Problem-okropne sny

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Problem-okropne sny

Postautor: danut » 01 lut 2026, 20:50

Lerefant - :D Daje się zauważyć, że napisała to sztuczna inteligencja, bo duchowość jest dla niej zagrożeniem.
danut

Postautor: lerefant » 02 lut 2026, 17:46

Danut,
spirytyzm zniszczył mi psychikę, zniszczył mi życie. Mam nadzieję że już nikomu więcej nie zniszczy psychiki, nie odbierze szczęścia.
chatgpt wypisuje różne rzeczy, taka jego rola. Pojęcie "sztuczna inteligencja" zaś jest na wyrost.
To że ciebie uwzględniło jako spirytystkę jest po prostu błędem.
Ale mając dostęp do tego oprogramowania (techniki?) uniknąłbym całego zła, które szerzy spirytyzm. Chociażby poprzez przeanalizowanie pomyj wypisywanych przez spirytystów na tym forum w otoczce "miłosierdzia".
lerefant

Postautor: danut » 02 lut 2026, 18:25

lerefant pisze:Danut,
spirytyzm zniszczył mi psychikę, zniszczył mi życie. Mam nadzieję że już nikomu więcej nie zniszczy psychiki, nie odbierze szczęścia.
chatgpt wypisuje różne rzeczy, taka jego rola. Pojęcie "sztuczna inteligencja" zaś jest na wyrost.
To że ciebie uwzględniło jako spirytystkę jest po prostu błędem.
Ale mając dostęp do tego oprogramowania (techniki?) uniknąłbym całego zła, które szerzy spirytyzm. Chociażby poprzez przeanalizowanie pomyj wypisywanych przez spirytystów na tym forum w otoczce "miłosierdzia".

Jest poważnym błędem, zwłaszcza że wielu tu pewno pamięta mój śmiały sprzeciw wobec wielu wypisywanych tu przez spirytystów twierdzeń. "Inne rzeczywistości" są często przywoływane i przez nich, ale moje pojmowanie ich jest całkowicie odmienne od spirytystycznego. Może ChatGPI nie przeanalizował tej mojej wypowiedzi po prostu pod względem nauki tej dotyczącej wieloświatów, rzeczywistości równoległych, nowych odkryć dotyczące funkcjonowania czasu w kosmicznym makroświecie. Trzymaj się i nie daj się! :)
danut

Postautor: Xsenia » 03 lut 2026, 19:20

lerefant pisze:spirytyzm zniszczył mi psychikę, zniszczył mi życie. Mam nadzieję że już nikomu więcej nie zniszczy psychiki, nie odbierze szczęścia.

Hm dziwne. Najwidoczniej nie brałeś spirytyzmu po naukowemu, jak jest zalecane. Nigdy niczego nie należy przyjmować bezkrytycznie. Ale że spirytyzm cokolwiek zniszczył? A to nie były raczej twoje wnioski i twoje decyzje? Spirytyzm to rozwój, a nie "zwój" :) Choć jak czytałeś wypociny Danut to rzeczywiście mogło ci zaszkodzić. Tyle, że Danut to nie spirytystka :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Poprzednia

Wróć do Na zakręcie