Wróżki telefoniczne

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wróżki telefoniczne

Postautor: animus » 22 cze 2011, 12:27

Bardzo się cieszę, że nie mam i tutaj wrogów.:)
Pozdrawiam serdecznie!:)
m.
animus

Postautor: Sylwina » 27 cze 2011, 12:52

000Lukas000 pisze:Powiedziała że nie wierzy w Boga, Bogów itp.

Nie wierze w Boga ,w tego którego potocznie ludzi nazywaja
a dlaczego nie powinnam tego mówic ?! ;)
ale mam swoja wiare jak pisalam i wierze w inne rzeczy opiekunów duchowych

ale że ja tak naprawde na początku tej drogi jestem jeśli chodzi o spirytyzm to może przy was zmienie zdanie jak zagłebie bardziej temat, jednak niektórzy z was maja większa widze i za jakiś czas bede mogła na niektóre pyt.odp. bo teraz nie znam jeszcze odpowiedzi :)
a poruszyliście temat religi to ja uważam że ateizm jest mądrzejsza religią od chrzecijaństwa ,oraz kościół powinien zmienić wartości i księża ,zakonnicom pozwolić zakładać rodziny ,a nauczanie powinno byc typowym zawodem jak to jest w usa przyjęte ,
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: 000Lukas000 » 28 cze 2011, 13:53

ateista jeżeli jest dobry to jest lepszy od chrześcijanina który jest zły.

Ale jeżeli chodzi już o ideologie to ateizm jest gangreną, jeżeli się rozprzestrzeni to morderstwa, kradzieże, gwałty itd. będą na porządku dziennym.

Sama pomyśl ateizm zakłada że jesteśmy zwierzętami, niczym więcej, po śmierci jest nicość i nie zostaną osądzone moje uczynki w inny sposób niż ten na ziemi.

Idę dalej więc z tą ideologią, jeżeli mnie nie złapią, a są kraje gdzie bardzo mała jest wykrywalność i duża korupcja mogę mordować zabijać gwałcić byle by MI było dobrze, jeżeli nawet ktoś kiedyś powie mi że nie powinienem tego robić i mi zagrozi to po prostu go zabije, jest w końcu tylko głupim zwierzęciem tak jak ja.
Po co mam pracować nad sobą, dbać o kogoś innego niż ja sam, i tak obu nas czeka to samo.

Oto masz czysty przykład logicznego wyniku Ateizmu i każdy kto ma choć trochę uczciwości i umie obiektywnie popatrzeć powie że to jest normalne następstwo tej ideologii, w końcu nie jeden raz coś takiego się widzi w naturze, a my jesteśmy jej częścią

A co do lektur polecam ci )Księge Duchów, Księge Mediów[To jest chyba podstawa]), oraz Niebo i Piekło.
czytam też Leona Denisa życie po śmierci, ale mi nie za bardzo podpadła do gustu
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sylwina » 28 cze 2011, 15:24

dzieki Lukas za wyjasnienie ,wiec moze juz wiem dlaczego matka nie chciala tam mowic o tej relifi on akiedys za mlodu byla krótka ateistka a to co zapamietalam to i jej slowa ze madrzejsza jest w tym wiara ateistów ze nie modli sie do przedmiotu obrazka bo jest nie potrzebny

Ja chce kupic w tym roku ewangelie wedug s......
A ksiege duchów to ja mam ,ale jeszcze nie zlapalam weny na czytanie jej
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: 000Lukas000 » 28 cze 2011, 15:50

wiem że jeszcze nie czytałaś, fajnie jest napisana, mi się dobrze czytało, polecam
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 10 sie 2011, 08:57

ja intepretuje 'myslenie sercem' jako kierowanie sie intuicja. a uwazam ze ona czesto lepiej nam pomaga niz dedukcje umyslu.
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 10 sie 2011, 14:23

Podobno "intuicja" to nic innego jak podszepty naszych przewodników duchowych...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: tadyszka » 10 sie 2011, 14:53

czyli kierowanie sie sercem nie musi byc 'sekciarskie' ataliu :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 10 sie 2011, 19:45

Nie musi być, ale pamiętaj tadszyka że serce i uczucia bardzo łatwo zmanipulować, zdziwiła byś się jak łatwo.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 10 sie 2011, 20:04

umysl rowniez :) wiec wychodzimy na zero
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności