Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 10 gru 2015, 14:19

Casandra pisze:
danut pisze:Słyszałam, ze jest to forum mające rozwijać naszą wiedzę o zaświatach :shock:

Nie zrozum mnie źle - nie miałam na myśli tego, że jest to miejsce tylko dla tych, którzy stawiają Kardeca na piedestale. Ale jednak dziwi mnie to, że Ciebie dziwi, że na forum spirytystycznym Kardec często wypływa na pierwszy plan. To tak jakbyś weszła do katolickiego kościoła, rozejrzała się i stwierdziła " ale macie beznadziejne krzyże, dziwi mnie też, że używacie tych niewygodnych konfesjonałów...":-D

Casandra jeśli chcesz powiedzieć, że trafiłam do sekty wyznającej Kardeca to już stąd wychodzę.
danut

Postautor: Casandra » 10 gru 2015, 14:21

danut pisze:
Casandra pisze:
danut pisze:Słyszałam, ze jest to forum mające rozwijać naszą wiedzę o zaświatach :shock:

Nie zrozum mnie źle - nie miałam na myśli tego, że jest to miejsce tylko dla tych, którzy stawiają Kardeca na piedestale. Ale jednak dziwi mnie to, że Ciebie dziwi, że na forum spirytystycznym Kardec często wypływa na pierwszy plan. To tak jakbyś weszła do katolickiego kościoła, rozejrzała się i stwierdziła " ale macie beznadziejne krzyże, dziwi mnie też, że używacie tych niewygodnych konfesjonałów...":-D

Casandra jeśli chcesz powiedzieć, że trafiłam do sekty wyznającej Kardeca to już stąd wychodzę.

Nie, nie to chcę powiedzieć:-D he he

Czuję jakąś negatywną energię, dlaczego?:-) Denerwuję Cię czymś?
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Pablo diaz » 10 gru 2015, 14:22

Oczywiście Danut na forum można poruszać wiele przeróżnych tematów, jednak filozofia spirytystyczna głównie ma wpłynąć na naszą przemianę, ktora ma z nas zrobić lepszych ludzi.
Spirytyzm to Jezus , który przychodzi do nas nie z ukrzyżowanmi rękoma , jak otwartymi , po to by nas oświecać i pocieszać w trudnych chwilach. :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 10 gru 2015, 14:22

Casandra, tak owszem denerwujesz. Pablo, ale ja widzę konieczność zmian w tych od Kardeca właśnie :D i jego bardzo zgubny wpływ na ludzi.
danut

Postautor: Casandra » 10 gru 2015, 14:26

danut pisze:Tak owszem denerwujesz.

Przykro mi w takim razie, bo nie miałam takiego zamiaru - byłam ciekawa tylko Twojego zdania. Jestem osobą otwartą na wymianę poglądów, myślałam, że Ty również.
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: danut » 10 gru 2015, 14:32

Casandra pisze:
danut pisze:Tak owszem denerwujesz.

Przykro mi w takim razie, bo nie miałam takiego zamiaru - byłam ciekawa tylko Twojego zdania. Jestem osobą otwartą na wymianę poglądów, myślałam, że Ty również.

Ja również, ale otwarta osoba to taka, która dodaje coś od siebie, czuje to co mówi a nie klepie mi tu jakichś regułek i wciąż powołuje się na cudze dogmaty wgrywając je innym jak mantrę według jedynie muNdrej wszechwiedzącej postaci.
danut

Postautor: Pablo diaz » 10 gru 2015, 14:55

Nie należy obwiniać Kardeca lub spirytyzm,jesteśmy tylko niedoskonalymi ludźmi tymi samymi , co ukrzyżowali Chrystusa, choć był niczego winien.podobnie jak Kardec i spirytyzm.
Dajmy szansę każdemu rozwinać skrzydla,tym słabszym i tym co uważaja , że maja cos do przekazania.Tego uczył nas Jezus i pocieszyciel ktorego poslał spirytyzm.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 10 gru 2015, 15:03

Pablo diaz pisze:Nie należy obwiniać Kardeca lub spirytyzm,jesteśmy tylko niedoskonalymi ludźmi tymi samymi , co ukrzyżowali Chrystusa, choć był niczego winien.podobnie jak Kardec i spirytyzm.
Dajmy szansę każdemu rozwinać skrzydla,tym słabszym i tym co uważaja , że maja cos do przekazania.Tego uczył nas Jezus i pocieszyciel ktorego poslał spirytyzm.

Z tym się zgadam i popieram, ale ta skłonność ludzka do wyszukiwania świętych, przywódców, królów, bożków naprawdę jest denerwująca, przepraszam nie chciałam się unosić gniewem, tak wyszło.. :)
danut

Postautor: Casandra » 10 gru 2015, 15:23

Danut Ty mnie kompletnie nie zrozumiałaś - nie taki był przekaz moich postów, ja byłam tylko ciekawa DLACZEGO UWAŻASZ JAK UWAŻASZ NA TEMAT KARDECA. Albo raczej na temat ludzi, którzy zgadzają się z tym co on pisał. I tylko tyle, chciałam poznać Twoje zdanie, a zamiast tego zdenerwowałam Cię.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: danut » 10 gru 2015, 15:41

Casandra - Kardec nawet nie był medium a korzystał w nawiązywaniu kontaktów z rożnych pośredników i chyba można przypuszczać, że wśród nich była cała masa hochsztaplerów. Mnie jego dzieła denerwują, chociażby, dlatego że własnymi doświadczeniami zawartym w nich tezom zaprzeczam i gdyby jeszcze nie mieszał do faktów dogmatów religijnych jakie mu się tylko nie spodobały byłby bardziej wiarygodny, a tak to utworzył papkę z dawnej wiedzy i nic nowego nie odkrył. Ok pociągnął za sobą jakiś ruch zapaleńców, bo mają odniesienie do tego- on nam zaufał i teraz my wykorzystamy to dla własnych korzyści, ale niech oni zaczną w końcu myśleć po swojemu. Nie zdenerwowałaś mnie, już mi przeszło ;).
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka