Nie zapominaj że governor można tłumaczyc dwojako - gubernator albo słowem o synonimicznym znaczeniu - zarządca (moim zdaniem to tłumaczenie jest bliższe oryginalnegmu znaczeniu). Może to ułatwi Ci sprawę

Pawełek pisze:Ludzie wolą być źli bo to droga na skróty.
Pawełek pisze:to se może ich latać tysiąc wokół człowieka a on powie "A sio mi stąd, nie potrzebuje Was".
Pawełek pisze:poza tym sama twierdzisz że to bajki, tak?
Pawełek pisze:według Twojego podejścia wszyscy, WSZYSCY są źli
Pablo diaz pisze:Basiu ja nie zwiewam,jak tylko to ,ze nie traktuje spirytyzmu i tego forum jako odskocznie od codziennoscii checi wygadania sie.
cthulhu87 pisze:Ja zawsze mam z czymś problem.
Nikita pisze:Xsenia alez Ty wszytsko komplikujesz
Nikita pisze:masz tak odmienny tok rozumowania, ze naprawde trudno nam sie porozumiec.
Nikita pisze:Jak nie wierzysz w wyzszosc duchowa Jezusa to Twoja sprawa ale pozwol mi wierzyc w to co chce...ok?
Nikita pisze:porwnac Jezusa z Hitlerem to mala przesada....nie uwazasz?
Mirek pisze:Być może trudno jej zaakceptować Jego doskonałość, do której każdy z nas dąży.
Nikita pisze:Ja sie nie oburzam...to Xsenia sie oburza...to ona moj post rozlozyla na czynniki pierwsze...
Mirek pisze:Ale to nie dlatego, że się oburza, a dlatego aby argumentować swoje przekonania.
Xsenia pisze:Pawełek pisze:według Twojego podejścia wszyscy, WSZYSCY są źli
Nie.Wszyscy ludzie są dobrzy, tylko każdy ma coś za uszami. I tylko zależy czym to coś jest i jak duże

Achill pisze:każdy ma dostęp do narzedzi żeby z ich pomoca być dobrym, tylko nie wszyscy chcą, wiedza i potrafią z nich korzystać.
Pawełek pisze:Xsenia dopiero teraz zdałem sobie sprawę że mamy trochę inne poglądy, przepraszam
Pawełek pisze:Niestety nie do końca wiem, jak ma się spirytyzm do tego.
Pawełek pisze:Czy Tobie Xseniu chodzi o dosłownie wyższego ducha? Czyli według księgi duchów Rząd drugi - Klasa II duchów?
Pawełek pisze:Jednak jeśli weźmiemy za fakt to, że mówiąc "duch wyższy" chodzi nam o to, że Jezus był duchem wyższym moralnie od nas, to tutaj chyba nie możesz tego zaprzeczyć. Mógł być nawet o jedną klasę wyższy od nas, ale był, więc to będzie fakt.
Pawełek pisze:Dodatkowo nie jestem do końca pewny czy możemy łączyć te kategorie z rodzajami ludźmi. Ta hierarchia odnosi się do życia duchowego, nie do ziemskiego.Co o tym myślisz?

Pawełek pisze:A jak wyobrażasz sobie życie na wyższych światach?

Xsenia pisze:Pablo diaz pisze:O Jezusie jako opiekunie planety Ziemi mówią dziesiątki ,a nawet setki duchów ,wiele mediów ,ja również tak mówię.
Wybacz, że będę sceptyczna. Co to za duchy, media? W jakiej religii zostały wychowane? Duchy Indian północnej ameryki też mówią o Jezusie? Skąd pewność, że mówią prawdę (to że 200 osób powie, że trawa jest niebieska nie oznacza, że jest niebieska)? Czy to, że TY tak mówisz, to oznacza, ŻE TAK JEST NA PEWNO?
Hansel pisze: Z tego co pamiętam to on do 50 roku życia był zagożałymn ateista bo nienawidził wszystkich religi z powodu ich nieracjonalności ?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości