Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 29 wrz 2016, 11:23

Do Xsenia
Moja ostatnia negatywna z punktu widzenia moderacji wypowiedź była taka "Ty pewnie nie masz pojęcia kim jesteś? i ile ras obecnie jest na planecie Ziemia"
I to jest prawda! :) To nie jest wyżywanie się tylko stwierdzenie faktu!
Prawda jest taka, że nikt kto nie "liznął" choć ułamku okultyzmu nie ma pojęcia co tu się dzieje :) To są tylko domniemania :) Zawierzenie książce, osobie lub swojej intuicji :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 29 wrz 2016, 11:28

Inny temat:
Pewne medium na tym forum zamieściło "szlaczki" dzieci w wieku 4, 5, 6 lat. Ewidentnie podpisy imion i wieku mają różne style pisowni - tylko :) niektóre powtarzające się litery z tych podpisów się dziwnie pokrywają :)
Pytanie: czy duch po śmierci który umarł w swoim 5 tysięcznym wcieleniu jest dzieckiem ?! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 29 wrz 2016, 12:47

czarnyMag pisze:Pytanie: czy duch po śmierci który umarł w swoim 5 tysięcznym wcieleniu jest dzieckiem ?! :twisted:

muszę powiedzieć , że to dobre pytanie , a nawet bardzo dobre a odpowiedź jeszcze lepsza :P
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 29 wrz 2016, 13:13

A to jest definicja tzw. Wikipedii dotycząca medium piszącego:
"Pismo automatyczne może bez większych trudności wykonywać każda osoba, szczególnie jeśli ma psychikę dysocjacyjną (podzielną). Podobne zjawiska spotyka się powszechnie w tzw. "kulturach pierwotnych", podczas rytuałów opętania."
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Krzysztoff » 29 wrz 2016, 18:52

neuron pisze:ufff

to mnie pocieszyłeś , widac czeka mnie duzo pracy

Bez pracy nie ma kołaczy :)

neuron pisze:ale zupelnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac , nic nie przychodzi mi do glowy

Po pierwsze upewnij się że wie że już nie żyje, - zadając serię pytań i jak rozumiem możesz wyczuć odpowiedź tak/nie

po 2-gie powiedz jej dlaczego nie powinna tu być - np. dlaczego tobie przeszkadza - no bo przecież przeszkadza , z tego co rozumiem - bardzo
oraz gdzie powinna być - gdzie jest jej miejsce

neuron pisze:, moze faktycznie powinienem poczytac tego Kardeca i innych
mimo ze zupelnie tego nie czuje , i przyznam sie ze kilka razy probowalem i poleglem , nie daje rady przetrawic tego , ale chyba jakos musze

no tak, fragmenty z ewangelii wg. spirytyzmu nie są lekturą łatwą ale warto poczytać

neuron pisze:
Krzysztoff pisze:- dlaczego powinien/nna to zrobić - jakie problemy stwarza osobie przy której jest (często były to problemy zdrowotne)

jak to problemy zdrowotne ? w jaki sposob ?? masz na mysli zaburzenia psychiczne ?czy cos innego jeszcze czy w ogole ??

Jeżeli np. przyczepił się nałogowy pijak - to mocno ciągnęło do alkoholu, także dolegliwości fizyczne, jeżeli zmarły zmarł np. z powodu raka płuc - to osoba czuła duszności itd., , nie pamiętam szczegółów, generalnie był to wpływ na myśli oraz na ciało.

neuron pisze:moge jej poczytac, ale to jest takie zenujace , sam na glos bede czytał , no korba całowita :)

Obawiasz się opinii innych ? Daj spokój. Miliony ludzi modlą się codziennie , czyli "gadają do ściany" :)

neuron pisze:szaleństwo

ja poprostu chyba nie do konca sam w to wszystko jeszcze wierze , w to co sie dzieje i to dlatego
dzis juz wiem jak trudno komus uwierzyc w cos takiego jesli sam tego nie doswiadczyl, to nie mozliwe

... i chyba trochę się obawiasz czy to jednak nie jest objaw choroby psychicznej ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: neuron » 29 wrz 2016, 20:09

Krzysztoff pisze:... i chyba trochę się obawiasz czy to jednak nie jest objaw choroby psychicznej ?

chyba juz nie , nic na to nie wskazuje , w zaden sposob ....... ale ...............

dzieki za podpowiedz i wyjasnienie
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 29 wrz 2016, 22:07

neuron - Takie sytuacje są wynikiem naszego braku wiedzy o rzeczywistości, o tym czym ona w istocie jest oraz jaki związek z nią mają rzeczywistości alternatywne. O tym, co dzieje się, gdy w którymś momencie życia spowodujemy, lub coś/ktoś spowoduje jej rozgałęzienie się i pójdziemy w niewłaściwym sobie kierunku. Ta dziewczyna może Ci to wszystko wskazać i opowiedzieć jeśli jej posłuchasz i gdy nie będziesz już traktował jej za zjawę, ducha, zmorę, chyba ma o tym wiedzę, po to się z Tobą kontaktuje i dlatego często poleca Ci się popukać w głowę. Kontakt zachodzi, jak napisałam wcześniej poza tą rzeczywistością. Zatem nie potrzeba nikogo znikąd wypraszać, bo to Ty tam wchodzisz, jakbyś był przywoływany na z nią spotkanie.
danut

Postautor: Estia72 » 30 wrz 2016, 09:30

danut pisze:neuron - Takie sytuacje są wynikiem naszego braku wiedzy o rzeczywistości, o tym czym ona w istocie jest oraz jaki związek z nią mają rzeczywistości alternatywne. O tym, co dzieje się, gdy w którymś momencie życia spowodujemy, lub coś/ktoś spowoduje jej rozgałęzienie się i pójdziemy w niewłaściwym sobie kierunku. Ta dziewczyna może Ci to wszystko wskazać i opowiedzieć jeśli jej posłuchasz i gdy nie będziesz już traktował jej za zjawę, ducha, zmorę, chyba ma o tym wiedzę, po to się z Tobą kontaktuje i dlatego często poleca Ci się popukać w głowę. Kontakt zachodzi, jak napisałam wcześniej poza tą rzeczywistością. Zatem nie potrzeba nikogo znikąd wypraszać, bo to Ty tam wchodzisz, jakbyś był przywoływany na z nią spotkanie.

Byc moze Danut ujelas sedno tych doswiadczen...ja pamietam kiedys po medytacji zobaczylam w realu w swoim pokoju 5 osob/olbrzymow (mam wysokie mieszkanie kolo 3 metrow) bylam doslownie zszokowana, co ciekawe te olbrzymy rowniez byly zdziwione albo moja obecnoscia albo tym ze ich widze...sama nie wiem czy po prostu bylam w innym stanie swiadomosci i wniknelam w ich swiat czy rzeczywiscie oni przebywali w mojej rzeczywistosci/pokoju. Wszyscy patrzyli na mnie nic nie mowili ,jeden z nich nawet wstal i podszedl do mnie z ciekawosci blizej by mi sie przyjrzec....ale ja nie wytrzymalam napiecia i ucieklam do kuchni :lol: :lol: Do dzisiaj nie wiem czym to doswiadczenie bylo....
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: neuron » 30 wrz 2016, 09:37

Estia72 pisze:Do dzisiaj nie wiem czym to doswiadczenie bylo....

heh niezle , miałem podobne ,ale nie kombinuje nawet co to było , poprostu , bylo i juz ....nie wnikam co,skąd i dlaczego , moze spalem ? moze nie , nie wiem , wiem ze na jawie mozna zasnąć i nawet sie o tym nie wie ........ zwykle budzisz sie wtedy w szpitalu hehehe (jeśli w ogóle sie obudzisz )

danut pisze: po to się z Tobą kontaktuje i dlatego często poleca Ci się popukać w głowę. Kontakt zachodzi, jak napisałam wcześniej poza tą rzeczywistością. Zatem nie potrzeba nikogo znikąd wypraszać, bo to Ty tam wchodzisz, jakbyś był przywoływany na z nią spotkanie.

danut nie czytasz uważnie tego co napisałem na ten temat , nigdzie nie wchodze (chyba i mam nadzieje) taka sytuacja kiedy ona pukała sie w głowe miala miejsce tylko jeden jedyny raz kiedy sie za nią modliłem i nigdy wiecej juz .............. i tyle
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Estia72 » 30 wrz 2016, 09:41

neuron pisze:
Estia72 pisze:Do dzisiaj nie wiem czym to doswiadczenie bylo....

heh niezle , miałem podobne ,ale nie kombinuje nawet co to było , poprostu , bylo i juz ....nie wnikam co,skąd i dlaczego , moze spalem ? moze nie , nie wiem , wiem ze na jawie mozna zasnąć i nawet sie o tym nie wie ........ zwykle budzisz sie wtedy w szpitalu hehehe (jeśli w ogóle sie obudzisz )

Neuron ja na pewno nie spalam bo po medytacji poszlam do kuchni zrobic sobie kolacje... :)
Przynioslam ja do pokoju i zjadlam i gdy mialam wstac i odniesc naczynia to wtedy ich ujrzalam,
ale tak jak piszesz nie mam pojecia co to bylo i pewnie nigdy sie nie dowiem.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi