potrzebna pomoc !!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: potrzebna pomoc !!!

Postautor: neuron » 23 wrz 2016, 06:12

Krzysztoff pisze:Czytać trzeba na głos bo duchy o tak niskiej wibracji nie usłyszą twoich myśli.
Duchy takie słuchając nauk moralnych podnoszą swoją wibrację i przechodzą do świata duchowego.
Możesz modlić się do swojego opiekuna o wsparcie dla tej duszy

no to moja kolezanka slyszy moje mysli ..czy tam widzi , nie wiem jak to tam dziala . lubi sie smiac i czesto sie smieje :)
nic jej nie czytam a moje modlitwy są nieskuteczne i chyba tak naprawde ani nikt ich nie slucha ani nie maja zadnej mocy
i chyba nie potrafie sie pomodlic tak naprawde ......

obiecalem jej butelke jak radzila danut i tez nic , nie dziala , nikt nie wpadl sie napic .....zadna spragniona niewiasta ....

aha !! i lubi muzyke , właśnie słucha chopina , nic innego jej nie podchodzi tylko klasyka ...... no to chopin ..
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: fruwla » 23 wrz 2016, 10:02

neuron pisze:
no to moja kolezanka slyszy moje mysli ..czy tam widzi , nie wiem jak to tam dziala . lubi sie smiac i czesto sie smieje :)
nic jej nie czytam a moje modlitwy są nieskuteczne i chyba tak naprawde ani nikt ich nie slucha ani nie maja zadnej mocy
i chyba nie potrafie sie pomodlic tak naprawde ......

obiecalem jej butelke jak radzila danut i tez nic , nie dziala , nikt nie wpadl sie napic .....zadna spragniona niewiasta ....

aha !! i lubi muzyke , właśnie słucha chopina , nic innego jej nie podchodzi tylko klasyka ...... no to chopin ..

Neuron, a moze bys tak pamietnik zaczal pisac, kto wie , moze sie kiedys przyda w jakis sposob.
Ksiazke wydasz... ludzie czytaja wszystko ;)
Wiesz, w sumie, to jestes jakby wybrancem, bo przeciez rzadko kto, moze sie pochwalic takim subtelnym , szczesliwym i muzykalnym duchem domowym. 8-)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: neuron » 23 wrz 2016, 11:18

fruwla pisze:Neuron, a moze bys tak pamietnik zaczal pisac, kto wie , moze sie kiedys przyda w jakis sposob.

no ba ! nawet już zacząłem , ale brakło zapału , przez rok prowadziłem dziennik taki gdzie zapisywałem wszystko co mogłem zaobserwować w związku ze zjawiskiem takie jakie jest czyli na sucho gołe fakty , no wprawdzie oparte na wrażeniu .....ale tak przecież odbieramy wszystko ..... no i tytuł tego dziennika to ... kto zgadnie ?? :x :x :x :x

tak , nazwałem to "dzień świra" :) ...... tak wiec, zapisywalem gołe fakty dzień po dniu ,takie jakie są bez moich domysłów i rozkminek, te zapisywalem wlasciwie osobno bo na marginesach i to wszystko...........pisalem to przez prawie rok chyba ...

fruwla pisze:Wiesz, w sumie, to jestes jakby wybrancem, bo przeciez rzadko kto, moze sie pochwalic takim subtelnym , szczesliwym i muzykalnym duchem domowym.

dziekuję bardzo za takie wybranie :) jakoś mnie to nie pocieszyło .....nie wiem czy jest się czym chwalić tak naprawde, kiedys ...kiedys , kiedy wszystko jakby dla mnie się zaczeło tzn kiedy juz wiedzialem ze jest i wiedzialem ze ona wie ze ja wiem :) kiedy ona sama zamanifestowala sie w pełni ........ i uswiadomilem sobie realnosc zjawiska , tzn no dla mnie ono jest realne , mimo ze caly czas szukam dziury w calym , i nie ufam nikomu i niczemu w tej kwestii a najmniej sam sobie niestety , ze wszystkich ludzi jakich znam sobie ufam najmniej :) w każdym razie na poczatku tego wszystkiego udało mi sie skontaktowac z pewnym czlowiekiem i ja pełen zapału i dobrych chęci mowie do niego ze jak , jesli to prawda i te istoty sa obecne itp itd to trzeba ludziom o tym powiedziec,zeby wiedzieli itd i tak mu nawijam , a on mnie wysluchal , i mowi tak ......"co chcesz opowiedziec i komu" no i mi rece opadly ,bo zrozumialem ze nie ma szans na to zeby ludziom uswiadomic istnienie czegos wiecej ......

tak wiec nie ma sie czym chwalic , i co dzien dowiaduje sie o tym od nowa , im dalej w las tym ciemniej , nawet tutaj moje opowiesci na ten temat to nic wiecej jak sen szaleńca , jak kazdego z nas tutaj na forum ....... nie ma sie ani czym chwalic ani komu .............

jedni mówią nie ćpaj inni nie pij a jeszcze inni tylko stukaja sie w głowę i tyle ....... było nawet tak już że myślałem że może jakiś lek który biore wywołuje taki stan albocos , no wiecie, to moze byc cokolwiek tak naprawde , i dlugo nie bralem nic, czy mnie bolał ząb czy d*** nie bralem nic , bardzo dlugo ..i dalej to samo , nawet juz nie pije i to od lat i tez to samo , żadne tam ćpanie ..... wprawdzie 20 lat wypałiem pewnie wagon mariki , 20 lat temu !!!! no moja zona powie ze na 1000 osob jednej zaszkodzi , no i ciezko sie z tym nie zgodzic ale coż ...... ja nie moge sobie ani popic ani poćpać nawet jakbym chcial ,niestety :cry: :cry: :cry:

bo moze w ogole wcale nie jest tak jak tu czesto o tym mowimy i piszemy ? bo co z tego ze ona jest ? w czym komus moze przeszkadzac taka istota ?? co z tego ze wygonie ja od siebie ,to co , beda inni tu czy gdziekolwiek, czy ja tego chce czy nie ,kiedy ja pytam o rozne sprawy zwiazane z "duchem" czy w innych kwestiach to wykazuje tak samo małe pojecie o wielu sprawach jak ja , ona nie wie czy jest bog itp kiedy cos wie to mi odpowiada, ale czesto nie rozumie wielu rzeczy i wtedy staram sie jej cos tam wyjasnic , wtedy mozna o cos pytac, kiedys tak , to byl podstawowy błąd jaki robilem , nawet mi do glowy nie przyszlo ze ona moze czegos nie rozumiec czy nie wiedziec , az mnie olśniło ze tak wlasnie jest , i teraz juz inaczej do tego podchodze ..... ale co mi po tym jak komunikacja jest wlasciwie zadna ? nawet jakby chciala mi cos powiedziec sama to nie ma jak , moge tylko zadac pytanie i nic wiecej .... wiec zadne tam mecyje .....

duch domowy :) oswojony :) ciekawe tylko kto kogo musiał oswoić ,zakładam że ona mnie :) znajac moje/nasze lęki przed czyms takim i chcąc sie zamanifestowac /ujawnic to musiala miec to na uwadze , chyba ze jest mniej inteligentna niż zakladam ......

neuron

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 11:23

Neuron - nie wygrasz! Nie ma takiego prawdopodobnie który by Cię pokierował właściwie. Nie wygrasz! Duch nie wcielony jest nie do pokonania - na Ziemi możesz mu skoczyć! Zacznij się uczyć żyć w symbiozie z "tym duchem" tym bardziej że "on" nie jest agresywny!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: neuron » 23 wrz 2016, 11:28

czarnyMag pisze:Neuron - nie wygrasz! Nie ma takiego prawdopodobnie który by Cię pokierował właściwie. Nie wygrasz! Duch nie wcielony jest nie do pokonania - na Ziemi możesz mu skoczyć! Zacznij się uczyć żyć w symbiozie z "tym duchem" tym bardziej że "on" nie jest agresywny!

takie też odnoszę wrażenie i to bardzo poważnie , co zrobić .... taki to mój los widać ...
ani chwili spokoju

pożyjemy ..zobaczymy , w końcu się okaże czy mi odjeb.....czy to dzieje się naprawde , ona rozumie termin "zwariowac" i nie ma dnia zebym o tym nie pomyslał i ona za kazdym razem mowi mi ze nie zwariowałem .... to jest dopiero korba :)

neuron

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 11:40

neuron pisze:
czarnyMag pisze:Neuron - nie wygrasz! Nie ma takiego prawdopodobnie który by Cię pokierował właściwie. Nie wygrasz! Duch nie wcielony jest nie do pokonania - na Ziemi możesz mu skoczyć! Zacznij się uczyć żyć w symbiozie z "tym duchem" tym bardziej że "on" nie jest agresywny!

takie też odnoszę wrażenie i to bardzo poważnie , co zrobić .... taki to mój los widać ...
ani chwili spokoju

pożyjemy ..zobaczymy , w końcu się okaże czy mi odjeb.....czy to dzieje się naprawde , ona rozumie termin "zwariowac" i nie ma dnia zebym o tym nie pomyslał i ona za kazdym razem mowi mi ze nie zwariowałem .... to jest dopiero korba :)

Dlaczego ani chwili spokoju? Ty podałeś że "duch" Ci powiedział że, kobieta poszukiwana przez bliskich jako zaginiona żyje - że tak Ci podał ten duch (tak samo podali zresztą inni w tym media!). Więc czemu się skarżysz? Przecież wszyscy na tym forum wierzą że po śmierci ciała żyją nadal. Jeśli Ci ten Twój duch zamieszkujący twoją przestrzeń nie szkodzi to o co chodzi? Weź po prostu pod uwagę że jeśli materialnych jest was trzech to jest was czterech!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: fruwla » 23 wrz 2016, 11:46

Neuron, a moze to jednak przez ten wagon, wtedy zona mialaby racje.... :| no moze sie jakies polaczenia otwarly
W sumie jak cie ta "duszka "nie meczy, to nie jest zle ;) moze kiedys bedziesz mogl liczyc na jej pomoc ... kto wie, jak sie zycie ulozy ;) moze- moze- moze -mozliwe jest prawie wszystko..........
Ja to dopiero musialabym sie skarzyc, mam w najblizszym otoczeniu 100%-ego Wampira Enrgetycznego, i karmie go systematycznie energia, :shock: bo narazie nie mam szans zeby sie obronic :cry:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: neuron » 23 wrz 2016, 14:37

czarnyMag pisze:Dlaczego ani chwili spokoju?

no to tak troche przewrotnie napisalem ze ani chwili spokoju , jest ok jak narazie i mi nic nie przeszkadza .......

czarnyMag pisze:Weź po prostu pod uwagę że jeśli materialnych jest was trzech to jest was czterech!

a tu mnie z leTka zastanawia to co powiedziałeś hehehe i nie jestem pewien czy w ogóle rozumiem co miałeś na myśli , jeśli jest nas trzech to jest nas czterech :x
pokrętne ...... a więc ?? whats up ? :)

fruwla pisze:Neuron, a moze to jednak przez ten wagon, wtedy zona mialaby racje.... no moze sie jakies polaczenia otwarly

no może , nie mam pojęcia .....

fruwla pisze:W sumie jak cie ta "duszka "nie meczy, to nie jest zle moze kiedys bedziesz mogl liczyc na jej pomoc ... kto wie, jak sie zycie ulozy moze- moze- moze -mozliwe jest prawie wszystko..........

no niby mnie nie męczy to chyba nie jest zle, tak mysle i mam taka nadzieje , no i tego "możliwe jest prawie wszystko" chciałbym uniknąć ..... nie chce sie obudzić na jakimś zadupiu ,na nierozwiniętej planecie poza wszelką wyobraznią .........brrrrrrrr

fruwla pisze:Ja to dopiero musialabym sie skarzyc, mam w najblizszym otoczeniu 100%-ego Wampira Enrgetycznego, i karmie go systematycznie energia, bo narazie nie mam szans zeby sie obronic

dawaj , pokaż mnie go palcem , ogarnę Ci to , mam kołek i nie zawaham sie go użyć :)

neuron

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 14:49

Neuron - Fruwla go już rozpoznała i za huhu nic mu już nie odda( prawda fruwlo?), a Ty nie i jeszcze się cieszysz, ze wampiruje na Tobie :lol: Gdy chce abyś go ujrzał i by wskazało na nią palcem to nie słuchasz.
danut

Postautor: neuron » 23 wrz 2016, 15:00

danut pisze:Neuron - Fruwla go już rozpoznała i za huhu nic mu już nie odda( prawda fruwlo?), a Ty nie i jeszcze się cieszysz, ze wampiruje na Tobie :lol: Gdy chce abyś go ujrzał i by wskazało na nią palcem to nie słuchasz.

sorry ale nie ogarniam ...... zrozumiałem tylko tyle ze Fruwla go juz rozpoznała ....reszty nie ogarniam .......
ale spoko , moze nie musze wszystkiego rozumiec :) niewiedza jest błogosławieństwem :) czasem ......

neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi