Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Estia72 » 18 wrz 2016, 14:54

OneNight pisze:
Mirek pisze:Obrazek

:lol:

A czy zauwazyles Mirku za ta roslina jest adekwatnie do tego co spozywa przystosowana, tak jak drapiezniki? Wskaz mi takie przystosowanie u czlowieka....Pomyslmy...moze zeby? hmm...
potrafimy nimy oddzielac i odgryzac kawaly miesa... :roll: nie....to moze pazury? sprobojmy wiec naszymi paznokciami rozerwac, przebic skore krowy,swini i innych zwierzat...tez nie , no to moze nasze nogi...dogoniles kiedys zajaca??? :) ;)

A tu cos dla miesozercow...a teraz pomnozcie to przez ilosc mordowanych zwierzat na swiecie we wszystkich krajach...to jest dopiero niekonczacy sie holokaust :shock: :roll:

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/w-sto ... -ofiarnych

i jeszcze jedno dla zjadaczy zwlok...smacznego ;)

http://tylkonauka.pl/wiadomosc/w-organi ... etki-genow
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 15:54

Estia - a ja dogoniłam zająca , ale on był mój oswojony i wychowany przeze mnie i pewnie wiedział to, ze ja go łapię nie po to by go zjeść. :lol: Ale szybka i sprawna w biegach też byłam i wyćwiczona w naturalnych warunkach.
danut

Postautor: Estia72 » 18 wrz 2016, 16:08

danut pisze:Estia - a ja dogoniłam zająca , ale on był mój oswojony i wychowany przeze mnie i pewnie wiedział to, ze ja go łapię nie po to by go zjeść. :lol: Ale szybka i sprawna w biegach też byłam i wyćwiczona w naturalnych warunkach.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja znalazlam tez male zajaczki dzikie i wcale nie uciekaly...ale nawet ich nie dotknelam zeby matka ich nie odrzucila... :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 16:10

A u mnie wyrósł i zaczął uciekać, ciągnęło go do natury, wtedy go złapałam :lol: . Ziemia z trawą pod moimi stopami aż się wyrwała, takie miałam hamowanie nogami przy tym :lol: .
danut

Postautor: Estia72 » 18 wrz 2016, 17:45

danut pisze:A u mnie wyrósł i zaczął uciekać, ciągnęło go do natury, wtedy go złapałam :lol: . Ziemia z trawą pod moimi stopami aż się wyrwała, takie miałam hamowanie nogami przy tym :lol: .

:lol: :lol: :lol:

Ok, wracajac do tematu, wszystkich miesozercow prosze o wskazanie np. leczniczych wlasciwosci miesa....???

czosnek-antybakteryjny,najsilniejszy antybiotyk silniejszy nawet od penicyliny, przeciw zapalny , przeciwpasozytniczy, przeciwzakrzepowy, poprawia elastycznosc scian naczyn krwionosnych, zapobiega zawalom i udarom,zmiejsza zmiany miazdzycowe,przyspiesza wydzielanie zolci, obniza cisnienie krwi, pobudza uklad imunologiczny do zwalczania komorek nowotworowych, ostatnie badanie udowodnily ze jest on skuteczny nawet przy raku mozgu-glejaku..zwalcza rodniki, odmladza

http://tylkonauka.pl/wiadomosc/czosnek- ... wory-mozgu

Marchew-przeciwcukrzycowa, przeciwpasozytnicza, obniza cholesterol, pomaga przy astmie, oczyszcza, poprawia wzrok

ziemniak-Dzięki sporym ilościom błonnika pomagają przy zaparciach, kłopotach z trawieniem i biegunkach. Przynoszą również ulgę cierpiącym na zgagę,są także wskazane dla ludzi chorych na cukrzycę,
, sok z ziemniaków może być wykorzystywany w leczeniu wrzodów żołądka, dzięki zawartości unikalnej antybakteryjnej substancji, ma wlasciwosci przeciw zapalne.

Mniszek lekarski-Naukowcy odkryli, że korzeń mniszka lekarskiego działa lepiej niż chemioterapia. Podczas gdy chemioterapia zabija wszystkie komórki, mniszek zabija jedynie te dotknięte rakiem.ma właściwości moczopędne, stymuluje wydzielanie żółci, oczyszcza wątrobę, pomaga w chorobach alergicznych, jest wspaniałym sojusznikiem w obniżaniu cholesterolu.

Portal Natural News poinformował, że rezultaty badań na Wydziale Chemii i Biochemii Uniwersytetu Windsor w Kanadzie dają nową nadzieję wszystkim cierpiącym na raka. Doszli do wniosku, że korzeń mniszka zabija komórki rakowe. Kolejną ważną info jest to, że nie ma negatywnego wpływu na inne komórki organizmu.
Badanie wykryło, że herbata z mniszka wpływa na komórki rakowe w taki sposób, że rozpadają się w ciągu 48 godzin, zaś zdrowe pozostają w całości. Stałe stosowanie korzenia mniszka może zniszczyć większość komórek rakowych. Te niespodziewane wyniki zmusiły naukowców do dalszego badania tej cudownej rośliny.

Jablko-regulująco na przemianę materii,ma działanie przeciwnowotworowe,regulację poziomu cholesterolu,
regulacje poziomu cukru we krwi,ma działanie ochronne na układ krążenia, oddziałuje przeciwalergicznie .

burak- Badania naukowców udowodniły, że burak jest najskuteczniejszym warzywem w walce z rakiem. Zawdzięcza to zawartości silnych antocyjanów, przeciwutleniaczy, czerwonych pigmentów, których buraki zawierają największe ilości. Zwalczają one wolne rodniki, które uszkadzają DNA i potęgują rozwój raka. Wspomagają organizm po chemioterapii,Wspomagają organizm po chemioterapii, w niedokrwistości, anemii, białaczce, przeciwdzałają wielu innym nowotworom.W przypadku pacjentów po chemioterapii morfologia krwi uległa znaczącej poprawie po zastosowaniu kuracji buraczanej.
Ponadto przeciwpasozytniecze, obnizaja cisnienie krwi,swietne na anemie, na watrobe i na kaca,na wzody zoladka, hemoroidy i ze spol jelita drazliwego, na odkwaszenie organizmu, na odchudzanie, przyspesza przemiane materii, oczyszcza organizm(naturalny detoks) wspomaga potencje, buraki to legalny doping sportowy na energie, pomaga usuwac rowniez szybciej zakwasy,

To tylko niektore wymienione warzywa i owoce czy rosliny, ktore maja dobroczynny wplyw na zdrowie czlowieka...
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 19 wrz 2016, 20:40

Estio, po to człowiek tworzy narzędzia, żeby ich używać. Dzięki temu nie potrzebuje on przystosowania naturalnego do zabijania zwierząt w celu pozyskania mięsa.

Ja jem mięso niemal codziennie i nie wyobrażam sobie, że miałbym z niego zrezygnować, bo nie jestem przystosowany do polowania na nie bez użycia narzędzi :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 19 wrz 2016, 22:00

Estia72 pisze:czosnek-antybakteryjny,najsilniejszy antybiotyk silniejszy nawet od penicyliny, przeciw zapalny , przeciwpasozytniczy, przeciwzakrzepowy, poprawia elastycznosc scian naczyn krwionosnych, zapobiega zawalom i udarom,zmiejsza zmiany miazdzycowe,przyspiesza wydzielanie zolci, obniza cisnienie krwi, pobudza uklad imunologiczny do zwalczania komorek nowotworowych, ostatnie badanie udowodnily ze jest on skuteczny nawet przy raku mozgu-glejaku..zwalcza rodniki, odmladza

Dokładnie te same właściwości mają imbir, cynamon, olejek z oregano, tymianek i co może trochę zaskakiwać papryczka chili.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 20 wrz 2016, 07:36

Xsenia pisze:
Estia72 pisze:czosnek-antybakteryjny,najsilniejszy antybiotyk silniejszy nawet od penicyliny, przeciw zapalny , przeciwpasozytniczy, przeciwzakrzepowy, poprawia elastycznosc scian naczyn krwionosnych, zapobiega zawalom i udarom,zmiejsza zmiany miazdzycowe,przyspiesza wydzielanie zolci, obniza cisnienie krwi, pobudza uklad imunologiczny do zwalczania komorek nowotworowych, ostatnie badanie udowodnily ze jest on skuteczny nawet przy raku mozgu-glejaku..zwalcza rodniki, odmladza

Dokładnie te same właściwości mają imbir, cynamon, olejek z oregano, tymianek i co może trochę zaskakiwać papryczka chili.

Wiem Xsenia :) Dalam tylko pare przykladow, ale kazdy moze sam sobie poszukac w necie:)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Xsenia » 20 wrz 2016, 19:03

Zaskakujące jest też to, że większość z tych roślin można spotkać na różnych kontynentach. Tak jakby każdy kontynent miał swoją własną roślinę leczniczą "antybiotyk" :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 16 paź 2016, 22:03

stefan12 pisze:Może dowód na sobie, w trakcie wizyty w zoo?

Masz dowod Stefanie ;)

http://www.opowiastka.com/12-letnia-dzi ... ign=buffer
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności