Prostytucja i jej konsekwencje

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Prostytucja i jej konsekwencje

Postautor: cthulhu87 » 12 sty 2016, 22:51

Davidius pisze:Wiesz CTHU w takim razie ja TEŻ JESTEM ZABURZONY - bo lubię bardzo seks ....i to bardzo lubię , ale wiesz co? DOBRZE MI Z TYM I NIE CHCĘ Z TEGO REZYGNOWAĆ , z tego zaburzenia, Nimfomania nie jest dla mnie zaburzeniem, a czy ja napisałem gdzieś tutaj na forum że w 100% się zgadzam we wszystkim z psychologami, cenię ich wiedzę ale nie ze wszystkim się zgadzam .

No cóż, zgadzasz się głównie tam, gdzie Ci pasuje :) To jest OK, bo taka jest naturalna tendencja umysłu, ale robienie z przedstawicieli poglądu przeciwnego "kołtunerii" już nie jest w porządku.

Davidius pisze:Nie wiem czy wiesz że ludzi którzy widzą duchy tj media - też psychiatrzy psycholodzy uważają za zaburzonych .

Tyle że spirytyzm potępia płatny mediumizm, więc na poziomie etycznym rzecz jest nieporównywalna. A przy tym sami psychiatrzy nie są wcale tak zgodni w tej dziedzinie, jak Ci się zdaje. Żeby nie być gołosłownym prof. psychiatrii społecznej na Oxford University - Tom Burns uważa, że "nawet zdrowemu człowiekowi może się zdarzyć, ze słyszy głosy, gdy nikogo nie ma w pobliżu. Holenderscy badacze stwierdzili, że spora liczba ludzi zdrowych regularnie słyszy głosy; ludzie owdowiali słyszą bardzo wyraźnie i często głosy zmarłych współmałżonków, co przewaznie działa na nich kojąco". I to wszystko w zwykłej książce o psychiatrii, niemającej nic wspólnego ze spirytyzmem. Może więc warto unikać jednoznacznych ocen i otworzyć się nieco na różne możliwości?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 12 sty 2016, 23:11

Pawełek pisze:Rozbrajają mnie wszelkie teksty typu "Wasze niebo", "Wasz Bóg", "Wasze piekło". Jakbyśmy po śmierci trafili do kasy biletowej: "Dzień dobry, ja ulgowy proszę do nieba chrześcijańskiego".

Dokładnie!
Bóg i zasady rządzące wszechświatem, w tym i duchowym są uniwersalne i nie ma podziału na sąd chrześcijański, muzułmański czy ateistyczny, czego zresztą dowodziły przekazy Kardeca. Duchy ponosiły konsekwencję swojego złego postępowania niezależnie od wyznawanej religii.

Także dla niektórych będzie duży surprise, niestety niezbyt przyjemny zapewne.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Pablo diaz » 12 sty 2016, 23:28

Prawo do uprawiania prostytucji jest coraz bardziej zaostrzone przynajmniej w skandynawii i we Francji .Mieszkałem kilka lat w Szwecji ,wiec obiło mi się o uszy,a nawet znalazłem o tym artykuł :

http://tvn24bis.pl/wiadomosci-gospodarc ... 22461.html

O prostytucji i jej skutkach mógłbym troszkę napisać ,ponieważ mieszkałem przez kilkanaście lat w Hiszpanii i troszkę widziałem,.Hiszpania to kraj ,gdzie praktycznie na każdym rogu miasta i większych wsi, kobiety sprzedają swoje ciała.
Niestety prostytucja ciągnie za sobą cierpienie i wielu przypadkach śmierć.Poćwiartkowane kobiety wyrzucone na pobocze w walizkach (to dość częsty obraz).Kokainomania ,alkoholizm ,przemoc ,powiazania mafijne ,mógłbym wymieniać i wymieniać ... szkoda czasu, ponieważ na pewno większość z was słyszało,widziało lub zdaje sobie sprawe jak zgubnym dla wielu kobiet i mężczyzn jest prostytucja i powiązanie z nią.

Nie tracąc więc czasu, przetłumaczyłem fragment przekazu na temat prostytucji.

Sytucja osób,które nadużywają seksualności w swojej konsekwencji, wspierane będą przez strach i ból.
Seksualność jest jedną z ludzkich sił ,którą Bóg daje dla naszego dobra,która ma być stosowana z rozwagą
i odpowiedzialnością.
Wiele kobiet sprzedaje swoje ciała , aby zajmować się prostytucją,która jest odżwiękiem ludzkiej nędzy,przed
którą wciąz jest wiele nauki.
Myślą te biedne siostry ,że będą wolne od wyrzutów sumienia,kiedy ich dusza nie będzie zamieszkiwać w ich
ciałach.Ścieżka prostytucji jest kręta ,przynosi straszne męki duszy i ciała.Czasem dusze ,które są jeszcze
w ciałach odczuwają skutki strasznego wyboru, tonąc w bagnie kierują się ku upadku moralnemu.
Więc wiedzcie mężczyźni i kobiety ,którzy sprzedajecie piękno seksualności ,że nabyty przez was majątek będzie dla
was zgubny,ponieważ tylko wynik uczciwej pracy zawsze produkuje i rozwija.
Nie sprzedawaj więc ,tego,co nie należy do ciebie ,twoja matka dała ci zasłonę w której mieści się twoja dusza
pamietaj ,że jutro będziesz musiał wrócić i ku niej się ukłonić,nigdy więc nie chciej złota i srebra, dbaj
i szanuj siebie ,bo jesteś boskim stworzeniem.
Miłosć Boża jest zródłem ,zdajmy sobie sprawę z Jego życzliwości ,szukajmy Jego miłosierdzia w naszym odpowiedzialnym
postępowaniu.
Tak jak mówił Mistrz Chrystus :prawdziwa miłość i tylko ona może usunąć błędy i grzechy.

Duch Ana
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 13 sty 2016, 00:04

Prostytucja i ludzie którzy z niej korzystają istnieć będą, dopóki istota ludzka nie pozna praw duchowych lub rozwinie się moralnie.
Ponieważ ludzie wciąż nie wiemy czym jest dobro ,ale przez to nie jesteśmy żli ,jesteśmy tylko ignorantami.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 13 sty 2016, 00:11

Te "przedstawienia" po śmierci są pewnie tworzone po to aby dusza mogła zostawić ziemię za sobą i odłączyć się już całkowicie od ciała materialnego :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 13 sty 2016, 09:32

Davidius tutaj kazdy ma swoje poglady takze sie az tak nie przejmuj. Ja tez nie uwazam aby prostytucja byla czyms strasznie zlym. Ja wogole staram sie ostatnio nie oceniac i nie osadzac bo skad my mozemy znac odpowiedzi na wszytskie pytania? Duchy tez odpowiadaja wedlug swojej wiedzy. Ja oprocz Duchow slucham tez przekazow od oswieconych mistrzow a oni mowia, ze wszytsko jest takie jakie byc powinno. Taki jest ten swiat i musimy przez to przejsc poznajac dobro i zlo. Bo o doswiadczenie chodzi. Zgadzam sie z Twoim wyobrazeniem nieba....dopiero po oswieceniu trafiamy do wyzszych swiatow duchowych. Wczesniej kazdy trafia do swojej Kolonii, Umbralu czy gdzies tam. Naszym jedynym celem pobytu na Ziemi jest urzeczywistnienie Boga.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 10:51

Ale są pełniejsze przekazy niż duchów, z których warto też korzystać.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: stefan12 » 14 sty 2016, 11:10

Do oceny moralnej prostytucji proponuję zastosować uniwersalną zasadę "nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe" odpowiadająć na 2 pytania:

1. Czy chciałbym by moje dziecko zostało prostytutką, nawet taką "legalną" jak to podkreśla Davidus?
2. Czy chciałbym by mój partner/małżonek był prostytutką?

Jeśli na obydwa pytania odpowiedź pada tak, oznacza to, że rzeczywiście wierzysz, że prostytucja nie jest złem.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 15 sty 2016, 09:28

Podobno żadna praca nie hańbi.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 15 sty 2016, 10:53

Próbowałaś? Może warto się przekonać.
Awatar użytkownika
stefan12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności