Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: OneNight » 24 sie 2017, 08:00

Ja tylko chcę, żebyś dał znak swojej obecności.Jakoś się zmanifestował. To żaden dług karmiczny, bo nikomu nie robi krzywdy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 24 sie 2017, 09:32

Bardzo proszę o merytoryczne odpowiedzi, tj. odnoszenie się do tematu dyskusji, a nie osób.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 24 sie 2017, 11:19

cthulhu87 pisze:Bardzo proszę o merytoryczne odpowiedzi, tj. odnoszenie się do tematu dyskusji, a nie osób.

A więc odnosząc się do tematu - zakładam, że wierzący w duszę robi oobe. Mylę się a jeśli tak to proszę o odpowiedź w czym?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 24 sie 2017, 11:29

A więc odnosząc się do tematu - zakładam, że wierzący w duszę robi oobe. Mylę się a jeśli tak to proszę o odpowiedź w czym ?

Praktykuje OOBE, a nie robi. Nie każdy praktyk musi wierzyć w dusze - wg. nauki jest to tylko odmienny stan świadomości, która ma swoje źródło w mózgu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 24 sie 2017, 11:36

OneNight pisze:
A więc odnosząc się do tematu - zakładam, że wierzący w duszę robi oobe. Mylę się a jeśli tak to proszę o odpowiedź w czym ?

Praktykuje OOBE, a nie robi. Nie każdy praktyk musi wierzyć w dusze - wg. nauki jest to tylko odmienny stan świadomości, która ma swoje źródło w mózgu.

To co podaje tu Mirek: https://www.youtube.com/watch?v=dPjV0ETBgFQ
to też odmienny stan świadomości czyli produkcja mózgu. Chyba każde wyjście świadomości poza ciało jest dowodem na istnienie duszy. Współczesna nam nauka jak na razie nie udowodniła, że praktyki oobe są nauką nie mającą nic wspólnego z duszą.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 24 sie 2017, 11:48

Nie, gdyż jak zauważyłeś wcześniej, gdy rozmawialiśmy o NDE - to tylko takie wrażenie.

Mam obowiązki, żegnam.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 24 sie 2017, 11:54

OneNight pisze:Nie, gdyż jak zauważyłeś wcześniej, gdy rozmawialiśmy o NDE - to tylko takie wrażenie.

Mam obowiązki, żegnam.

Rozumie, nie żyjemy powietrzem. Ale ja nie uważam, że NDE to tylko wrażenie. Ja napisałem gdy tu wszedłem, że "świetlista istota" mnie poprowadziła nie poprzez sen a...trudno mi to nazwać poprzez co i ja zobaczyłem tam zgoła odmienny świat o którym nikt jeszcze nigdy nie wspomniał, nigdzie! Dlatego ja tego nie kupuje.
Nie kupuje NDE ale nadal ciekawi mnie oobe. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale wielu tzw. wyznawców Diabła twierdzi że swój pierwszy kontakt z mistrzem nawiązało właśnie poprzez oobe :!:
Nie wiem czy różniło się to Twoje oobe od tego ich oobe ale ty wysnuwasz zgoła odmienne wnioski od nich i dlatego uważam że jest to ciekawe. Uważam, że samo oobe nie ma negatywnych konsekwencji ale już intencja w trakcie zmienia pole widzenia.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Marzyciel » 24 sie 2017, 16:34

czarnyMag pisze:A więc odnosząc się do tematu - zakładam, że wierzący w duszę robi oobe. Mylę się a jeśli tak to proszę o odpowiedź w czym?

Ja nie wierze w duszę, a oobe praktykuje. Można więc również założyć, że nie wierzący w duszę też praktykują.
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: czarnyMag » 24 sie 2017, 23:44

Marzyciel pisze:
czarnyMag pisze:A więc odnosząc się do tematu - zakładam, że wierzący w duszę robi oobe. Mylę się a jeśli tak to proszę o odpowiedź w czym?

Ja nie wierze w duszę, a oobe praktykuje. Można więc również założyć, że nie wierzący w duszę też praktykują.

To ciekawe. Oobe to jest wyjście duszy (ducha) poza ciało fizyczne :) I jest to praktyka okultystyczna.
ps. spotkałeś tzw. opiekuna który tylko na początku był miły a kiedy zdjął maskę co ci zrobił? - możesz na to pytanie odpowiedzieć?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 25 sie 2017, 07:28

OneNight pisze:Ale co się dziwić. Jak zapytałem opiekuna dlaczego cierpię, to on mi powiedział, że 'przyjaciele dali Ci bagażowe'. Nie powiedział, że sam sobie tak życie zaplanowałem, ale że ktoś mi w nim namieszał. Niestety szczątkowe informacje dostałem i więcej nie wiem.

To powiedział ci tylko pół prawdę bo to on jest tym "przyjacielem" od "bagażowego" !
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności