Holograficzny świat

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Holograficzny świat

Postautor: czarnyMag » 28 lis 2017, 13:28

danut pisze:Ułuda - sukces własny to otrzymana nagroda na tu i teraz, która ma zaspokoić nasze dalsze pragnienia i zatrzymać poszukiwania. "Skoro nagrodę już tu otrzymałeś, to jakiej jeszcze oczekujesz nagrody w Niebie?" Nic z tego nie przełoży się na następne życia, bo następne życia już istnieją i odbierają oddziaływanie zewsząd jak i my teraz, to tylko czcze obietnice kłamcy. Skoro wszystko z wielości istnienia poświecisz np. dla swojej tu kariery, to tam co Ci zostanie? Dziel, ale dobrze i sprawiedliwie. A w ogóle staję w obronie soldado i odpędzam od niego wszelkie wasze czarny magu i Nataszy złe duchy. Te które zobrazowały się jak piszesz w innym poście i Twojej żonie, te za pomocą których próbujesz wpływać na innych a są one tylko Twoim własnym wyobrażeniem skupionym siłą własnej nienawiści i ja o tym wiem dlatego ich się nie boję, dlatego nie oddziałują na mnie i przekażę te wiedzę soldado by również on wiedział czym one są oraz od kogo pochodzą.

Natasza jest dobrym duchem :!: I nie mieszajmy Jej w to skoro sama zdecydowała się nie wypowiadać. Zostawmy droga Danut Nataszę w spokoju :!: Wypowiadam się tylko ja (ja sam za siebie)!
Otóż poszukiwania są nam wrodzone - więc szukamy - ale mamy szukając widzieć w tle tych poszukiwań Boga :!:
Jakież są te nasze konkluzje gdy w tle nie ma naszego Stwórcy - a Stwórcy swojego nie przeskoczysz :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 28 lis 2017, 13:41

Nie mam zamiaru nic, ani nikogo przeskakiwać, to Ty wysługując się Bogiem na ustach nie ukazujesz istoty rzeczy, a tylko ją zaciemniasz. Drogi czarny magu, nikogo nie przestraszysz uczłowieczonym Bogiem, ani ukosmicznionym stworem władcą z batem i nagrodami, bo to nie te czasy. Starożytnym już Jezus tłumaczył kim jest Bóg odpowiadając im, że Bóg nie zna tych, którzy nie poznali Go w ułomnym, biednym, zniewolonym, zmarzniętym, bitym człowieku, a chcą niby Mu jako takiemu wyobrażeniu jak Twoje oddawać pokłony. W tle moich poszukiwań nie ma takiego stwórcy jak Twój i tego nie zmienisz oceniając kto jest dobrym duchem a kto złym, ja mam swoją tego ocenę i jej będę się trzymać do końca.
danut

Postautor: czarnyMag » 28 lis 2017, 13:48

danut pisze:Nie mam zamiaru nic, ani nikogo przeskakiwać, to Ty wysługując się Bogiem na ustach nie ukazujesz istoty rzeczy, a tylko ją zaciemniasz. Drogi czarny magu, nikogo nie przestraszysz uczłowieczonym Bogiem, ani ukosmicznionym stworem władcą z batem i nagrodami, bo to nie te czasy. Starożytnym już Jezus tłumaczył kim jest Bóg odpowiadając im, że Bóg nie zna tych, którzy nie poznali Go w ułomnym, biednym, zniewolonym, zmarzniętym, bitym człowieku, a chcą niby Mu jako takiemu wyobrażeniu jak Twoje oddawać pokłony. W tle moich poszukiwań nie ma takiego stwórcy jak Twój i tego nie zmienisz oceniając kto jest dobrym duchem a kto złym, ja mam swoją tego ocenę i jej będę się trzymać do końca.

Danut - współczuję :!:
Będę za Ciebie trzymał kciuki :!: i dziękuję, że wreszcie oświeciłaś mnie :!:
Wiesz kiedyś brałem Cię za cel - ale myliłem się :!: Wybacz :twisted:
Trzymam kciuki Byś kiedyś w jakimś kolejnym wcieleniu zobaczyła prawdę i właściwie się wobec Niej ustosunkowała :D
Trzymam kciuki za Danut z Ziemi która pokłada ufność tylko w matematyce którą jej dano od duchów błądzących :lol:
Żegnam duchu wcielony :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 28 lis 2017, 13:55

No wiesz :D , może zaś powtórzę za Jezusem "Ależ, nie płaczcie nade mną, ale płaczcie lepiej nad sobą" :D Moja droga jest trudna, ciernista i górzysta, ale za to poznana i wiem dokąd idę, co możesz powiedzieć Ty poddany stworom będącym wyświetlanym filmem złożonych z cudzych emocji i błędnych przekonań jako siatki tworu składającego się z odwiecznego fałszu? Żegnam zimno i bez emocji.
danut

Postautor: czarnyMag » 28 lis 2017, 14:01

danut pisze:No wiesz :D , może zaś powtórzę za Jezusem "Ależ, nie płaczcie nade mną, ale płaczcie lepiej nad sobą" :D Moja droga jest trudna, ciernista i górzysta, ale za to poznana i wiem dokąd idę, co możesz powiedzieć Ty poddany stworom będącym wyświetlanym filmem złożonych z cudzych emocji i błędnych przekonań jako siatki tworu składającego się z odwiecznego fałszu? Żegnam zimno i bez emocji.

Jezus nie był Bogiem :!: A Boga masz w duszy która jest cząstką Jego :!:
A więc jak nawiążesz z Nim więź to i Jezus stanie po Twojej stronie :!:

A to co cytujesz wcale nie musiał powiedzieć Jezus - to mógł podać uprzednio spisując zwykły czarny wcielony w ciało - bo Bóg mówi zwracając się do Ziemi - "nigdy na waszej planecie mnie nie było", "ale wysłałem pośredników których słowa zostały wypatrzone" :twisted: i co Ci człowiecze po Bogu zostaje :?: Intuicja która się opiera o Twą duszę a więc cząstkę Stwórcy - Więź z Nim :twisted:
Reszta to słowa czarnego w tekście ku chwale Otchłani :lol:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 14:22 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 2 razy
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 28 lis 2017, 14:18

czarnyMag pisze:
danut pisze:No wiesz :D , może zaś powtórzę za Jezusem "Ależ, nie płaczcie nade mną, ale płaczcie lepiej nad sobą" :D Moja droga jest trudna, ciernista i górzysta, ale za to poznana i wiem dokąd idę, co możesz powiedzieć Ty poddany stworom będącym wyświetlanym filmem złożonych z cudzych emocji i błędnych przekonań jako siatki tworu składającego się z odwiecznego fałszu? Żegnam zimno i bez emocji.

Jezus nie był Bogiem :!: A Boga masz w duszy która jest cząstką Jego :!:
A więc jak nawiążesz z Nim więź to i Jezus stanie po Twojej stronie :!:

Dzielisz ciało ludzkie na materialne cząstki, to może napisz jaka cząstka tego ciała to bóg, a dusza gdzie się w nim mieści? :lol: Bo widzisz Bóg jako Programista i jako główny Operator Sieci realizuje Swój Plan ujawniony w holograficznych światach dzięki temu co w nie wysłał, a jednym z nich jest ta przez nas poznana i tworzona rzeczywistość, choć odbieramy ją w sposób zniekształcony i zawirusowany chorymi świadomościami, tymi zwiedzionymi ułudą powstającą przez siedem grzechów głównych - pychą, chciwością, nieczystością, gniewem, zazdrością brakiem umiarkowania w przyjemnościach, lenistwem i tym odrywamy się od Superświadomości, a bo nasza dusza jest właśnie Jej częścią..
danut

Postautor: czarnyMag » 28 lis 2017, 14:30

danut pisze:Dzielisz ciało ludzkie na materialne cząstki, to może napisz jaka cząstka tego ciała to bóg, a dusza gdzie się w nim mieści? :lol: Bo widzisz Bóg jako Programista i jako główny Operator Sieci realizuje Swój Plan ujawniony w holograficznych światach dzięki temu co w nie wysłał, a jednym z nich jest ta przez nas poznana i tworzona rzeczywistość, choć odbieramy ją w sposób zniekształcony i zawirusowany chorymi świadomościami, tymi zwiedzionymi ułudą powstającą przez siedem grzechów głównych - pychą, chciwością, nieczystością, gniewem, zazdrością brakiem umiarkowania w przyjemnościach, lenistwem i tym odrywamy się od Superświadomości, a bo nasza dusza jest właśnie Jej częścią..

Droga Danut - nie ma żadnych grzechów głównych :lol: Nie ma żadnych grzechów :!: Grzech to instrument władzy naszego kolegi wcielonego nad tymi którzy jako wcieleni dadzą się w konia zrobić :lol:
Spowiadasz się przed człowiekiem w koloratce :?: :!: Nie mów :twisted:
A ja nie :!: I gdy chciałem zmienić swoją rzeczywistość wcieloną to do Jezusa uderzyłem jak równy wobec równych we wszystkim :!: I Jezus dał mi to o co Go poprosiłem a ja zachowałem świadomość nadrzędności nad Nim - B O G A :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 28 lis 2017, 15:12

czarnyMag pisze:
danut pisze:Dzielisz ciało ludzkie na materialne cząstki, to może napisz jaka cząstka tego ciała to bóg, a dusza gdzie się w nim mieści? :lol: Bo widzisz Bóg jako Programista i jako główny Operator Sieci realizuje Swój Plan ujawniony w holograficznych światach dzięki temu co w nie wysłał, a jednym z nich jest ta przez nas poznana i tworzona rzeczywistość, choć odbieramy ją w sposób zniekształcony i zawirusowany chorymi świadomościami, tymi zwiedzionymi ułudą powstającą przez siedem grzechów głównych - pychą, chciwością, nieczystością, gniewem, zazdrością brakiem umiarkowania w przyjemnościach, lenistwem i tym odrywamy się od Superświadomości, a bo nasza dusza jest właśnie Jej częścią..

Droga Danut - nie ma żadnych grzechów głównych :lol: Nie ma żadnych grzechów :!: Grzech to instrument władzy naszego kolegi wcielonego nad tymi którzy jako wcieleni dadzą się w konia zrobić :lol:
Spowiadasz się przed człowiekiem w koloratce :?: :!: Nie mów :twisted:
A ja nie :!: I gdy chciałem zmienić swoją rzeczywistość wcieloną to do Jezusa uderzyłem jak równy wobec równych we wszystkim :!: I Jezus dał mi to o co Go poprosiłem a ja zachowałem świadomość nadrzędności nad Nim - B O G A :!:

Reasumując, to w Twoim mniemaniu - to Ty jesteś bogiem, Jezus jest twoim podwładnym do zaspakajania Twoich zachcianek, jak złota rybka, gdy ją o to poprosisz...? Wiedziałam o tym, bo już wcześniej przejrzałam Twoje pojmowanie. Straszne to! I to także, że "nie ma żadnych grzechów", czyli "Hulaj dusza - Piekła nie ma"? Róbcie cokolwiek chcecie - mordujcie, kradnijcie, zazdrośćcie, zdradzajcie, kłamcie i wyrywajcie sobie z gardeł,a co wyrwiecie to wasze, bo w grzechu siła i władza i jeszcze was za to pochwalą i wybiorą za króla? :lol: Czyjaż to świadomość chciałaby tak urządzać świat bez żadnego uporządkowania, bez żadnej logiki, a gdzie w tym nawet ta pierwsza zasada przyczyny i skutku??? Jaką tym sposobem stworzysz sobie rzeczywistość?
danut

Postautor: czarnyMag » 28 lis 2017, 15:19

[quote="danut"]Pismo święte napisał Wam człowiek - ktoś biski mi duchowo :twisted: i już dziś o tym wie połowa wierzących według danych tegoż kościoła - ale nie chodzi o prawdę i zbawienie duszy temuż kościołowi więc trwa na przeciw prawdzie/Jezusa :twisted: A Ty w tą "ich" prawdę wierzysz i dlatego masz takie negatywne emocje względem twego brata wcielonego - mnie :twisted:
A czy według tej Twojej prawdy nie powinnaś przypadkiem mnie traktować jak siebie traktujesz :?: :twisted:
Powinnaś :twisted:
A jak mnie traktujesz :?: Chcesz zbawić ten świat podrzynając gardła takim jak ja :lol:
A Jezus mówił o prawdzie :twisted: Więc gdzie jest ta Wasza prawda :?: :lol:
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 15:36 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 2 razy
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 28 lis 2017, 15:30

Po pierwsze swoim świadectwem życia i doświadczeniem poznałam rzeczywistość, a tego co poznałam nie narzucił mi Kościół, więc przestań łączyć mnie z nim i traktować jak istotę bezmyślną. Traktuję ciebie jak siebie i uwierz mi, gdybym postępowała niegodnie dostałabym według tego samoocenę. A gdybym rozprzestrzeniała tak nielogiczne hasła jak Ty schowałabym się pod stołem ze wstydu. A co do podrzynania gardeł, to odbita piłeczka nabiera większego rozpędu i znowu wraca, dlatego już dawno to napisałam, że znam siły napędowe nienawiści oraz jej twory, dlatego ja przez nie przechodzę jak przez pustą przestrzeń i nie reaguję, bo nie jest ona w stanie doczepić się do mnie żadnym sposobem, już nie, a to istnieje i widzi się to co przyjmie do siebie dana dusza, w co uwierzy. Tobie nie jestem w stanie w nic uwierzyć.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie