
poszukująca

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi