czarnyMag pisze:Wielu utraciło już człowieczeństwo - a jakże - bo nasz Stwórca nas wyróżnił nad inne rasy z miłości do nas tylko dlatego że się w nas zakochał a w tych brzydkich nie bo oni są brzydcy i niedobrzy - ale to On w swej niedoścignionej miłości ich stworzył niedobrymi
I na tym polega Jego doskonałość właśnie - my ludzie - Jego wybrańcy robimy na tej planecie za pluskwę dla tych niekochanych przez Boga którzy są silniejsi i inteligentniejsi od nas stokrotnie.
danut pisze:Jeśli koniecznie chcesz mieć pana nad sobą - stwórcę ras - to taka jest twoja wola, a mnie nic do tego. To co piszesz przypomina mi tworzenie ras piesków domowych przez ludzi - ciekawe, czy ci ich "twórcy" tworzyli je z miłości, czy po to, by ludzie łechcący swoje ego mieli żywe zabawki, ale są i te nie wytworzone przez zmiany genetyczne, te wolne jak wilki - pamiętaj o tym.
One potrafią walczyć, zadbać same o siebie i nikt ich nie ubiera w fikuśne korale i ubranka.
![]()
Człowieczeństwo to określenie wielu najwyższych cech jakimi powinna dysponować świadoma istota i nie chodzi w nim zapewne o urodę.
danut pisze:Nie jestem niczyim niewolnikiem. Nic nie otrzymałam i nie otrzymam za darmo. Nie jestem niczyją zabawką i nie wykonuję niczyich rozkazów.Jeśli chodzi o temat Strach - to nie mam się czego bać, boją się ci, którzy innym szkodzą, których przez życie prowadzi siedem grzechów głównych, oni boją się sprawiedliwości systemu, w którym żadne działanie przeciw wspólnocie nie może przejść bez echa i ma swoje konsekwencje, czują to i boję się złych ludzi, bo ci nie mają hamulców i nie potrzebują przyczyny w wymyślnym czynieniu innym zła, nie chcę, by trafiali we mnie...
czarnyMag pisze:Dusza? To taki szary kształt który się porusza w tobie na boki (kiwa) gdy medytujesz? Który odbierasz jak siebie w pokrowcu? A teraz Ty napisz kto Ci pierwszy raz powiedział w medytacji że to czym teraz się zajmujesz jest rzeczą którą powinieneś się zająć? Jak "ten" byt wyglądał i dlaczego uwierzyłeś mu na słowo że akurat "on" ma rację?!
czarnyMag pisze:Wielu utraciło już człowieczeństwo - a jakże - bo nasz Stwórca nas wyróżnił nad inne rasy z miłości do nas tylko dlatego że się w nas zakochał a w tych brzydkich nie bo oni są brzydcy i niedobrzy - ale to On w swej niedoścignionej miłości ich stworzył niedobrymi
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości