Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 05 lut 2017, 19:01

Natasza pisze:tęsknota, pragnienia + sugestia ,, autorytetów,, + zatajone symptomy neurologiczne = widzenie tego co się chce widzieć, żadna nowość

No racja, o tym też wcześniej nadmieniałam np. w przypadku zakonnic widzących umiłowanego Jezusa z obrazu, itp, ale jak to się ma do mojego widzenia żołnierza? Bo ja nie widziałam na miejscu obcej osoby swojej tęsknoty za ukochanym, z żalu z rozłąki a całkowicie odwrotnie na jego miejscu obcą mi osobę?
danut

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 19:02

Natasza pisze:tęsknota, pragnienia + sugestia ,, autorytetów,, + zatajone symptomy neurologiczne = widzenie tego co się chce widzieć, żadna nowość

Tymi oto słowami można zamknąć temat o istocie doświadczeń, który sama założyłaś.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 19:09

można go zamknąć z o wiele banalniejszego powodu na przykład jak się wkurzę

jednak jest subtelna malutka nić wiążąca tamten temat - prawda! i mam na nią świadków a ja jestem i będę świadkiem dla osób tam zostawiających swoje świadectwa , zwłaszcza dla soldado - jedyna osoba wybrana przez moich Strażników
nie ma na to dyskusji- i mało mnie obchodzi Twoja wiara ( nie obraź się ) bo miał być to dowód tylko dla mnie , tylko dla mnie! a tym samym stał się dla soldado z jakichś wysoko pojęciowych powodów, przekraczających barierę tego wymiaru
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 19:17

Natasza pisze:można go zamknąć z o wiele
banalniejszego powodu na przykład
jak się wkurzę

No wiem, irytująca ze mnie istota :D

Natasza pisze:mało mnie
obchodzi Twoja wiara ( nie obraź
się ) bo miał być to dowód tylko dla
mnie , tylko dla mnie!

Nie mam zamiaru się obrażać. Aczkolwiek słowo "wiara" do mnie nie pasuje, ja wolę wiedzieć.

Natasza pisze:a tym samym
stał się dla soldado z jakiegoś
wysoko pojęciowych powodów,
przekraczających barierę tego

Cóż, dla Ciebie dowodem są słowa, dla mnie zdjęcia satelitarne z miejsc, które zwiedzam poza ciałem. Sama wiesz jaki ze mnie niedowiarek :P
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 19:22

alez ja Ciebie rozumiem, rozumiem ludzi, którzy mimo, że czegoś nie doświadczą będą szukać przez całe życie
a wiesz dlaczego? bo podskórnie czują , że coś jest na rzeczy

życie nie jest sprawiedliwe
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 lut 2017, 19:35

OneNight pisze:
Cóż, dla Ciebie dowodem są słowa, dla mnie zdjęcia satelitarne z miejsc, które zwiedzam poza ciałem. Sama wiesz jaki ze mnie niedowiarek :P

Dla mnie też to jest oczywista oczywistość. Dowodem dla kogoś może być potwierdzenie faktów, ich rzeczywiste zaistnienie po czasie objawienia, zobaczenie na własne oczy wydarzenia, budynków, miejsca, spotkanie tych samych ludzi, itp. ale na pewno nie uwierzenie temu co ktoś mi powiedział na mój temat i jak zrelacjonował to co ja mu opowiedziałam wcześniej, jak nazwał, do czego dopisał. Wracając do żołnierza, to na temat tego, że nie był to jednak omam mam bardzo dużo potwierdzeń w dalszych losach, spotkanie ponowne z nim, ale już jako z duchem nieprzykrywającym niczyjej postaci, bo wyżej wspomniany chłopak zmarł w drodze do wojska po dwóch latach od tamtej sceny, a wszystko co zostało mi powiedziane przez "zjawę" już po jego śmierci wypełniło się w szczegółach i co do joty.
danut

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 19:36

Natasza pisze:alez ja Ciebie rozumiem, rozumiem ludzi, którzy mimo, że czegoś nie doświadczą będą szukać przez całe życie
a wiesz dlaczego? bo podskórnie czują , że coś jest na rzeczy

życie nie jest sprawiedliwe

I to było powodem, dla którego tu zawitałem i chciałem doświadczyć kontaktu z tamtą stroną - aby mi poradzili jak mam wziąć swój los we własne ręce. Dopiąłem swego pomimo zniechęcania do praktyki przez spirytystów, milczenia soldado i zagadkowych przekazów od pewnego medium z tego forum ;) Dokonałem tego dzięki temu, że Pablo wraz z Estią wsparli mnie psychicznie. To dzięki nim uparcie i do skutku próbowałem się kontaktować. O więcej kontaktów z drugą stroną nie proszę :)

A moja dociekliwość w Twoim pierwszym wielkim temacie była spowodowana tym, że byłem zaangażowany w SETI, obserwacje latających obiektów z kamery ISS transmitującej online, obserwacje nieba i tym podobne. Jednak poza śmieciami kosmicznymi niczego nie znalazłem. Już się w to nie bawię.

Życzę miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 19:56

i widzisz ,, poszukiwaczu,, szukasz bo wiesz, bo czujesz , że coś jest , ale jesteś zniechęcony

a tymczasem niebo nie milczy:)
nie patrz oczami SETI
patrz w niebo sam swoimi oczami
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 05 lut 2017, 21:53

Natasza pisze:i widzisz ,, poszukiwaczu,, szukasz bo wiesz, bo czujesz , że coś jest , ale jesteś zniechęcony

a tymczasem niebo nie milczy:)
nie patrz oczami SETI
patrz w niebo sam swoimi oczami

Obawiam się, że patrzenie w niebo bez SETI i innych programów badawczych, jest nie na moją kieszeń. Kiedyś chciałem pracować w ESA jako software engineer(osoba tworząca oprogramowanie do satelit, łazików i komputerów pokładowych), ale patrząc na konkurencje stwierdzam, że nie mam szans. Tak jak już wspomniałem - nie zajmuję się już tym, bo to najmniejszego sensu nie ma.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Kris » 05 lut 2017, 22:52

OneNight a na jakiej częstotliwości pracują odbiorniki SETI?
Co byś zrobił gdybyś dostał częstotliwość na jakiej widać ufo?
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka