Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Pawełek » 09 sty 2016, 19:37

Jak pisano w książkach: medytacja, która za sobą nie niesie zmiany Ciebie w celu pomagania bliźniemu, jest nic nie warta. Mamy się stawać lepsi by pomagać innym. A jak to Krzysztof dobrze stwierdził, myślami dużo nie zdziałamy, na pewno nie tu na ziemi, no chyba że modlimy się w intencji cierpiących dusz, to co innego ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 09 sty 2016, 20:26

Myśl ma dużą siłę sprawczą. Wszystko co nas otacza najpierw bylo myślą.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 09 sty 2016, 21:01

Mirek pisze:Myśl ma dużą siłę sprawczą. Wszystko co nas otacza najpierw bylo myślą.

To prawda, ale póki nie przerodzi się w czyn - jest bezużyteczna.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Kris » 09 sty 2016, 21:05

Każdy czyn poprzedzony jest najpierw myślą, a nie odwrotnie i tutaj jest sedno sprawy.

Wibracje to inaczej częstotliwość.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2016, 21:37 przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Pawełek » 09 sty 2016, 21:13

Kris pisze:Każdy czyn poprzedzony jest najpierw myślą, a nie odwrotnie i tutaj jest sedno sprawy.

No tak. Z tym się nie kłócę :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 11 sty 2016, 15:10

Jak ktos sie modli o dobro, dobrymi uczuciami, to tez jest dobre.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 11 sty 2016, 16:13

Wspomaganie innych swoją myślą ma bardzo dużą moc, to jest nakierowywanie rzeczywistości w dobrym, ale i zaznaczyć potrzeba czasem w złym kierunku. Od planu wszystko się zaczyna.
danut

Postautor: Kris » 11 sty 2016, 17:10

Pisałem już chyba na temat zbiorczej duszy, ale jakoś trudno było ten temat zgłębić.
Otoczony był najprzeróżniejszymi zmyłkami, ślepymi uliczkami, czarnymi zasłonami itp.
W końcu się przebiłem i mam jaki taki obraz sytuacji.
Wyobraźmy sobie kulę z której wyrastają miliardy odgałęzień do każdego człowieka.
Wszyscy ludzie przesyłają tam energie na których żyją.
Jako że 90% niestety żyje na niskich wibracjach, to i zbiorcza dusza jest też bardzo nisko wibracyjna i przez to cierpi te 10% pozytywnych, bo przez duszę zalewani są karmą tych negatywnych.
Tak było do dzisiaj, bo dzisiaj dusza została oczyszczona i ciemnym jest co nieco gorąco, a że nie chcą podnosić wibracji, przyjąć karmy i za nią odpowiedzieć, więc chyba się chcą odłączyć od duszy.
Coś takiego jest dla mnie bardzo zastanawiające, bo nigdy nie myślałem że to możliwe, ale czytałem gdzieś jakąś przepowiednie, że w tych czasach będą ludzie bez dusz, puściłem to mimo uszu, ale teraz mi się przypomniało.
Zastanawiam się co się z nimi stanie jeśli się im uda odłączenie.
W tej chwili pozostało im średnio 20% połączenia.
Bardzo ciekawe posuniecie i ciekawe jakie będą tego konsekwencje.
Poczekamy, zobaczymy.
Coś mi świta że bez duszy dalsze inkarnacje mogą stać pod znakiem zapytania, ale nie będę wychodził przed szereg, za to sobie poobserwuje i opisze jak to się dalej będzie rozwijało.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 11 sty 2016, 17:38

Tak ma niby być. Jezus przedstawiał sprawę za pomocą analogii do oddzielania ziarna od plew. Z ziarna będzie wyrastało nowe życie, a reszta pójdzie na odpady. Jak na razie żyjemy w pełnym kłosie, a ten kłos to moja od bardzo dawna tak zobrazowana budowa naszego istnienia z uwzględnieniem innych rzeczywistości. Podjęty temat łączy się jakoś nieprzypadkowo też z aktualnymi tu dzisiaj tematami, tym o uzdrawianiu i tym o nierozsądnym sex- ie i próbą zarządzania przez to życiem. Był czas na uratowanie jak największej ilości dusz, ale wszystko ma swoją miarę i czas, aby dojrzało. Gdy to się stanie to na próżno jest już wymyślać niektórym podstępne drogi ucieczki, nie ma żadnej litości- jest sprawiedliwość, jej wyczekujemy i do niej zmierzamy.
danut

Postautor: Krzysztoff » 11 sty 2016, 22:14

Kris pisze:
Wibracje to inaczej częstotliwość.

No właśnie i tu jest klops
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka