Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Mirek » 04 lis 2016, 21:55

U Esti też ta agresja wynika z tego, że je dużo mięsa?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 05 lis 2016, 08:50

Nie widze u niej agresji...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 05 lis 2016, 09:21

Cały czas atakujetych co jedzą mięso. Oskarża nas o mordowanie w męczarniach zwierząt.
Czy takie zachowanie wg Ciebie jest pozbawione agresji?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 05 lis 2016, 14:04

wktorym miejscu? nie zauwazylam...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 05 lis 2016, 14:18

Poczytaj jej posty w tym temacie, to zauwazysz, no chyba, że nie bedziesz chciała zauważyć ;-)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 06 lis 2016, 14:29

czytalam ale nie zauwazaylam agresji...widze natomiast, ze ludzie o odmiennych pogladach nie potrafia sie zrozumiec...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 06 lis 2016, 17:11

Nikita pisze:w ktorym miejscu? nie zauwazylam...

Estia72 pisze:Xsenia ten przywilej bezbolesnej smierci maja tylko nasze domowe ukochane zwierzaki jak psy, koty itd. :roll:
Zwierzeta przeznaczone do konsumpcji wedle ludzi nie zasluzyly na ten przywilej.....
ponadto ten sposob usmiercania jest nie ekonomiczny z punktu widzenia przemyslu miesnego.... po drugie przepisy sanitarne tego zabraniaja by "przyszle papu" faszerowac barbituranami....wiec Twoje stwierdzenie jest bardzo naiwne

Estia72 pisze:nie mozesz juz powiedziec ze nie wiedzialas i nie bierzesz odpowiedzialnosci za meczarnie i smierc tych zwierzat ktore zjadasz i do ktorych smierci przyczyniasz sie w sposob posredni....

Estia zarzuca mi naiwność w wiedzy o przemyśle mięsnym. Hm a ja pracowałam dla tego przemysłu przez 5 lat. Wiem od poszewki jak to wygląda. Ale przecież ona wie lepiej ode mnie co się tam dzieje i w jakim stopniu zwierzęta tam cierpią.
Poza tym Estia oskarża mnie i resztę mięsożerców o pośrednie mordowanie w sposób niehumanitarny zwierząt. No cóż, mnie się to nie podoba.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Arronax » 07 lis 2016, 13:54

Ja z chęcią przestałbym jeść mięso, tylko przy intensywnym trybie życia, wymagającym uzupełniania kalorii ciężko to zrobić, jak się ma takie nawyki. Można ograniczyć, zmniejszyć jak np, ja to robię ale całkowicie zostawić ... Będę walczył o to. Ode mnie powiem, że szkoda mi każdej żywej istoty. Z drugiej strony rośliny również umierają, le nie mają takiej świadomości. Jakoś to tak dziwnie jest ułożone, a tyle już mamy zakorzenionych złych nawyków ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 07 lis 2016, 14:34

I to ma byc agresja?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 07 lis 2016, 18:29

Nikita pisze:I to ma byc agresja?

Nie, to wyraz miłości do drugiego człowieka o innym menu żywieniowym ;)
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności