Dlaczego ludzie źle postepują

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Dlaczego ludzie źle postepują

Postautor: Nikita » 02 sty 2017, 19:28

Odnowa mysle tak jak Ty...zlo jest latwiejsze..a ludzie nie sa dobrzy...dzieci tez nie.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 02 sty 2017, 19:36

Nikita pisze:Odnowa mysle tak jak Ty...zlo jest latwiejsze..a ludzie nie sa dobrzy...dzieci tez nie.

Zdarzają się Nikito wyjątki, lecz to jednak prawda, że zło występuje częściej niż dobro na ziemi. Powodem tego jest to, że po prostu nasza planeta należy jeszcze do niższych światów, w których przeważa zło.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 02 sty 2017, 21:34

Bez przesady. Zło, tak samo jak i dobro to jednostki. Większość ludzi jest obojętna. I w zależności od tego, kto ma akurat większe przebicie i potrafi lepiej manipulować tłumem, ten ma przewagę. Nie oznacza to, że zło jest wszędzie i częściej występuje. Może się tak wydawać, bo w telewizji i innych mediach nagłaśniają tylko złe sytuacje. Ale dobro jest tak samo częste i też występuje wszędzie. Tylko, że o nim się nie mówi głośno.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: fruwla » 02 sty 2017, 21:44

Pawełek pisze:Spytaj dziecka albo psychologa dziecięcego. Dorosła osoba myśli inaczej niż dziecko.

Nie musze o to pytac dziecka, ani psychologa dzieciecego.
Wystarczy, ze sama bylam kiedys dlugie lata dzieckiem oraz to, ze otaczalo mnie wiele innych dzieci, a byly wsrod nich i te gnebiace i te gnebione.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 02 sty 2017, 22:13

Zlo to nie tylko morderstwo i kryminalnosc ale zlo zaczyna sie juz w malych codziennych sprawach....ludzka glupota i niewrazliwosc, egoizm, pycha itd jest w kazdym z nas....Kto wymyslil taka paskudna ludzka nature?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: fruwla » 02 sty 2017, 22:22

Nikita pisze:Zlo to nie tylko morderstwo i kryminalnosc ale zlo zaczyna sie juz w malych codziennych sprawach....ludzka glupota i niewrazliwosc, egoizm, pycha itd jest w kazdym z nas....

Moim zdaniem najgorsza jest bezmyslnosc. Kiedys nawet nie wiedzialam ze ona istnieje.
Bezmyslnosc to naprawde podla rzecz , taka niby niewinna a potrafi wiele krzywd wyrzadzic. :(
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Hansel » 09 sty 2017, 13:06

Pawełek pisze:
fruwla pisze:
Pawełek pisze: "Inni gnębią tego chłopaka to też go pognębię, żeby nie pomyśleli że jestem gorszy."

A dlaczego jedni gnebia a inni nie gnebia i nawet by im to do glowy nie przyszlo zeby gnebic ?

Spytaj dziecka albo psychologa dziecięcego. Dorosła osoba myśli inaczej niż dziecko.

Ale przecież dorośli ludzie postępują nieraz bardzo podobne gnębią np swoich podwładnych w pracy.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 09 sty 2017, 14:41

Karma jednak dorywa drania....dowiedzialam sie dzis, ze jedna wredna babka z mojej pracy , ktora uwziela sie na mnie i na wielu innych spadla ze schodow....oczywiscie, ze jej tego nie zyczylam i ze nie ciesze sie z tego ale mam wrazenie, ze karma zaczyna wracac do niej...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: neuron » 10 sty 2017, 00:28

Nikita pisze:Karma jednak dorywa drania....dowiedzialam sie dzis, ze jedna wredna babka z mojej pracy , ktora uwziela sie na mnie i na wielu innych spadla ze schodow....oczywiscie, ze jej tego nie zyczylam i ze nie ciesze sie z tego ale mam wrazenie, ze karma zaczyna wracac do niej...

hehehe teraz to mówisz jak moja matka :) hahaha tylko ze ona to by sie cieszyla jakbys zaryła nosem w ziemie , to zła kobieta jest :)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Nikita » 10 sty 2017, 06:24

Ja Cale moje zycie splacam dlugi karmiczne i dostaje w dupe za kazde przewinienie...to dlaczego innym szczegolnie takim wredotom mialoby sie upiec? wkoncu jakas sprawiedliwosc musi byc? Ale oczywiscie nikomu nie zycze zle...poczyniam tylko obserwacje, ze jednak karma dziala.

Nie warto byc draniem....trzeba byc wporzadku wobec siebie i swiata. Czasami dranstwo z czlowieka wychodzi ale nad tym trzeba pracowac... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka