Sztywnienie ludzi z wiekiem

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sztywnienie ludzi z wiekiem

Postautor: Achill » 08 gru 2015, 22:51

czasem to niebo lepiej niż w ogóle ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 08 gru 2015, 23:26

Pawełek pisze:Mi się podoba cytat, który kiedyś znalazłem w internecie, a szedł on mniej więcej tak:

- Jak to jest że oni przez całe życie ze sobą żyją gdy w dzisiejszym świecie jest tyle rozwodów i rozstań?
- Bo kiedyś, jak coś się psuło - to się naprawiało, a nie wyrzucało do kosza.

Kiedyś związki były mniej liberalne.Rodziny nie rozpadały się tak często ponieważ ,kobiety były zastraszane ,było im wstyd przed rodziną ,księdzem ,nie miały gdzie się podziać z dziećmi w trudnych sytuacjach itd.
Teraz mamy więcej wolności ,kobiety są bardziej liberalne ,ale wciąż człowieczeństwo upada z braku moralności.
W przyszłości kiedy zrozumiemy boskie prawa mężczyzną nie będzie tak bestialski i egoistyczny jak do tej pory ,będzie ją wspierał we wszystkim ,wynagrodzi poniżenia ,które musiała znosić przez tysiące lat.

https://www.youtube.com/watch?v=XN-3qwFqc1c

Osoby duchowo rozwinięte znają misję ,co do swojej pary i planowo opiekują się nią ,świadomie wpływają na jej rozwój.
To wielka przyjemność prowadzic swojego partnera(kę)na głębsze poziomy odkrywania siebie.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 08 gru 2015, 23:36

Pablo diaz słuszne spostrzeżenie, bardzo słuszne, tylko z jedną uwagą, zauważyłam ze kobiety w ostatnim czasie bardzo się rozbestwiły i zaczynają podobną taktykę w stosunku do mężczyzn jakby w odwecie i to też nie idzie tak do końca w dobrym kierunku.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 09 gru 2015, 00:43

Pablo diaz pisze:To wielka przyjemność prowadzic swojego partnera(kę)na głębsze poziomy odkrywania siebie.

Ale po co Ty się tym chwalisz? Daj namiary na takie laski a się nie chwal bo to bezsens i grzech.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 09 gru 2015, 00:47

1Prawda1 pisze:
Pablo diaz pisze:To wielka przyjemność prowadzic swojego partnera(kę)na głębsze poziomy odkrywania siebie.

Ale po co Ty się tym chwalisz? Daj namiary na takie laski a się nie chwal bo to bezsens i grzech.

:lol: :lol: - padłam, dzięki zaTwoje poczucie humoru
danut

Postautor: 1Prawda1 » 09 gru 2015, 00:49

:roll:
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 09 gru 2015, 00:53

1Prawda1 pisze::roll:

Nie udaj, że nie wiesz o co mi chodzi :D Nie będę tłumaczyć, bo to grzech i nie wypada 8-)
danut

Postautor: 1Prawda1 » 09 gru 2015, 00:58

Ja naprawdę nie wiem o co Ci chodzi kochanie.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 09 gru 2015, 01:05

Słowa maja wiele znaczeń, śmieję się z tego, że na takie znaczenie powyższego, jak Ty ja wcześniej nie wpadłam, ale tak po dłuższym namyśleniu, to kojarzymy je zawsze według siebie, jak w przysłowiu "głodnemu to tylko chleb na myśli". :D
danut

Postautor: 1Prawda1 » 09 gru 2015, 01:08

hahaha no widzisz. A to że Twoja wiedza mnie pociąga to już inna sprawa :lol:.
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi