fruwla pisze: Moja forma postrzegania jest napewno chora, ale i podobna do postrzegania wielu milionow ludzi.
.
Fruwla w tym jednym zdaniu widze wiele....
I. Usprawiedliwianie -czyli tez poczucie winy, wewnetrznie wiesz i czujesz ze nie calkiem wszystko jest w porzadku z tym jedzeniem miesa...czujesz to i masz tego swiadomosc, dlatego tlumaczysz "ale wiele milionow ludzi tez tak robi "
II. Wypieranie- biorace sie z przyzwyczajenia i oporu przed zmianami..."a bo to smakuje mi, a bo tak lepiej itd, cos jesc trzeba, czlowiek nie krolik , zawsze tak jedlismy itd."
Ja Cie absolutnie nie oceniam Fruwla

uwazam ze kazdy musi do pewnych rzeczy dojrzec,
ale takze ze kazda istota ma swoja indywidualna sciezke duchowa ktora podaza do celu w takim czasie jaki jest dla niej w danym momencie odpowiedni. I masz do tego jako wolna istota jak najbardziej prawo!
A ja Ci powiem jak ja to widze i odczuwam gdy przechodze kolo miesnego...
Dla mnie istota zywa to istota zywa , taka sama jak czlowiek: ma swoje uczucia-czuje bol, strach, przerazenie, radosc, smutek , potrafia okazywac czulosc lubia rowniez komunikacje z inymi czlonkami swojego gatunku jak i innymi gatunkami, przywiazuje sie do innych, po stracie osoby z ktora sa te istoty zwiazane odczuwaja smutek, z tesknoty potrafia nie jesc, zaglodzic sie. Czy tak bardzo roznia sie od nas? Jedyna roznica miedzy nami to ich jezyk komunikacji, ktorego nie rozumiemy i nie chcemy zrozumiec
I teraz ja idac do sklepu nie widze schabowego, pieczonych udek, smazonej watroby....
Widze i czuje smierc oraz cierpienie na polkach....ludzkie bestialstwo, bezmyslnosc i upadek...bardzo nisko wibrujaca energie.
To tak jak bys zobaczyla gularz z niemowlecego miesa, ludzkie jezyki w galarecie, schabowe z nastoletnich dzieci itd...oraz mnostwo innych ludzkich czesci....a dookola istoty na ktorych to absolutnie nie robi wrazenia....

Poprzez to co napisalam chce Ci uswiadomic ze oprocz tych milionow ludzi ktorzy jedza mieso jest tez na swiecie wiele milionow innych ludzi ktorzy postrzegaja jedzenie miesa podobnie jak ja...
Pozdrowka dla Ciebie