Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Estia72 » 09 wrz 2016, 13:36

danut pisze:Estia72 - przekorne, lecz zwraca na coś ważnego uwagę. Nadto ciało wcale nie jest narzędziem ani opakowaniem, jak niektórzy sądzą, jest tworem żywym dopóki pracuje, dopóki go twórca /duch tworzy i które to tworzenie on w pewnym momencie porzuca. Podejście jak Twoje wyżej do tego co zrobić z tym porzuconym materiałem nie było humanitarne. Coraz częściej ludzie opowiadają się za kremacją, bo widzisz, pochówek mający służyć rozmnażaniu się bakterii, robali itp. wcale nie jest poszanowaniem dla tej pamiątki po obecności ducha w ciele tu na ziemi.

Danut to byl przekorny zart :)

Wiem ze nie jest to humanitarne ale na pewno ekonomiczne ,
higieniczne i praktyczne Danut ;) :lol:
Bo wtedy niebylo by cmentarzy a jak wiadomo zawsze zajmuja najlepsze dzialki w miescie... i sa miejscem przygnebiajacym, ja trzymam sie od nich z daleka .
Oprawialabys najlepsze zdjecie osoby za zycia i stawiala na kominku :)
stawiala swieze kwiaty itd.
I taka osoba zawsze zylaby w Twojej pamieci. Zadnej traumy z pogrzebu , widoku nieboszczyka itd.
A tak na powaznie sama nie chcialabym zeby moje cialo sluzylo jako opal...choc gdyby mi obiecali ze po spaleniu moje prochy rozsypia do oceanu to czemu nie :P
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Xsenia » 09 wrz 2016, 19:31

A mnie się podoba pomysł Estii :)

Estia72 pisze:Wiem ze nie jest to humanitarne ale na pewno ekonomiczne

Humanitaryzm Estia odnosi się tylko do osobników żywych :) nie można więc mówić o humanitaryzmie jeśli chodzi o trupy.
I ja nie miałabym nic przeciwko by mnie spalić i dzięki temu ogrzać kilka pomieszczeń. Tyle, że ciało ludzkie tak łatwo się nie pali, za dużo wody w środku.:) Ale pomysł ciekawy :) I jakże higieniczny :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 09 wrz 2016, 19:52

fruwla pisze:Estia, na ministra gospodarki z toba :lol:

:lol: :lol: :lol: hehehe to by sie dzialo ;)

Xsenia pisze:A mnie się podoba pomysł Estii :)

Humanitaryzm Estia odnosi się tylko do osobników żywych :) nie można więc mówić o humanitaryzmie jeśli chodzi o trupy.
I ja nie miałabym nic przeciwko by mnie spalić i dzięki temu ogrzać kilka pomieszczeń. Tyle, że ciało ludzkie tak łatwo się nie pali, za dużo wody w środku.:) Ale pomysł ciekawy :) I jakże higieniczny :)

Xsenia tutaj w Anglii w ktoryms ze szpitali palili wlasnie ludzkie szczatki, w tym szpitalu wlasnie mieli jakos przystosowana spalarnie i z tego co dobrze pamietam chyba nawet z innych szpitai zwozili szczatki ... i ogrzewali w ten sposob szpital, na pewno nie samymi szczatkami palili ale powiedzmy ze dorzucali do pieca :roll:

Jak wyszlo to na jaw to podniesono krzyk... :roll:
Ale dyrektor szpitala szpitala wyjasnil ze te szczatki ida i tak do utylizacji wiec czemu by tego nie wykorzystac do ogrzania szpitala :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Mirek » 09 wrz 2016, 20:01

Jeżeli amputują człowiekowi kończynę, to ma on jej zrobić pochówek taki sam jakby to ten człowiek umarł? Spalenie takich szczątków jest bardzo higieniczne i ekonomiczne.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 09 wrz 2016, 21:08

Mirek pisze:Jeżeli amputują człowiekowi kończynę, to ma on jej zrobić pochówek taki sam jakby to ten człowiek umarł? Spalenie takich szczątków jest bardzo higieniczne i ekonomiczne.

Szum zrobil sie o to Mirku ze tymi czesciami ogrzewalli szpital....to byly wlasnie ludzkie konczyny, jakies narzady wycinane pacjentom a takze dzieciece szczatki po aborcji.
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Mirek » 09 wrz 2016, 21:45

Wykorzystali pozytywnie tą energię i nie wypuścili jej w powietrze.
A co, kostnicę mieli ogrzać? ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 10 wrz 2016, 10:53

Mirek pisze:Wykorzystali pozytywnie tą energię i nie wypuścili jej w powietrze.
A co, kostnicę mieli ogrzać? ;)

No ja wlasnie tez tego nie rozumie skad te oburzenie, zupelny bezsens...
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 11 wrz 2016, 00:17

w sumie Niemcy produkowali tylko mydło - myśląc podobnie :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 11 wrz 2016, 08:50

Niemcy nietylko produkowali mydło. Robili to jednak ze zwłok ludzi, ktorych wcześniej zamordowali.
Ten Twoj przykład był godny Ciebie :(
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 11 wrz 2016, 10:24

Mirek pisze:Niemcy nietylko produkowali mydło. Robili to jednak ze zwłok ludzi, ktorych wcześniej zamordowali.
Ten Twoj przykład był godny Ciebie :(

Dokladnie , robili z ludzkiej skory rekawiczki ,torebki i paski.... :cry:
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności