Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: danut » 04 wrz 2016, 20:58

Choć interesujący jest odruch wymiotny u kobiet w ciąży na widok i zapach świeżego mięsa. Początek naszego tu życia odrzuca to?
danut

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 09:18

Wegetarianizm - ależ to ma zasadność na planecie zdominowanej przez wegetarian :) Więc oczywiście zachęcam do tego ludzi którzy zamierzają służyć ludziom tej planety :) Popieram - w końcu osłabieni fizycznie zawsze mogą pracować :twisted:
Na pewno nam przedłużycie naszą egzystencjalność :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: stefan12 » 05 wrz 2016, 10:27

OneNight pisze:Jest religia, która zakazuje jedzenia mięsa - islam. Czy muzułmanie żyją w pokoju?

Muzułmanie jedzą wołowinę, baraninę, tyle że musi być z uboju rytualnego, czyli wykrwawione bez ogłuszania.

Problemem nie jest jedzenie mięsa, problemem jest jego jakość w hodowli przemysłowej.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 11:03

stefan12 pisze:
OneNight pisze:Jest religia, która zakazuje jedzenia mięsa - islam. Czy muzułmanie żyją w pokoju?

Muzułmanie jedzą wołowinę, baraninę, tyle że musi być z uboju rytualnego, czyli wykrwawione bez ogłuszania.
Problemem nie jest jedzenie mięsa, problemem jest jego jakość w hodowli przemysłowej.

Nie prawda! Problem jest w Tobie "czarny bracie" :lol:
Nie jesteś w stanie zaakceptować, że ludzie mogą nie jeść mięsa swych "mniejszych braci" - podaj imię swe - "równy wobec równych"! no podaj !!! :lol: :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: stefan12 » 05 wrz 2016, 12:38

Czy ja bronie innym być wegetarianinem? Sam wcinam różną zieleninę.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 05 wrz 2016, 12:46

Estia72 pisze:
Mirek pisze: skoro ktoś żywi sie padliną, to jak może przyczyniać się do zabijania? Spełnia pożyteczną raczej funkcję :)

Heh :lol: Mozna i tak sobie to tlumaczyc tylko jest mala roznica Mirku....te zwierzeta ktore zjadaja miesozercy nie padly same ze starosci czy choroby , zostaly zamordowane a to wielka roznica :roll:

Ktos mi kiedys powiedzial ze tak dlugo jak dlugo czlowiek bedzie zabijal zwierzeta tak dlugo rowniez ludzie beda mordowali innych ludzi (napady, wojny itd.)
I cos w tym jest niestety....

To argumenty wegetarian nie moje. Ja je tylko zacytowałem Estio. ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 05 wrz 2016, 12:49

danut pisze:Choć interesujący jest odruch wymiotny u kobiet w ciąży na widok i zapach świeżego mięsa. Początek naszego tu życia odrzuca to?

Robiłaś badania z kobietami w ciąży? Nie każdą odrzuca i ma wymioty na widok i zapach świeżego mięsa.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 05 wrz 2016, 13:02

Prowadziłam te obserwacje i sama byłam w ciąży trzy razy, a nie jestem wegetarianką. Że nie każdą odrzuca na widok surowego mięsa to nie zaprzecza temu, ze takie zjawisko jednak istnieje i wiąże się z tym stanem. Nie każda przyszła matka tez urodzi to dziecko i nie każda je kocha, nie każda ma z tym życiem tak dużą więź od samego początku.
danut

Postautor: stefan12 » 05 wrz 2016, 13:42

Co za wnioski, w ciąży bardzo często pojawiają się dziwne zachcianki kulinarne lub wstręty.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 05 wrz 2016, 16:34

Dokładnie Stefan. Przecież w organizmie kobiety pojawiło się "obce ciało", więc organizm próbuje na początku to zwalczyć. Typowa reakcja. I tak właśnie wyglądają "dowody naukowe", jak te obserwacje danut. :)
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności