Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: jaKrzyś » 02 lis 2016, 20:34

danut pisze:
W sumie to wszystkie o których dało mi się wyczytać na tym i jemu podobnych forach, od razu wyłapuję szczegóły, że nie są to żadne zjawiska nadprzyrodzone, a jedynie blokowanie i uszkadzanie mózgu. Widzisz ja mam porównanie, wiem dużo z neurologii dzięki swojemu przypadkowi i odzyskiwaniu zdrowia po tragicznym w skutkach wylewie, zatem wiem co nieco jak reaguje mózg, kiedy i na co. Dodam też technikę otwierania trzeciego oka, gdzie na innym forum parę osób tam uczonych jej teraz musi leczyć się psychiatrycznie. Myślę, że dowody na szkodliwość owych technik mam mocne. Jeśli chodzi o Kundalini, to ta energia się w nas pojawia, nie mam na nią żadnych technik, doświadczyłam jej w życiu parę razy stad mogę opisać wszystko to co jej towarzyszyło z okolicznościami w jakich się ukazała, ale wywoływać jej przez jakieś wymysły nie mam zamiaru. Bo jeszcze dodać należy, ze podobne nigdy nie będzie tym samym.

Myślę, że Kundalini to raczej coś...nadprzyrodzonego. Ale ten dar otrzymaliśmy dosyć dawno i wg mnie każda rozumna istota we wszechświecie ma taki dar. Nie trzeba mieć wylewu, żeby poczytać o neurologii, wystarczy trochę chęci opanowania większego zakresu posiadanej wiedzy. Chociaż bardziej pasjonuje mnie mechanika i technika...coś kiedyś na ten temat czytałem. Odnośnie Kundalini - budzi się ją tylko raz...a później wąż wznosi się wzdłuż kręgosłupa do ostatniej czakry. Po drodze nie ma żadnych cudów...jest tylko rozwój. Ale najciekawsze jest jak węże opuszczą 7 czakrę. Ta wiedza co się później dzieje...jest niestety mało dostępna. A to właśnie mnie najbardziej ciekawi.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 20:36 przez jaKrzyś, łącznie zmieniany 1 raz
jaKrzyś

Postautor: danut » 02 lis 2016, 20:35

Mirek pisze:Wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z rytuałami i inicjacjami trzeba być bardzo ostrożnym by nie wdepnąć w jakieś astralne g... .

Tak, a ta moda ostatnich czasów dobierania się do tego mnie osobiście przeraża i to pomimo wielu apelów i pokazywania tych młodych ludzi do czego w efekcie ich to potem doprowadza,
danut

Postautor: jaKrzyś » 02 lis 2016, 20:37

danut pisze:
Mirek pisze:Wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z rytuałami i inicjacjami trzeba być bardzo ostrożnym by nie wdepnąć w jakieś astralne g... .

Tak, a ta moda ostatnich czasów dobierania się do tego mnie osobiście przeraża i to pomimo wielu apelów i pokazywania tych młodych ludzi do czego w efekcie ich to potem doprowadza,

Mirek...jaka moda? Jakich młodych ludzi? Co to ma wspólnego z Kundalini? Kundalini możesz osiągnąć przez samą medytację...czyli to wygląda na jakiś dar przekazany ludziom. Apoteoza Kundalini (apo-stać się theos - bóg).
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 20:41 przez jaKrzyś, łącznie zmieniany 2 razy
jaKrzyś

Postautor: danut » 02 lis 2016, 20:39

ja Krzyś - Też uważam, że Kundalini to coś nadprzyrodzonego i właśnie dlatego nie słucham tych co twierdzą, ze o nim wszystko wiedzą, opracowali techniki i potrafią nad tą energią zapanować. Niech raczej te zapędy powstrzymują.
danut

Postautor: OneNight » 02 lis 2016, 20:40

Krzyś, tu nie chodzi o faktyczne wstrzmanie moczu, ale o napięcie odpowiednich mięśni gdzieś w okolicach. Celowo dałem cudzysłów...
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 02 lis 2016, 20:41

jaKrzyś pisze:
danut pisze:

Mirek...jaka moda? Jakich młodych ludzi? Co to ma wspólnego z Kundalini?

Na OOBE, na trzecie oko, na otwieranie czakr i na wzbudzanie energii Kundalini, na wywoływanie duchów, na rytuały satanistyczne, udawanie druidów , itp. rzeczy. a jeszcze channeling - zmora :D tych czasów.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 20:42 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: jaKrzyś » 02 lis 2016, 20:42

OneNight pisze:Krzyś, tu nie chodzi o faktyczne wstrzmanie moczu, ale o napięcie odpowiednich mięśni gdzieś w okolicach. Celowo dałem cudzysłów...

Przepraszam...chyba za mocno "pojechałem po bandzie". Przepraszam
jaKrzyś

Postautor: jaKrzyś » 02 lis 2016, 20:47

Tak, a ta moda ostatnich czasów dobierania się do tego mnie osobiście przeraża i to pomimo wielu apelów i pokazywania tych młodych ludzi do czego w efekcie ich to potem doprowadza,[/quote]
Mirek...jaka moda? Jakich młodych ludzi? Co to ma wspólnego z Kundalini?[/quote]
Na OOBE, na trzecie oko, na otwieranie czakr i na wzbudzanie energii Kundalini, na wywoływanie duchów, na rytuały satanistyczne, udawanie druidów , itp. rzeczy. a jeszcze channeling - zmora :D tych czasów.[/quote]

Nie wydaje mi się, żeby było coś w tym złego. Czy naprawdę uważasz, że poznawanie świata to coś złego? Uczenie się to coś złego? nie popełnia błędów, ten co nic nie robi. Wiedza to potęga i ktoś ją wykorzystuje, od najstarszych czasów, przeciwko nam. Musimy ją poznać, żeby wiedzieć jak się bronić.
jaKrzyś

Postautor: danut » 02 lis 2016, 20:51

Ale zadałam pytanie jaką naprawdę wiedzę to niesie? :shock: Jakoś rytualizm ogłupiał ludzi przez tysiące lat i nic nie odkryto, nauczono się nim tylko straszyć innych i manipulować nimi. To co prezentuje ezoteryka na tych starych wiadomościach się opiera i na wyczytanych gdzieś starych poradach magicznych. Dziś gdy mamy dobrze rozwiniętą naukę z każdej dziedziny jesteśmy w stanie odpowiedzieć co i kiedy za co odpowiada. Zdziwiłbyś się ile na ten sam temat wie psychiatria, neurologia i psychologia, to czy nie warto po te wiadomości sięgnąć , zamiast powracać do ciemnych wieków?
danut

Postautor: Mirek » 02 lis 2016, 20:53

JaKrzyś, to raczej pytania do danut. To ona pisała o tych młodych ludziach. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka