Urządzenia dziwnie się przy mnie zachowują dlaczego?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Urządzenia dziwnie się przy mnie zachowują dlaczego?

Postautor: klad2244 » 14 lut 2016, 09:52

Witam raczej jestem z tych co nie wierzą w takie rzeczy a jednak dzieje się coś co mnie bardzo irytuje i zastanawia. Otóż pracuję przy komputerze już ponad 10 lat jednak za każdym razem gdy jestem zdenerwowana lub podekscytowana komputera zawiesza sie, wolno pracuje na tyle wolno, że nie mogę normalnie obsłużyć klienta. Gdy chce coś sprawdzić bo mi na czymś bardzo zależy wtedy komputer tez odmawia posłuszeństwa. Tak jakby w momencie gdy jestem zdenerwowana lub podekscytowana komputer przestaje normalnie pracować (zwiesza się, długo muli zanim wykona jakieś zadanie, nie chce się włączyć lub coś w tym stylu) nie ukrywam to jest bardzo denerwujące bo klienci chcą być obsłużeni szybko a jak na złość ja nie mogę tego zrobić. I tak się dzieje przy każdym komputerze niezależnie czy w pracy czy w domu. Po prostu ekscytacja i poddenerwowanie jakby miały znaczący wpływ na jego pracę. Tracę przez to klientów, przychodzą i wiedza, że u mnie zawsze jakiś problem.

Pomóżcie bardzo utrudnia mi to życie.
klad2244

Re: Urządzenia dziwnie się przy mnie zachowują dlaczego?

Postautor: Nikita » 14 lut 2016, 10:18

Jedynym wyjsciem bedzie popracowac nad wyluzowaniem sie i uzyskaniem wewnetrznego spokoju. Sa rozne techniki medytacyjne, kltore moga pomoc. Kontakt z natura tez pomaga wyciszyc emocje. Widocznie twoje mysloksztalty sa az tak silne, ze zle wplywaja na prace urzadzen. Oczywiscie, gdy czlowiek jest zdenerwowany to takze zle duszki moga sie przypiac. Ale jak czlowiek jest wewnetrznie spokojny i zharmonizowany to wtedy wszytsko dobrze sie uklada.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 14 lut 2016, 19:18

Gdy się denerwujesz i niecierpliwisz, to czas się wydłuża i wydaje Ci się, że to wszystko długo trwa. Może komputer się zużywa, brakuje mu RAM albo mocy procesora, a na dodatek Twoja percepcja potęguje powolną pracę komputera?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 16 lut 2016, 10:50

Gdy jesteś zdenerwowana to szybciej klikasz myszą komputerową, co powoduje wolniejsze działanie komputera. 10 głębszych oddechów powinno pomóc :)
http://facet.onet.pl/gadzety/komputer-z ... resu/kr7sz
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/spr ... tresu.aspx
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 16 lut 2016, 14:12

Mnie by chyba szlag trafił, gdyby mi komputer zrobił przerwe w środku pisania programu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: fruwla » 19 lut 2016, 11:23

klad2244 pisze: za każdym razem gdy jestem zdenerwowana lub podekscytowana komputera zawiesza sie, wolno pracuje na tyle wolno, że nie mogę normalnie obsłużyć klienta. Po prostu ekscytacja i poddenerwowanie jakby miały znaczący wpływ na jego pracę.

Popieram moich przedmowcow , ale i dodam do tego moje wlasne doswiadczenia.
Pracowalam w pomieszczeniach, ktore wieczorami i w dni wolne od pracy byly wynajmowane na kursy reiki,medytacji,
ustawienia Hellingera i wiele innych szamanskich i zwiazanych z energia.
Nie zawsze, ale bardzo czesto po takich kursach - wszystkie zegary (scienne w kazdym pomieszczeniu) byly rozstrojone, komputery, telefony , automatyczne sekretarki pracowaly na innych obrotach.
Ja zauwazylam u siebie,ze kiedy jestem zdenerwowana to wszystko "leci mi z rak " a niektore rzeczy sie wprost przede mna chowaja :lol:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: walentyna » 20 lut 2016, 13:33

Może w tym czasie gromadzi się w Tobie energia i daje się we znaki? :) Jest to bardzo możliwe, że właśnie tak energia się uwalnia i przekłada się na różne zachowanie, również na sprzęt, z którym pracujesz. Może warto popracować nieco inaczej, pomyśleć o rozluźnieniu.
polecam pomoc Pani Agnieszki:
Oczyszczanie karmy
Co to jest karma
Awatar użytkownika
walentyna

Wróć do Pytania i odpowiedzi