Siedem grzechów głównych według Łazariewa.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Siedem grzechów głównych według Łazariewa.

Postautor: Xsenia » 24 lut 2016, 14:10

czarnyMag pisze:wcześniej "stanął bym na uszach" by się dowiedzieć całej prawdy o Bogu

:) Jeszcze sie Magu nie nauczyłeś, że o Bogu nie da się wszystkiego dowiedzieć? :) Że na każdą wiedzę przychodzi odpowiedni czas i nie da sie go przyśpieszyć? :)
PS. Nie bolą cię te "uszy" od tego ciągłego stania na nich? :lol:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: odnowa » 17 wrz 2017, 18:01

Zafascynował mnie Łazariew, przeczytałem jego dwie ksiązki i szykuję się na następne.
odnowa

Postautor: Nikita » 17 wrz 2017, 18:16

Kiedyś słuchałam tego co mówi ale ostatnio już nie...jego osoba jakoś mnie odpycha...za wszystko obwinia kobiety...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: odnowa » 17 wrz 2017, 18:18

Nikita pisze:Kiedys sluchalam tego co mowi ale ostatnio juz nie...jego osoba jakos mnie odpycha...za wszytsko obwinia kobiety...

Najwyraźniej jestem na poziomie gdy potrzebuję jego wiedzy do zrobienia kroku naprzód. Póki co odbieram Łazariewa pozytywnie, nie wiem jak będzie to wyglądało po następnych książkach.
odnowa

Postautor: czarnyMag » 20 wrz 2017, 13:20

A czy Łazariew już podał swe źródło informacji? Z kim się kontaktuje i jak? Bo podaje swe prawdy jakby z skądś czerpał. A na półce przy oświeconych nie leżakował! co bije porządnie po oczach :lol:

"Przyczyna pierwsza – obrażanie się. Obraza jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych naruszeń praw wszechświata."
Jaja?!
Jednym z najbardziej rozpowszechnionych praw wszechświata jest prawo jedni :!: lub inaczej prawo jednego :!:
Ciekawe czy by zareagował standardowo w oparciu o tym co bredzi jakbym go l....w mordę? :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: fruwla » 20 wrz 2017, 13:56

czarnyMag pisze:Ciekawe czy by zareagował standardowo w oparciu o tym co bredzi jakbym go l....w mordę? :lol:

Agresja ? Nauki spirytystów nawołują do pokoju.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: czarnyMag » 20 wrz 2017, 14:39

fruwla pisze:
czarnyMag pisze:Ciekawe czy by zareagował standardowo w oparciu o tym co bredzi jakbym go l....w mordę? :lol:

To teoria jak ta jego z palca wyciągnięta! Nigdzie nie powiedział z skąd ją bierze a wypowiada się jak jakiś nauczyciel oświecony! Jak poda kto mu podaje te jego prawdy to można rozważać czy to światło czy ciemność.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: odnowa » 20 wrz 2017, 17:26

czarnyMag pisze:
fruwla pisze:

To teoria jak ta jego z palca wyciągnięta! Nigdzie nie powiedział z skąd ją bierze a wypowiada się jak jakiś nauczyciel oświecony! Jak poda kto mu podaje te jego prawdy to można rozważać czy to światło czy ciemność.

Z tego co wiem, to z bezpośredniego doświadczenia, z diagnozowania pól informacyjnych "pacjentów".
odnowa

Postautor: fruwla » 21 wrz 2017, 22:27

odnowa pisze:Z tego co wiem, to z bezpośredniego doświadczenia, z diagnozowania pól informacyjnych "pacjentów".

Nie trzeba być Lazariewem, ani umieć diagnozować pola informacyjne klientów.
Często wystarczy posłuchać CO osoba mówi i JAK osoba mówi, czym się otacza , na co jest otwarta - co przyciąga,
czego się boi , jak traktuje innych, jak traktuje zwierzęta, jak traktuje siebie .... i już wiadomo z czego powstaną jej problemy.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 22 wrz 2017, 09:44

oczytał się gościu ...i trochę praktyki z pacjentami...ale widać, że jest macho...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi