Jakość życia nowej istoty na Ziemi w kwestii odpowiedzial...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jakość życia nowej istoty na Ziemi w kwestii odpowiedzia

Postautor: danut » 03 mar 2016, 18:02

Widać już jak i ktoś ci to napisał, nie znasz życia ani prac Platona, gdzie ja snuje jakieś tu podejrzenia? Może jest gdzieś w necie "Uczta" zaraz poszukam cytatów.
danut

Postautor: danut » 03 mar 2016, 18:33

Proszę : "
Jednakże z drugiej strony, kiedy rodzice ustanawiają guwernerów dzieciom do towarzystwa, żeby chłopców ponętnych uchronić od rozmowy z miłośnikami (i guwerner ma już odpowiedni rozkaz), to rówieśnicy i przyjaciele obrzucają chłopca przezwiskami, jeżeli zobaczą, że się coś takiego dzieje, a nikt starszy im tego nie broni i nie gniewa się, że to nie trzeba tak mówić. Toż gdyby się znowu temu ktoś przypatrzył, myślałby, że u nas taka rzecz uchodzi za coś najgorszego. A tymczasem rzecz się ma tak moim zdaniem: Tej sprawy nie można brać tak po prostu, bo, jak się na początku powiedziało, żadna rzecz nie jest ani dobra, ani zła sama przez się, ale rzecz wykonywana pięknie jest piękna, a wykonywana źle jest zła." "Ale ci, których od męskiego odcięto pnia, gonią za męskim rodzajem i już jako mali chłopcy lubią te kupony męskie mężczyzn ściskać na posłaniu; to są najwybitniejsze jednostki pomiędzy chłopcami i młodymi ludźmi, to są najbardziej męskie natury. Niektórzy mówią o nich, że to bezwstydnicy, ale to przecież nieprawda. Bo to nie występuje u nich na tle bezczelności; tylko raczej na tle śmiałości, odwagi i pewnego męskiego zacięcia — kochają przecież to, co do nich samych podobne." A nie chce mi się dalej czytać i szukać, wiem, że był fragment o ślinieniu się na widok ciała młodego chłopca o powstrzymywaniu żądz itp.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 20:04

gdzie ja snuje jakieś tu podejrzenia?

ba nawet o pedofilię można by było go posądzić

Dlaczego robisz ze mnie i z ludzi debila?

I dla Twojej wiadomość nie pociąga i nigdy nie pociągało mnie męskie ciało.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 03 mar 2016, 20:13

1Prawda1 pisze:
gdzie ja snuje jakieś tu podejrzenia?

ba nawet o pedofilię można by było go posądzić

Dlaczego robisz ze mnie i z ludzi debila?

I dla Twojej wiadomość nie pociąga i nigdy nie pociągało mnie męskie ciało.

Ze co?!!! Aż tak ci odbiło, że uważasz się za Platona?! O nim pisałam, czy o Tobie? Te cytowane słowa wyzej Ty napisałeś, czy on?
danut

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 20:28

No o nim pisałaś i posądzasz go że był pedofilem tak?

I jeszcze mnie że mi odbiło.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2016, 20:31 przez 1Prawda1, łącznie zmieniany 1 raz
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 03 mar 2016, 20:30

Czy oczywiste zapisane przez niego samego fakty z ich uczty i zabawy to jest posądzenie? Jak żył Platon, kim był?
danut

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 20:32

Czy on napisał, że był pedofilem?
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 03 mar 2016, 20:40

Platon uważał że dzieci od najmłodszych lat powinny być wychowywane w szkołach państwowych, nawet winne być oddawane do państwowych domów dziecka i co dzień karmione przez inne matki. Do szkoły platońskiej dostawały się dzieci w wieku 3 lat, a oddzielenie dziewczynek od chłopców i już konkretna edukacja na przyszłych wojowników i obrońców państwa już w wieku 10 lat. Nie był też za równouprawnieniem, bo tylko bogaci zarządcy i filozofowie mogli skorzystać z jego szkoły. Nadal jest to dla Ciebie krystaliczna postać?! biedniejsze dzieci uznawał za brudne i niegodne.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2016, 20:49 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 20:48

Czyli według Ciebie był pedofilem, ciekawe rzeczy tu na forum ludzie pisza :D.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 03 mar 2016, 20:50

1Prawda1 pisze:Czyli według Ciebie był pedofilem, ciekawe rzeczy tu na forum ludzie pisza :D.

Brutalnie gwałcić nie pozwalał ale "wykonane pięknie było dla niego piękne"
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi