Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 01:38

danut pisze:Nie można ciągle przebywać na froncie, trzeba wreszcie wrócić do domu i opowiedzieć jak było.

Nie przy koleżance, która wchodzi w wiele hologramów jednocześnie. :)
Chyba źle dobrałem sobie towarzystwo. :lol:
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:42

A myślisz, że w tych innych hologramach, Ciebie też to tam nie ma? A mylisz się, bo jesteś i ja to wiem. :D
danut

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 01:51

danut pisze:A myślisz, że w tych innych hologramach, Ciebie też to tam nie ma? A mylisz się, bo jesteś i ja to wiem. :D

Nie ma mnie, bo byłem temu przeciwny.
Zawsze gdy rozdzielamy swoją energię, w każdym hologramie mamy jej mniej niż inni.
Dlatego jesteśmy między innymi podatni na rożne choroby bardziej niż inni.
Powinniśmy jak najszybciej zrozumieć, dla naszego dobra, w jakiej znaleźliśmy się sytuacji - stąd wcześniejsze próby, które skończyły się niepowodzeniem.
Podjęłaś ryzyko, za które zapłaciłaś ogromną cenę.
Ale jesteś twarda i dałaś radę.
Staraj się odbierać energię, która jest Ci niezbędna, której Ci brakuje bardziej niż innym.
Dopóki tego nie zrozumiesz, to będziesz dalej chorować.
Decyzja jak zwykle należy do Ciebie.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:51

Wspólna praca nad wytworzeniem przyjaznej sobie rzeczywistości zachodzi zawsze w kręgu tych samych dusz, tak jak mówił Jezus do swoich uczniów gdybyście byli z tego świata ten świat by was kochał, skoro nie jesteście jak i ja nie jestem stąd- ten świat was nienawidzi. A znasz przecież to "Ale ja nie jestem stąd"? - pamiętasz? Czyli nie uciekniesz dalej niż ja :D
danut

Postautor: danut » 06 sty 2018, 01:56

Ps. ...a tam "szlachetne zdrowie"nikt się nie dowie :) , jeszcze wprawdzie przydałoby się trochę je mieć i wcale nie dla siebie jeszcze mi na tym zależy.
danut

Postautor: danut » 06 sty 2018, 02:15

Ach! Jeszcze dopiszę myśląc, ze będzie to istotna i ciekawa informacja objaśniająca to zdanie"Ale ja nie jestem stąd" Dokładnej fabuły zobrazowanej w snach soldado oraz bliskiego przyjaciela mojego zmarłego przyjaciela nie pamiętam, lecz jakby polecenie i wyraźne odczucie tego przez nich obu i to jednakowe zdanie wypowiedziane do nich przez zmarłego jest nie do zapomnienia. Przypominam sobie jeszcze, że u tego znajomego padła taka odpowiedź na jego zdziwienie się, że zmarły (w śnie tego nie pamiętał, że on tu nie żyje), zapragnął wysiąść z jego samochodu w nocy w takim trochę odludnym miejscu, ale dokładnie w tym gdzie my się poznaliśmy, stąd tez widzę i związek z sobą.
Zatem jeśli odbiera się nadawane nie stąd :D to tam skąd nadawane musi się też swoją cząstkę posiadać soldado, inaczej nie byłoby to możliwe, inne rzeczywistości(hologramy) są nami zaludnione i nie dziel energii na poszatkowane części bo w "lustrze" odbija się całość, takie jest prawo fizyczne i się nie zaprzesz :lol:
danut

Postautor: soldado » 06 sty 2018, 21:54

Zatem jeśli odbiera się nadawane nie stąd :D to tam skąd nadawane musi się też swoją cząstkę posiadać soldado, inaczej nie byłoby to możliwe

Dokładnie tak :)
Każdy z nas bez wyjątku zostawia tam niewielką cząstkę swojej energii.
Dlatego np. jesteśmy w stanie witać kogoś po drugiej stronie, nawet wtedy, gdy już inkarnujemy w innym ciele. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 07 sty 2018, 01:34

danut pisze:Zatem najpierw powinno się poznać wszystkie zasady obowiązujące w tym Systemie i to jest ta droga do Prawdy, którą często objawiają reszcie prawdziwi mądrzy prorocy, fałszywi zaś trudnią się jej zakrywaniem, więc czas jest by wreszcie obnażyć te ich kłamstwa i manipulacje, tak mi się zdaje. Bo one zdobywają posłuch dzięki głupiemu podstępnemu i przewrotnemu pod-systemowi ludzi..

Droga do prawdy? Jak się pytam swej duszy czy tego który mnie stworzył by mi pokazał wcześniejsze moje wcielenie np. "zwykłego zjadacza chleba" w okresie starożytnym tu na Ziemi - jak widzę we śnie zwykły plac targowy gdzie jakiś młody człowiek się miota w tłumie kupujących wśród kramu garnków z gliny a w głowie dudni Akad, Akad, Akad to co ja robię :?:
"Prawdziwi prorocy" nawet o najlepszych intencjach nie są pewni nigdy tak do końca bo ich naukę zawsze ktoś mógł z różnych powodów przeinaczyć, poprzekręcać czy wymyślić i wstawić w "usta" jakiegoś znanego, uzdolnionego w konkretny sposób już nie żyjącego człowieka. A czy w tym momencie kiedy wcielony mnie wyśmiewa zaliczając moje prywatne doświadczenie w poczet bajek nie staje się on fałszywym prorokiem który zakrywa prawdę na przykład taką, że każdy duch został stworzony z jakimś darem i nie ma dwóch takich samych darów jak i nie ma dwóch takich samych dusz :!: A bez tych dusz i tych ich darów nie opuścimy 3 gęstości bo jest to miejsce w sam raz właśnie dla takich duchów - śpiochów :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 07 sty 2018, 01:58

soldado pisze:Jasne, że tak może być, bo każdy demon, zły duch jest na uwięzi i robi dokładnie to na co jest mu zezwolone.
Pamiętaj jednak, że taka osoba o której pisze wie zawsze z czym ma do czynienia i od jakiego pana to pochodzi.
Przeważnie dlatego, że bardzo dobrze poznała to co istotne przez wiele wcześniejszych własnych doświadczeń.

A wiesz o tym, że takie określenie jak "zły duch" czy "zły Pan" nie istnieje w rzeczywistości ducha? Bo nie istnieje. Wszyscyśmy równi względem siebie i doskonali tylko w amnezji która to amnezja nas wypaczyła czasowo bo nic nie będzie trwać wiecznie poza nami oczywiście. A ta siła "Bóg" to jest rozdzielona między nas po równo więc dopóty się nie złączymy w jedność to tej siły nie uświadczymy :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pablo diaz » 07 sty 2018, 09:48

[quote. A ta siła "Bóg" to jest rozdzielona między nas po równo więc dopóty się nie złączymy w jedność to tej siły nie uświadczymy :)[/quote]

Proszę mi wybaczyć jeśli narzucam się fragmentem z Ewangelii według spirytyzmu,który o tym zaproszeniu- by stać się jednością -właśnie mówi:

...Porzućcie swe iluzje,moi przyjaciele.Niech głos Duchów chwyci was za serca.Bądżcie wspaniałomyślni i miłosierni,
ale nie zwracajcie na siebie uwagi,to znaczy czyńcie dobro ze skromnością.
Niech każdy małymi krokami zniszczy ołtarze,której postawiliście waszej dumie,jednym słowem-bądżcie prawdziwymi
chrześcijaninami,a zapanuje wówczas królestwo prawdy.Nie wątpcie już w to Bóg jest dobry,przecież daje wam tego liczne
dowody.Przybywamy przygotować pole do tego by mogły wypełnić się proroctwa.Gdy Pan unaoczni wam jeszcze silniej
swoją łaskawość .NIech niebiański wysłannik znajdzie w was jedną wielką rodzinę.Niech wasze delikatne i skromne serca będą godne,by usłyszeć słowo Boże,które on wam przyniesie.
Niech ten wybraniec znajdzie na swojej drodze jedynie plamy zwycięstwa wskazujące na wasz powrót do dobra,miłosierdzia
i braterstwa.
Wówczas wasz świat stanie się rajem na Ziemi...

(Lacordaire,Konstantyna,1863) Ewangelia według spirytyzmu,rozdział VII.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi