Podróż OOBE - pierwszy kontakt z opiekunem

Miejsce, w którym przeczytać można różne intrygujące opowieści związane ze Spirytyzmem.

Re: Podróż OOBE - pierwszy kontakt z opiekunem

Postautor: danut » 21 mar 2016, 22:15

OneNight pisze:
Wstałem w nocy do ubikacji, przechodziłem koło lustra. Już miałem wejść załatwić swoje potrzeby fizjologiczne, ale coś było nie tak z moim odbiciem - oczy świeciły mi się na zielono. Straciłem kontrolę nad ciałem. Oczy eksplodowały, a wraz z nim moje ciało, słyszałem okropny ryk potwora, skóra rozrywała się i zostało samo mięso. Zdaje mi się, że ten potwór to ja

Nietypowa ta wizja.

OnetNight - świetna wizja, przynajmniej myślisz i widzisz z czego i jak tworzą się te potwory :D Inni od razu powiedzą ze mieli kontakt z kosmiczną nad istotą, są tacy, jest też film wklejony przez Mirka.
danut

Postautor: czarnyMag » 22 mar 2016, 16:35

OneNight pisze:
Wstałem w nocy do ubikacji, przechodziłem koło lustra. Już miałem wejść załatwić swoje potrzeby fizjologiczne, ale coś było nie tak z moim odbiciem - oczy świeciły mi się na zielono. Straciłem kontrolę nad ciałem. Oczy eksplodowały, a wraz z nim moje ciało, słyszałem okropny ryk potwora, skóra rozrywała się i zostało samo mięso. Zdaje mi się, że ten potwór to ja

Nietypowa ta wizja.

Pisz dalej - mnie to ciekawi! Pisz wszystko co widziałeś, co czułeś i jak na to teraz patrzysz! Nie przejmuj się gdy ktoś Cię nie rozumie (to było Twoje doświadczenie - dano ci je z jakiegoś powodu).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 22 mar 2016, 17:10

Tak, mnie też zainteresowały, kryją w sobie treść. Pisz OneNith.
danut

Postautor: OneNight » 25 mar 2016, 22:28

Będę pomijał doświadczenia, które uznam za zbyt osobiste.

Co prawda nie jest to oobe, ale może was zaciekawi.
Wczorajsza autohipnoza:
Włączyłem sobie muzykę na słuchawkach, ponieważ chciałem się zrelaksować po ciężkim dniu. Niechcący zapętliłem odtwarzanie do jednego utworu i po kilku krotnym odsłuchaniu byłem w transie. Mój słuch tak się wyostrzył, że nie mogłem znieść odgłosu muzyki, choć głos był na minimum. Wyrwałem słuchawki z uszu i po chwili napawania się relaksem pojawiła się myśl 'co bo było, gdybym cofnął się w czasie z pamięcią tego, co już przeżyłem. W tej chwili znalazłem się w mojej starej szkole. Aż mi łezka poleciała, gdy zobaczyłem moich znajomych z tamtego czasu, bo niewidziałem ich tak dawno. Nikt się nie mógł nadziwić moją wiedzą z matematyki na poziomie rozszerzonym, z elektroniki i informatyki. Nie będę was oszukiwał, podobało mi się to, że niczego nie muszę się uczyć, nie mam obowiązków. Podobało mi się też to, że miałem lekkie życie, zanim nadeszły cierpienia życia ludzkiego. Wróciłem do domu i zobaczyłem twarze rodziców, ale uśmiech mi zniknął z twarzy, gdy zobaczyłem egzorcyste. Uznali oni, że coś mnie opętało, bo nie powinienem mieć takiej wiedzy. Rodzice chcieli, żebym uwierzył w boga.
Ach, to dlatego się do was nie odzywam - pomyślałem, po czym świat zawirował, a ja wróciłem świadomością do ciała. Czułem się tak, jakbym wrócił z wakacji

To był utwór Dj antoine - dancing in the headlights
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Arronax » 26 mar 2016, 20:19

Bardzo ciekawa sprawa. Fajnie, że się z nami tym dzielisz.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 26 mar 2016, 20:30

Jak bardzo jest to realne? Tzn jest to wizja czy naprawde dusza z ciala wychodzi?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 26 mar 2016, 21:03

Nikita pisze:Jak bardzo jest to realne? Tzn jest to wizja czy naprawde dusza z ciala wychodzi?

Chodzi Ci o eksterioryzację (oobe)? Mówi się, że to wyjście ciała astralnego. Dusza w spirytyzmie jest "kulą światła" więc podejrzewam, że to raczej następuje wyjście ciała duchowego jeśli mielibyśmy przyrównać termin "ciało astralne" do żargonu spirytyzmu. A czy jest realne? Pewnie jest - istnieje wiele relacji osób z tego zjawiska. Poza tym dla mnie argumentem, który mi potwierdza wyjście z ciała, to fakt że widzisz wszystko dookoła, kąt widzenia to 360 stopni. OneNight potwierdził, że ma obraz "panoramiczny", a jak wiemy to nawet w snach mamy ograniczony kąt widzenia, co innego gdy jesteśmy po drugiej stronie, lecz to taka moja własna teoria spiskowa :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 26 mar 2016, 21:11

Pawełku, w jednej książce znalazłem opis, gdzie osoba była nachodzona przez znajomego, który podczas eksterioryzacji bywał u niej w niezapowiedzianych odwiedzinach.

Więc argument, że to dzieje się w świecie rzeczywistym. Ale jak jest ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pawełek » 26 mar 2016, 22:11

Arronax pisze:Pawełku, w jednej książce znalazłem opis, gdzie osoba była nachodzona przez znajomego, który podczas eksterioryzacji bywał u niej w niezapowiedzianych odwiedzinach.

Więc argument, że to dzieje się w świecie rzeczywistym. Ale jak jest ...

To prawda. Póki co to nie ma niezbitych dowodów :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 27 mar 2016, 10:41

Wlasnie mam Problem ze zrozumieniem tego zjawiska. Czy jest to realne czy tylko takie wizje sie pojawiaja? Widac np po wyjsciu z ciala...cialo lezace na lozku?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opowieści spirytystyczne