Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 23 sty 2017, 17:04

czarnyMag pisze:
Natasza pisze:Magu nigdy nie przyszedłeś do mnie Ty, ale kumple za Ciebie już tak i w Twoim imieniu- wiesz 6 czy 7 plus kulminant
to oranżeria z listy jaką kiedyś wzywałeś

ale najgorszy był ,, cichy,, tester - po cichu , po omacku w swoim pokoiku robił różne rzeczy - już nie zrobi nawet nie zagląda tu

i jeszcze jedno, było jedno spotkanie , które bardzo miło wspominam i usłyszałam całe wypowiedziane zdanie , calusieńkie

Nataszo ci goście to mogli nie mieć ze mną nic wspólnego. Przyjaźnisz się z ludźmi którzy dla Ciebie są przyjaciółmi oświeconymi a dla mnie i według mego mniemania zwykłymi okultystami. Tu na tym forum Ty i jeszcze ktoś rozmawiał z jeszcze jedną osobą i tylko po kontekście wypowiedzi (wtedy bezzasadnie) odniosłem wrażenie że przynajmniej jedna osoba kreująca się na autorytet ściemnia - że to jest rasowy okultysta! A teraz dałbym już swoją głowę, że to jest okultysta :twisted:
A jak to jest okultysta (bardzo dobry - mistrz) to i kulminat być może od niego pochodzi :mrgreen:

Brawo za jasność umysłu. I nie damy się oszukiwać. :D
danut

Postautor: czarnyMag » 23 sty 2017, 17:32

danut pisze:Nie jestem z okulty. Nie istnieje coś takiego jak magia - są zjawiska, KTÓRE dostrzegłam, a które niektórzy próbowali wykorzystywać do własnych celów i nimi władać, siebie zas przy tym magami okrzykiwać. Ja te zjawiska dostrzegłam i powoli je rozpracowuję :D .

No właśnie i o to chodzi! Osobę która obcuje z duchami i wierzy że im pomaga nazywa się medium, a osobę która obcuje z duchami i nie próbuje im pomagać nazywa się magiem. Przy czym do tej pierwszej duchy złośliwe się garną same a ta druga sama je ściąga do siebie i nie próbuje z nimi obcować z pozycji szacunku bo duchy które przychodzą (kontaktują się same) nie są dobre - udają, że potrzebują pomocy lub coś chcą naprawić. Duchy dobre nie przychodzą do nikogo ot tak by kogoś zwodzić! Przychodzą tylko złe. Z drugiej jednak strony tylko medium uważa, że duchom należy się szacunek (w trakcie z nimi obcowania) i zwraca się do nich "witaj przyjacielu" Mag mówi z pozycji nieuzasadnionej wyższości tonem rozkazu albo opiera się o "układ" w który sam wierzy. Oczywiście że magia nie istnieje! Nikt nikogo nie jest wstanie skrzywdzić w oparciu o jakieś rytuały. Ale jest już w stanie osiągnąć cel w oparciu o te zjawiska o których piszesz i nimi "władać" :lol:
Oczywiście wszystko da się uzasadnić w sposób logiczny - np. buduję sobie tunel wizualizując go do twojej głowy naukowej :) a następnie tłoczę do ciebie myśl która jest Twoim natręctwem - NAZWIJ to zjawisko naukowo!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 sty 2017, 17:37

Naukowo? - podpięcie złośliwej informacji do fali naturalnego przesyłu, normalnie wirus komputerowy :lol: Znalezienie punktu doczepienia, a u mnie nie znajdziesz go, więc? - Klapa.
danut

Postautor: danut » 23 sty 2017, 18:55

czarnyMag pisze:
danut pisze:Nie jestem z okulty. Nie istnieje coś takiego jak magia - są zjawiska, KTÓRE dostrzegłam, a które niektórzy próbowali wykorzystywać do własnych celów i nimi władać, siebie zas przy tym magami okrzykiwać. Ja te zjawiska dostrzegłam i powoli je rozpracowuję :D .

No właśnie i o to chodzi! Osobę która obcuje z duchami i wierzy że im pomaga nazywa się medium, a osobę która obcuje z duchami i nie próbuje im pomagać nazywa się magiem. Przy czym do tej pierwszej duchy złośliwe się garną same a ta druga sama je ściąga do siebie i nie próbuje z nimi obcować z pozycji szacunku bo duchy które przychodzą (kontaktują się same) nie są dobre - udają, że potrzebują pomocy lub coś chcą naprawić. Duchy dobre nie przychodzą do nikogo ot tak by kogoś zwodzić! Przychodzą tylko złe. Z drugiej jednak strony tylko medium uważa, że duchom należy się szacunek (w trakcie z nimi obcowania) i zwraca się do nich "witaj przyjacielu" Mag mówi z pozycji nieuzasadnionej wyższości tonem rozkazu albo opiera się o "układ" w który sam wierzy. Oczywiście że magia nie istnieje! Nikt nikogo nie jest wstanie skrzywdzić w oparciu o jakieś rytuały. Ale jest już w stanie osiągnąć cel w oparciu o te zjawiska o których piszesz i nimi "władać" :lol:
Oczywiście wszystko da się uzasadnić w sposób logiczny - np. buduję sobie tunel wizualizując go do twojej głowy naukowej :) a następnie tłoczę do ciebie myśl która jest Twoim natręctwem - NAZWIJ to zjawisko naukowo!

Do jednych i drugich zachodzi pytanie z kim/czym na prawdę się kontaktują, gdy to wygląda tak jak piszesz? :D Bo to mi przypomina tylko odkurzacz zbierający pozostawiane w tle naszej rzeczywistości, przez działalność danego ducha śmieci, łączenie tych informacji ze sobą i tworzenie dziwadeł. Zawsze mnie to śmieszyło czytając współczesne przekazy niby mediów.
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 09:17

danut pisze:Naukowo? - podpięcie złośliwej informacji do fali naturalnego przesyłu, normalnie wirus komputerowy :lol: Znalezienie punktu doczepienia, a u mnie nie znajdziesz go, więc? - Klapa.

No i widzisz - jest na to naukowe pojęcie - więc jestem w pewnym sensie hakerem :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 09:29

danut pisze:Do jednych i drugich zachodzi pytanie z kim/czym na prawdę się kontaktują, gdy to wygląda tak jak piszesz? :D Bo to mi przypomina tylko odkurzacz zbierający pozostawiane w tle naszej rzeczywistości, przez działalność danego ducha śmieci, łączenie tych informacji ze sobą i tworzenie dziwadeł. Zawsze mnie to śmieszyło czytając współczesne przekazy niby mediów.

Ale odpowiadając Ci na Twoje logiczne/racjonalne rozumowane wnioski - czemu w takiej "głupiej" być może rozmowie nie biorą udziału ci mentorzy spirytyzmu? ci wyżsi mentalnie i duchowo? Wolą pozostać mentorami na boku? Bo problem jest drażliwy? :D
Bo jak mnie zacznie upominać tzw. mentor spirytyzmu to ja mu zadam kontrpytanie typu: "to podaj własne doświadczenie obalające moje" :)

..."Śmieci" ? Te "śmieci" to w oparciu o kontr literaturę którą pisano bez dowodów w oparciu tylko o wiarę?!

Który/Które medium mi przeciwstawiasz?! Siebie? Tak Siebie :twisted:
No widzisz Droga Koleżanko przeciwstawiasz mi Siebie i wiarę Twą w coś w co Sama wierzysz !!! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 24 sty 2017, 10:32

Żadnych wierzeń Ci nie przeciwstawię, a własne doświadczenie. Tylko zadaj konkretne pytanie na co, na jakie stwierdzenie, to wtedy wybiorę też to konkretne do niego się odnoszące. :)
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 10:46

danut pisze:Żadnych wierzeń Ci nie przeciwstawię, a własne doświadczenie. Tylko zadaj konkretne pytanie na co, na jakie stwierdzenie, to wtedy wybiorę też to konkretne do niego się odnoszące. :)

Widzisz Droga Koleżanko - całe nasze życie opiera się o takie jak Twoje doświadczenia które sami badamy rozbijając je o nasze doświadczenia - i to jest dla "nas" (mi podobnych) własny triumf i nasza nauka - rozbijamy bowiem wszystko cośmy sami doświadczyli o takich jak TY (ważących się podać swe doświadczenie na forum społecznościowym) - bo poza Waszym prywatnym doświadczeniem które rozbić można o swoje prywatne doświadczenie jest tylko W I A R A :lol:
Wiara że Kardek rozmawiał z wyższymi duchami a nie jak uważam prywatnie z niższymi :lol: Wiara że Xsavier rozmawiał z wyższymi duchami a nie jak uważam prywatnie z niższymi :lol:
:twisted:

a o to pytanie: umiera Ci ktoś bliski na chorobę nieuleczalną na Ziemi (a Ty osobiście nie przyjmujesz tego do swej świadomości jako karma czy wola Boga) - CO CZYNISZ?! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 24 sty 2017, 13:01

Śmierć jest naszym wyborem, gdy zużyłeś już dostatecznie materiał, który jest już dla ciebie balastem i gdy uznasz, że nie masz już nic tu do zrobienia po prostu podejmujesz tę decyzję i odchodzisz. Są przypadki, gdy musisz walczyć mimo tych uszkodzeń, naprawiać je dokąd się da, to robisz również swoją wolą i siłą, sprzeciwiasz się nawet, gdy o ciebie upomni się twoje źródło i bliskie ci dusze, gdy po ciebie przyjdą - mówisz im "nie, jeszcze nie teraz"- tak robię i tak było w moim przypadku.
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 13:16

danut pisze:Śmierć jest naszym wyborem, gdy zużyłeś już dostatecznie materiał, który jest już dla ciebie balastem i gdy uznasz, że nie masz już nic tu do zrobienia po prostu podejmujesz tę decyzję i odchodzisz. Są przypadki, gdy musisz walczyć mimo tych uszkodzeń, naprawiać je dokąd się da, to robisz również swoją wolą i siłą, sprzeciwiasz się nawet, gdy o ciebie upomni się twoje źródło i bliskie ci dusze, gdy po ciebie przyjdą - mówisz im "nie, jeszcze nie teraz"- tak robię i tak było w moim przypadku.

Na co ja Ci przeciwstawię to:
moja żona poprosiła Chrystusa by zatrzymał śmierć jej ojca i co wieczór potwierdzała swą prośbę do Chrystusa. I :) Teść wyjąc z bólu w szpitalu powiedział do niej przy personelu tegoż szpitala "pozwól mi odejść!"
Żona ma wieczorem powiedziała do Chrystusa "niech Twa wola się spełni nie ma"! I teść mój umarł... :(
więc "śmierć jest naszym wyborem"?

I moja żona powiedziała do Chrystusa "chcę żyć" a ja powiedziałem "ona musi żyć!" bo...popłynie krew, bo...nie odpuszczę, bo przejdę na stronę Satana, bo proszę i wierzę, że mnie słyszysz! I stało się życie!

I wierzę, że każdy może zmienić przeznaczenie (karmę) jeśli na "szalę" wrzuci wszystko, jeśli będzie przekonywujący i po prostu poprosi z wiarą! A wiara góry przenosi - Jezus
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi