Ok, mamy do tego inne podejście, dawno przestałem czytać jakiekolwiek publikacje, ponieważ nie rezonują ze mną. Wiem że to co teraz napiszę może być lekką odklejką dla wielu. Od dawna zajmuję się t.z. Ezoteryką i całość wiedzy którą posiadam jest czerpana z pola informacyjnego, przez innych zwanego Źródłem, pole kwantowe,Kroniki Akaszy. Dlatego dusza jedynie w nocy opuszcza ciało fizyczne w celu jego regeneracji pozostając połączone z nim. Jednak nie dzieli się na części, nie pozostawia żadnych cząstek nigdzie. Pewnie że to co ja piszę czy cytowani przez ciebie autorzy, wszyscy mogą się mylić. Nie da się tego udowodnić , pozostaje tylko wiara w to co mówimy czy piszemy.
Piszesz, że dawno przestałeś czytać jakiekolwiek publikacje, gdyż nie rezonują one z Tobą.
Właśnie w tym co napisałeś, jest moja odpowiedź.
Pewną wiedzę uzyskujemy nie od razu, tylko wtedy, gdy jesteśmy na nią gotowi.
Gdy np. będziesz się bardziej rozwijać, będziesz rezonować z coraz to większą wiedzą na te tematy.
To co może być dla wielu magią, jest w zasięgu osób bardzo rozwiniętych duchowo ( np. bilokacja ), ale tak jak napisałeś, żeby to zrozumieć, trzeba z tym, rezonować, trzeba być na tę wiedzę gotowy.
Możemy być gotowi wtedy, gdy np. rozwiniemy się jeszcze bardziej.
To tak jakbyś na ,, swoim podwórku'', w swoim otoczeniu chciał komuś przekazać np. to o czym piszemy, albo przekazać wiedzę, którą masz.
Najpierw ta osoba zacznie grzecznie zmieniać temat, zacznie pokazywać, że go to nie interesuje, a gdy będziesz dalej mu o tym mówił, zacznie się denerwować, a być może nazwie Cię osobą nawiedzoną, albo jeszcze gorzej...
Ona po prostu nie będzie rezonować z tą wiedzą, nie będzie na tyle rozwinięta duchowo, by ją chcieć przyjąć i zrozumieć.
Mi też o tym, co tutaj piszemy, często kiedyś nie mieściło się w głowie.
Nie jestem też jakoś bardziej rozwinięty duchowo od Ciebie, po prostu dane mi było w swoich doświadczeniach tę wiedzę poznać, bo z pewnych powodów bardzo tego chciałem i byłem bardzo w tym zdeterminowany.
Cała tajemnica jest w tych słowach - ,,Proście, a będzie wam dane.''
Tylko musisz tak naprawdę tego chcieć, i prosić musisz z całego serca, wtedy to otrzymasz.

Musisz mieć czyste intencje.