Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: czarnyMag » 06 sty 2017, 00:55

Dusza? To taki szary kształt który się porusza w tobie na boki (kiwa) gdy medytujesz? Który odbierasz jak siebie w pokrowcu? A teraz Ty napisz kto Ci pierwszy raz powiedział w medytacji że to czym teraz się zajmujesz jest rzeczą którą powinieneś się zająć? Jak "ten" byt wyglądał i dlaczego uwierzyłeś mu na słowo że akurat "on" ma rację?!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 06 sty 2017, 01:01

Kris, ja bynajmniej nie piszę to co mi wpadło w myśli po przeczytaniu przeróżnych teorii spiskowych ani ufologicznych i nie powtarzam niczego po nikim. Mam bardzo bogaty bagaż doświadczeń i na ich podstawie wyciągam wnioski, także te dotyczące naszej duszy. Dobro i zło prowadzi odwieczną wojnę o pierwszeństwo tworzenia, a nasze dusze są rozszarpywane przy tym. Trzeba tylko dobrze rozpoznawać te strony, bo każdy z nas jest połączony ze swoim aniołem i ze swoim demonem jednocześnie gęstą siecią, a rzecz w tym, że umiłowani w czynieniu zła, to je nazwą bogiem, to je będą czcić i nazywać dobrem, a paradoksalnie dobro złem i diabłem. Czyli mamy jedno nazewnictwo dla dwóch krańcowych spraw. Prawdą jest, że trzeba pokonać swojego demona i nie zniszczyć przy tym tego co daje nam łączność ze swoim aniołem, będącym także nami, ze swoim dobrem i .. Prawdą jest, że wielu wygląd tej swojej duszy ma paskudny, że wielu utraciło już człowieczeństwo, właśnie na rzecz tego czegoś, tego tworu nieprzypominającego ludzkiego, ale skoro taki jest ich wybór cóż inni zrobić mogą?
danut

Postautor: czarnyMag » 06 sty 2017, 01:08

Wielu utraciło już człowieczeństwo - a jakże - bo nasz Stwórca nas wyróżnił nad inne rasy z miłości do nas tylko dlatego że się w nas zakochał a w tych brzydkich nie bo oni są brzydcy i niedobrzy - ale to On w swej niedoścignionej miłości ich stworzył niedobrymi :twisted:
I na tym polega Jego doskonałość właśnie - my ludzie - Jego wybrańcy robimy na tej planecie za pluskwę dla tych niekochanych przez Boga którzy są silniejsi i inteligentniejsi od nas stokrotnie.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 06 sty 2017, 01:19

czarnyMag pisze:Wielu utraciło już człowieczeństwo - a jakże - bo nasz Stwórca nas wyróżnił nad inne rasy z miłości do nas tylko dlatego że się w nas zakochał a w tych brzydkich nie bo oni są brzydcy i niedobrzy - ale to On w swej niedoścignionej miłości ich stworzył niedobrymi :twisted:
I na tym polega Jego doskonałość właśnie - my ludzie - Jego wybrańcy robimy na tej planecie za pluskwę dla tych niekochanych przez Boga którzy są silniejsi i inteligentniejsi od nas stokrotnie.

Jeśli koniecznie chcesz mieć pana nad sobą - stwórcę ras - to taka jest twoja wola, a mnie nic do tego. To co piszesz przypomina mi tworzenie ras piesków domowych przez ludzi - ciekawe, czy ci ich "twórcy" tworzyli je z miłości, czy po to, by ludzie łechcący swoje ego mieli żywe zabawki :D , ale są i te nie wytworzone przez zmiany genetyczne, te wolne jak wilki - pamiętaj o tym. :D One potrafią walczyć, zadbać same o siebie i nikt ich nie ubiera w fikuśne korale i ubranka. :D

Człowieczeństwo to określenie wielu najwyższych cech jakimi powinna dysponować świadoma istota i nie chodzi w nim zapewne o urodę.
danut

Postautor: czarnyMag » 06 sty 2017, 01:31

danut pisze:Jeśli koniecznie chcesz mieć pana nad sobą - stwórcę ras - to taka jest twoja wola, a mnie nic do tego. To co piszesz przypomina mi tworzenie ras piesków domowych przez ludzi - ciekawe, czy ci ich "twórcy" tworzyli je z miłości, czy po to, by ludzie łechcący swoje ego mieli żywe zabawki :D , ale są i te nie wytworzone przez zmiany genetyczne, te wolne jak wilki - pamiętaj o tym. :D One potrafią walczyć, zadbać same o siebie i nikt ich nie ubiera w fikuśne korale i ubranka. :D

Człowieczeństwo to określenie wielu najwyższych cech jakimi powinna dysponować świadoma istota i nie chodzi w nim zapewne o urodę.

Czyli twierdzisz, że jako światła istota stworzyłaś się duchem sama? Że nie masz nad sobą nikogo? I, że ukoronowaniem świadomej istoty jest człowiek z jego ułomnością?
Ale zdajesz sobie sprawę z faktu, że ten człowiek z narodu USA przywiózł na ciemną stronę Księżyca płytę z przesłaniem pokoju którą złożył tam wraz z gałązką oliwną ze złota i nigdy więcej już nie ośmielił się po tej ciemnej stronie Księżyca wylądować?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 06 sty 2017, 01:39

Nie jestem niczyim niewolnikiem. Nic nie otrzymałam i nie otrzymam za darmo. Nie jestem niczyją zabawką i nie wykonuję niczyich rozkazów. :) Jeśli chodzi o temat Strach - to nie mam się czego bać, boją się ci, którzy innym szkodzą, których przez życie prowadzi siedem grzechów głównych, oni boją się sprawiedliwości systemu, w którym żadne działanie przeciw wspólnocie nie może przejść bez echa i ma swoje konsekwencje, czują to i boję się złych ludzi, bo ci nie mają hamulców i nie potrzebują przyczyny w wymyślnym czynieniu innym zła, nie chcę, by trafiali we mnie...
danut

Postautor: czarnyMag » 06 sty 2017, 01:55

danut pisze:Nie jestem niczyim niewolnikiem. Nic nie otrzymałam i nie otrzymam za darmo. Nie jestem niczyją zabawką i nie wykonuję niczyich rozkazów. :) Jeśli chodzi o temat Strach - to nie mam się czego bać, boją się ci, którzy innym szkodzą, których przez życie prowadzi siedem grzechów głównych, oni boją się sprawiedliwości systemu, w którym żadne działanie przeciw wspólnocie nie może przejść bez echa i ma swoje konsekwencje, czują to i boję się złych ludzi, bo ci nie mają hamulców i nie potrzebują przyczyny w wymyślnym czynieniu innym zła, nie chcę, by trafiali we mnie...

Otóż mylisz się w tej samowystarczalności swej i w tym, że wszystko co masz zawdzięczasz tylko sobie!
Całe życie szukałem i zaglądałem wszędzie bez względu na nakazy, zakazy czy tylko dobre rady wcielonych a kiedy się już wystarczająco "poparzyłem" i zbrukałem nie zawahałem się ani przez chwilę wezwać ducha czystego - Chrystusa w którego bez względu na wszystko zawsze wierzyłem. I choć inni nie wierzą otrzymałem wsparcie i wszystko co potrzebowałem. Więcej otworzono mi możliwości których wcześniej nie posiadałem, "otworzono mi oczy". A na Ziemi niczego nie posiadam, nie posiadałem nigdy i nie potrzebuje - jestem tu tylko użytkownikiem czasowym :)
A ci co ich przez życie prowadzi 7 grzechów głównych - oni mnie ominą! Wiem to na 100 procent dlatego mogę z nimi przystawać i nie dlatego żem jak oni ale dlatego że ci którym Jezus pomaga otrzymują Jego ochronę!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 06 sty 2017, 02:04

Czarny magu - to napisałam "Prawdą jest, że trzeba pokonać swojego demona i nie zniszczyć przy tym tego co daje nam łączność ze swoim aniołem, będącym także nami, ze swoim dobrem i .." i "Człowieczeństwo to określenie wielu najwyższych cech jakimi powinna dysponować świadoma istot" - Jezus pokazał nam to czym winno być Człowieczeństwo, kto jest jego godnym, jak bardzo trzeba o nie walczyć i szanować w sobie, by go nie stracić. Ono jest tak silne ono jest naszą ochroną - zatem można nazwać je tak, że jest Jezusem, a nasze życie nie toczy się tylko tu i teraz i nie tylko w tej znanej nam przestrzeni.
danut

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 02:50

czarnyMag pisze:Dusza? To taki szary kształt który się porusza w tobie na boki (kiwa) gdy medytujesz? Który odbierasz jak siebie w pokrowcu? A teraz Ty napisz kto Ci pierwszy raz powiedział w medytacji że to czym teraz się zajmujesz jest rzeczą którą powinieneś się zająć? Jak "ten" byt wyglądał i dlaczego uwierzyłeś mu na słowo że akurat "on" ma rację?!

o bracie, nie mam dla Ciebie dobrych wieści , uuuuuuu , nie dobrze to wygląda ......kiedy to zauważyłeś poraz pierwszy ? i jak Ci sie to udało ?? co sie stało ,co zwróciło Twoja uwage ? na pewno sekwencja i cykliczność , ale co jeszcze? budzisz sie w nocy i masz wrażenie że ktoś obok Ciebie lezy i sie porusza , jesli śpisz z żona albo dziewczyna to na bank tak jest i bylo , i nie powiesz mi ze nie .........to nie jest dusza kolego i trudno bedzie Ci sie tego pozbyc ,bardzo ale to mozliwe

nawet nie musze juz pytac, juz wiem wszystko o Tobie , zamiast Ty napisać mi co i jak to spokojnie moge to zrobic za Ciebie

hmm i kto by pomyslal , to juz wiem skad Ci sie wziął ten czarny mag , rozmawia z Toba a Ty mu uwierzyles , pierwszy i podstawowy bład .........powienies juz wiedziec po latach że jestes sam swoim najwiekszym wrogiem , naprawde Ci współczuje
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 02:53

czarnyMag pisze:Wielu utraciło już człowieczeństwo - a jakże - bo nasz Stwórca nas wyróżnił nad inne rasy z miłości do nas tylko dlatego że się w nas zakochał a w tych brzydkich nie bo oni są brzydcy i niedobrzy - ale to On w swej niedoścignionej miłości ich stworzył niedobrymi

On w swej niedoścignionej miłości wszystkich stworzył wolnymi
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka