Szczescie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Szczescie

Postautor: Nikita » 13 sie 2015, 13:29

Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1Prawda1 » 31 gru 2015, 17:57

Co do tematu:

Bez pamiętania o tym jak widzieliśmy świat jako dzieci, człowiek nie osiągnie szczęścia. Wraz z dorastaniem zabijane są w nas najważniejsze rzeczy dotyczące szczęścia i to zostało przeze mnie udowodnione. Wszelkie, powtarzam wszelkie inne szczęścia są tylko podobizną szczęścia prawdziwego.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Xsenia » 31 gru 2015, 18:32

Na szczęście do tego prawdziwego szczęścia szczęśliwie dołączymy w odpowiednim, szczęśliwym czasie :lol:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Wiatr1000 » 01 sty 2016, 16:07

Prawdo sam pamiętam to szczęście w dzieciństwie. Teraz to jedynie co jest u mnie to smutek i łzy. Oraz świadomość wiecznej samotności :roll:
Wiatr1000

Postautor: 1Prawda1 » 01 sty 2016, 16:35

Drogi Wietrze chodzi mi o zżycie się z tamtym okresem, a nie tylko pamiętanie jego. Z resztą w większości Twoja pamięć o nim śmiem twierdzić - nie obrazuje tego jak byłeś dzieckiem. Pamięć o którą mi chodzi to zżywanie się z tamtym okresem. Pozdrawiam Cię.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: 1Prawda1 » 02 sty 2016, 13:01

Dodam jeszcze raz, że tyczy się to też świeżości czucia świata duszą.

Aha i weź mi Wiatr jeszcze wytłumacz o co Ci chodzi z wieczną samotnością bo to dla mnie troszkę dziwne. Na pewno posiadasz wspaniałe wartości, tym bardziej, że jesteś jednym z moich ulubieńców na tym forum. :P. Ewentualna kandydatka też ma dwie piękne ręce tak jak Ty - więc spróbuj znaleźć wbudowaną spójność idei miłości którą masz w sobie, a nie skreślaj się bezpodstawnie. Pozdrawiam Cię serdecznie już drugi raz. :D.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: 1Prawda1 » 03 sty 2016, 18:57

Xsenia pisze:Na szczęście do tego prawdziwego szczęścia szczęśliwie dołączymy w odpowiednim, szczęśliwym czasie :lol:

Chciałbym jednak, żeby człowiek miał na uwadze to, że to od niego najwięcej zależy.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: gaba75 » 03 sty 2016, 20:28

Prawdo,

ciekawie piszesz, jeśli Cię dobrze rozumiem, chodzi w szczęściu o to, by być jak dziecko? Mimo dorosłości? o to chodzi? Pojmować szczęście z perspektywy dziecka? Przypomnieć sobie jak to było jak było się dzieckiem i ... no właśnie co dalej, bo nie każdy zrozumie człowieka dojrzałego, który potrafi się śmiać z siebie samego a jednak jest dorosły i dojrzały bo rozumie również że nie może w pewnych sytuacjach pozwolić sobie na igraszki i zabawę.
Widzisz, to szczęście, mieć po drodze takich nauczycieli, którzy pokażą Ci jak być szczęśliwym człowiekiem. Może ludzi należy nauczyć przezywać stan szczęśliwości na ziemi.
gaba75

Postautor: gaba75 » 03 sty 2016, 20:41

Wiatr 1000

smutek i łzy?

któż tego nie potrzebuje do szczęścia? żeby wiedzieć co jest szczęściem danego człowieka, musi on wpierw doświadczyć. A doświadczanie polega na przeżywaniu pewnych stanów emocjonalnych, uczuć itd itp. Łzy są potrzebne, co nie oznacza, że zawsze i wszędzie. W pewnych sytuacjach mogą nawet uratować zdrowie i życie. Tak, ja tak uważam. Nie zawsze człowiek powinien się śmiać. Jak widzę, jak ludzie się oszukuję, bo chcą oszukać innych to mnie szlag trafia że sami się gnębia. Jak pracowałam w jednej ze szkół, to dyrektorka "radziła mi" z jej perspektywy, żebym przychodziła wypłakać się do jej gabinetu jak mam problemy a nie pokazywała tego uczniom. Jak można w chwili kiedy organizm potrzebuje wydalić toksyny, jak można to hamować? to oszukiwanie siebie samego. Jeśli masz powód i nie zatrzymasz łez to płacz. Pobądź sam smutny i samotny, a przyjdzie i zrozumienie do Ciebie, a potem szczęście. Taka kolej rzeczy. Trzeba się pozbyć czegoś by w to miejsce zagościło inne lepsze. Czego wszystkim życzę w tym nowym roku 2016. Szczęścia szczęścia szczęścia. Wszystkim.
gaba75

Postautor: gaba75 » 03 sty 2016, 20:44

tak jeszcze na marginesie, ja również wylałam tony łez i również miewam stany smutku. I wylewam łzy nadal i miewam stany smutku. Cóż, nic na to nie poradzę, że mam takie życie. Tak mi przeznaczone i muszę się z tym pogodzić. Jest ciężko, ale szczęśliwie.
gaba75

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi