Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 22:42

danut pisze:Soldado a jakbyś to przedstawił na przykładzie nawet wymyślonym dla zobrazowania problemu "Z poziomu hologramu możemy podzielić swoją duszę popełniając zbrodnię, morderstwo na innej osobie. To druga strona, łatwiejsza droga na skróty.
Jednak ta droga jest ślepa i prowadzi donikąd." Są takie osoby pragnące opętać drugiego żyjącego tu człowieka, bardzo często pragną go zniszczyć i doprowadzić do jego śmierci, ale nie mogę zrozumieć - jaki to ma cel.

Zabijając innego człowieka ulega rozszczepieniu nasza dusza.
Czym więcej osób opętamy, tym większa jest nasza moc, która jest związana z drugą, mroczną stroną.
Możemy to robić po śmierci. Poprzez zwiększenie w ten sposób swojej ciemnej mocy, aspirujemy do tego, by stać się demonem.
Możemy mamić inne duchy, wykorzystując ich wszystkie słabości, w tym np. wstyd za to, co zrobiły w trakcie swojego życia.
Trzymamy je w ten sposób przy sobie, a takie duchy nie przechodzą dalej.
Czym więcej energii duchowej przy nas, tym większą mamy moc.
Wielu z nas wybiera tę ścieżkę i ma właśnie takie priorytety.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lut 2016, 22:50

Mnie tu chodzi po głowie rozdwojenie jaźni, ale to wtedy przyczepia się jakby druga zagubiona dusza do duszy słabej. Będę to przemyśliwać , choć chyba tego nie ogarnę. Wiem jednak ze przy spotkaniu z inna rzeczywistością takie dusze drżą, nie dają rady się z nią zasymilować..
danut

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 22:56

danut pisze:Mnie tu chodzi po głowie rozdwojenie jaźni, ale to wtedy przyczepia się jakby druga zagubiona dusza do duszy słabej. Będę to przemyśliwać , choć chyba tego nie ogarnę. Wiem jednak ze przy spotkaniu z inna rzeczywistością takie dusze drżą, nie dają rady się z nią zasymilować..

Osoby takie są ,,bliżej Boga'' - mają kontakt z ,,drugą stroną''.
Istotnie mają wtedy kontakt z innymi duchami.
Lepiej drżeć, niż być przy takim kontakcie ,,zimnym''...
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lut 2016, 23:03

Coś żeś pomieszał. Mordercy są bliżej Boga?! Kontakt z innymi duchami to nie jest to samo co wejście w inną rzeczywistość. Zwłaszcza ze bardzo często te inne świadomości należące do innych ludzi żywych lub zmarłych nie przekazują im nic więcej oprócz mieszania im w głowie powodując brak rozpoznawania własną duszą, którą gubią. Nie wiem w czym ma pomóc im strach?
danut

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 23:09

danut pisze:Coś żeś pomieszał. Mordercy są bliżej Boga?! Kontakt z innymi duchami to nie jest to samo co wejście w inną rzeczywistość. Zwłaszcza ze bardzo często te inne świadomości należące do innych ludzi żywych lub zmarłych nie przekazują im nic więcej oprócz mieszania im w głowie powodując brak rozpoznawania własną duszą, którą gubią. Nie wiem w czym ma pomóc im strach?

Rozdwojenie jaźni wiąże się z chorobą psychiczną, a osoby psychicznie chore, są bliżej Boga. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lut 2016, 23:15

Jeśli wszyscy żyjemy w rzeczywistości holograficznej to wszyscy rzuciliśmy do niej swój obraz i doskonale widzimy to z obserwacji życia, że znajdują się tu nie tylko dusze doskonałe. Mogę się zgodzić z tym, że im mocniejsze to światło tym wyda ono więcej odblasków, a zatem znajdzie się ono w o wielu więcej rzeczywistościach holograficznych. Jednak próby dzielenia swojego i to jak już wiemy nie całkiem doskonałego odbicia może skończyć się zgubieniem duszy rozszczepieniem jej na dobre i zagubieniem się w chaosie, bo jak tak podzielone potem może się odnaleźć by znów skupić?
danut

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 08:38

bez względu na to jak jest i co się okaże ( choć nawet po śmierci nastawmy się , że nie wszystko nadal będzie jasne i nie staniemy się oświeceni - może niektórym jakimś cudem to się uda ) jedno jest pewne ,, możemy być demonami lub bogami,, jesteśmy świadomością, która ze zdobytym tu doświadczeniem, poziomem empatii, wrażliwości, umiejętnościami dzielenia się z innymi-nie tylko z samym sobą , prędzej czy później ( czas pojęcie względne A.E.) wydostanie się z kokonu i będzie miało to znaczenie .

Tych granic ,, naszych umownych granic,, pilnują STRAŻNICY - nie byli ludźmi i mogą tu stanowić ,, clou,, ważne dla naszej dalszej progresji/drogi.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 04 lut 2016, 11:39

Moze Ci Straznicy strzega jakiegos porzadku, hierarchi... Troche mam skojazenia z Tronami. To co piszecie, dyskusja osob bardziej podlaczonych jest bardzo wazne.
Ciezko wsrod wszystkich sygnalow wylapac te ktore sa od nich. Moze podczas oobe czy medytacji , ... Moze to uczucia i wzruszenia ktore nas poruszaja? Chodz np do 11 czujemy sie zle a potem zawsze dobrze to bardziej chemia mozgu.smutne jest ze nasze mozgi z wiekiem obumieraja i pod koniec zycia ciezko istocie ludzkiej. zachowac swoje funkcje. Przypadek albo zamierzona niedoskonalosc:). Ja na pewno nie nastawiam sie na wszechwiedze. Moze troche wyjasnien i spokoju ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 04 lut 2016, 12:02

Żadna dusza nie może być duchem wyższym, a do takich zapewne zaliczasz Nataszo "Strażników", która nie przeszła drogi reinkarnacyjnej.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 12:37

Mirku, wiesz, że nie wierzę w reinkarnację; niestety nie wiem kim ONI są - podobno to Istoty wielowymiarowe ; z tego co widziałam na 100% nie byli urodzeni tu gdzie my;

myślę , że Arronax dobrze stawia diagnozę lub jest blisko; ONI mogą wytyczać i kontrolować ,, granice przejścia międzywymiarowego/czasowego
może natrafiłam na nich przez przypadek, choć słyszę , że nie ma przypadków w takich sprawach; ale jeśli był to przypadek mogłam natrafić lub być zauważona przez NICH w trakcie moim kontaktów z ludźmi, którzy stąd odeszli

dałabym wiele by wiedzieć o nich wszystko; jestem niecierpliwa i chcę to wiedzieć za życia fizycznego by to innym móc powiedzieć
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm