danut pisze:Histeria byłaby wtedy, gdy głoszono te hasła na bieżąco. Gdy pisze się o tym po sprawdzeniu i połączeniu w logiczny sposób wszystkich faktów, po przemyśleniu i na spokojnie zapewne nią nie jest. A co do Twojej Rity to kościół wpoił ci takie rozpoznanie postacicoś mi to przypomina Matki Boskie z Fatimy, Medjugorie itp. a ja mam wątpliwości czy jest to prawdziwe ich rozpoznanie. Z mojego żołnierza też próbowano zrobić anioła, lub samego szatana, ale się na kłóciłam na tych innych forach z tymi co wszystko lepiej wiedzą i zrobią wszystko byleby podpisać pod swoje wyobrażenia cudze osobiste przeżycia
Ja się temu nie poddaje, nie daje sobie zrobić wody z mózgu żadnym guru, bo chyba to ja najlepiej wiem to, z kim miałam kontakt.
Ps. Od 9( czyli już wydanego) do 11 numeru Nieznanego Świata ukażą się też moje doświadczenia z wywiadem ze mną, jeszcze raz przedstawiane w formie obrazowania innych rzeczywistości i światów równoległych.
Ale ja pisząc histeria nie miałem na myśli Ciebie - tylko siebie
A to czy moja "Rita" jest mitologiczną wieszczką, boginią, pośredniczką, moim promieniem światła czy ufkiem
A co do religii która być może miała wpływ na to zdarzenie to nie chciałbym tu nikogo bulwersować ale u nas w rodzinie jedni uważali Jezusa za pomylonego idiotę, drudzy traktowali Go jako piękną i zupełnie niezrozumiałą fantastykę a ci ostatni jako jednego z równych do duchów (czyli zanim ktokolwiek miał styczność z czymkolwiek co można by podpiąć do spirytyzmu - wierzyliśmy w duchy które same o sobie samostanowią - czyli wierzyliśmy w spirytyzm zanim przyszedł do Polski