Bóg i Ty

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Bóg i Ty

Postautor: Nikita » 26 sie 2017, 14:05

Mag a przykazanie: kochaj blizniego aswego jak siebei samego? Trzeba tez siebie kochac...i oczywiscie bliznich...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 26 sie 2017, 21:21

Ryszard pisze:Jest mi źle , nie szukam pocieszenia,ale dowodu na istnienie duszy, na to, że jest jakieś "tam" jakieś "gdzieś"

Ryszardzie , jak rozumiem nie przekonują Cię badania naukowe ani relacje innych osób , poszukujesz bezpośredniego osobistego doświadczenia tak zwanego twardego niepodważalnego dowodu - ale też kontaktu z bliską ukochaną osobą która odeszła.

Wiele osób które aktywnie starały się o taki kontakt - np. chodząc na spotkania z mediami - takiego kontaktu nie otrzymała (choć jest wielu którzy świadczą że się kontaktowali) - zależy to od pozwolenia na taki kontakt ze strony duchowej

więc moja rada
1. Aktywnie się starać o kontakt
2. "Załatwić" sobie zgodę u Boga
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 26 sie 2017, 21:38

Krzysztoff pisze:
Ryszard pisze:Jest mi źle , nie szukam pocieszenia,ale dowodu na istnienie duszy, na to, że jest jakieś "tam" jakieś "gdzieś"

Ryszardzie , jak rozumiem nie przekonują Cię badania naukowe ani relacje innych osób , poszukujesz bezpośredniego osobistego doświadczenia tak zwanego twardego niepodważalnego dowodu - ale też kontaktu z bliską ukochaną osobą która odeszła.

Wiele osób które aktywnie starały się o taki kontakt - np. chodząc na spotkania z mediami - takiego kontaktu nie otrzymała (choć jest wielu którzy świadczą że się kontaktowali) - zależy to od pozwolenia na taki kontakt ze strony duchowej

więc moja rada
1. Aktywnie się starać o kontakt

Staram sie o kontakt, całym sobą, całym sercem !!!
Jednak jak załatwić zgodę u Pana Boga ?
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Nikita » 27 sie 2017, 13:37

Moze trzeba sie wewnetrznie wyciszyc i poprosic Boga a potem miec cierpliwosc i czekac. Od Boga nigdy nie mozemy czegos zadac...mozemy prosic i starac sie o to...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ryszard » 27 sie 2017, 21:13

Jak ????????????????
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: cthulhu87 » 27 sie 2017, 21:15

Ryszard pisze:Jak ????????????????

Zerknij do tematu "jak radzić sobie z emocjami"
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 27 sie 2017, 21:16

cthulhu87 pisze:

Czytam wszystko :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: cthulhu87 » 27 sie 2017, 21:19

Ryszard pisze:
cthulhu87 pisze:

Czytam wszystko :(

Tam jest link do filmu z lektorem. Nic nie musisz czytać.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 27 sie 2017, 21:24

cthulhu87 pisze:

Tam jest link do filmu z lektorem. Nic nie musisz czytać.

Także wchodzę wszedzie
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 28 sie 2017, 00:07

Ryszard pisze:1. Aktywnie się starać o kontakt

Staram sie o kontakt, całym sobą, całym sercem !!!
Jednak jak załatwić zgodę u Pana Boga ?[/quote]

Ułóż się wygodnie na posłaniu w pozycji na wznak, zamknij oczy (najlepiej w nocy bo wtedy jest cicho), podnieść do góry prawą rękę i w myślach powiedz: "Ojcze niebieski mój stwórco proszę cię o promień białego światła". Następnie zaciśnij dłoń i wtedy wyobraź sobie że trzymasz niematerialny złoty warkocz światła. Następnie ściągnij ten warkocz do swego czoła (ułóż palec wskazujący z kciukiem i najdłuższym palcem dłoni razem złączone i przyciśnij do czoła w sam jego środek cały czas wyobrażając sobie że oto do czoła przyciskasz ten promień który świeci złotym blaskiem. Odłóż dłoń i patrz jak płynie światło na czoło (oczywiście z zamkniętymi oczami). Nie myśl i nie rozpraszaj się niczym! Na środku czoła powinieneś odnotować uczucie mrowienia przypominające opady deszczu! Cały czas obserwuj ten biały promień który płynie ci w czoło.
I wtedy gdy jest to mrowienie i ty widzisz ten promień zaczynasz mówić do Boga w myślach (przy czym nie mówisz do Jahve! Jehowy! Jezusa! - mówisz to Ojca niebieskiego!) I odnotowujesz, że im dłużej mówisz tym bardziej "pada" tym intensywniej "pada" i wtedy zaczynasz prosić zmarłą by przyszła bo bardzo tego potrzebujesz, bo to ci zapewni spokój duszy.
Po czym się rozpraszasz i promień znika jak i znika uczucie opadów na twarz.

Albo robisz to w dowolny inny sposób (tylko, że klęczenie rozprasza a paplanie modlitwy nie dociera nigdzie).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie