I jak my wszyscy tu staramy się robić

OneNight pisze:Kris, nie wniosłem niczego do tematu, bo pseudonauka i ezoteryczna ściema to nie moja specjalność.
Mówicie o bezwarunkowej miłości. Waszą odpowiedzią na wszystko jest "miłość". Wciskacie ją tam, gdzie jej nie da się wcisnąć. Zastanawiam się jak wy interpretujecie to słowo? Bo ja wolę skupić się na jednej osobie, ale za to intensywnie - a nie kochać wszystko wokół.
danut pisze:... Mnie to co napisane wyżej wręcz kojarzy się z bitą i poniżaną żoną alkoholika, która po prostu kocha bo kocha i ta druga osoba może to wykorzystać i zrobić z nią co chce, traktować ją przedmiotowo.

Kris pisze:Nie napisałem wcześniej ale trwa odprowadzanie wcieleń czy jak kto woli naszych poprzednich żywotów w których żyliśmy w całym układzie słonecznym.
Kto tam może niech się dołączy choćby w formie modlitwy medytacji dwóch serc z intencja odprowadzania.
Przez nie odprowadzone wcielenia ludzie z ciemnej strony nauczyli się krzywdzić innych i wprowadzać nawet całkowite opętania.
Dużo takich osób ląduje w psychiatrykach, ale to się już zaczęło zmieniać bo w wyniku intensywnego masowego podnoszenia wibracji pozytywnym zmarłym ludziom ich żyjące odpowiedniki odzyskują wolność i można powiedzieć zdrowieją.
Tak już będzie do uwolnienia wszystkich pozytywnych ludzi, zwierząt i roślin, bo i nimi manipulowano.
Po zakończeniu odprowadzeń stopniowo nastanie era zwana potocznie nową ziemia.
To już blisko.

danut pisze:Natomiast głoszenie tych haseł o miłości bezwarunkowej ma inny wyraz, jest na podobieństwo "nadstaw drugi policzek" jest próbą uciszenia osobistych nastrojów, a wprost ten kto je głosi chce urobić ludzi do posłuszeństwa, tylko "komu'? .
danut pisze:Jest to tylko pozorny sprzeciw wobec "oko za oko", bo zawsze możemy powiedzieć komuś kto będzie chciał w jakikolwiek sposób sprzeciwić się złu, że przecież ma się go miłować i dlatego nie wolno nam jest tego robić. Kto zatem na tym zyskuje i czy realna jest taka miłość bezwarunkowa? .

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości