danut pisze:Wieloletni kierownik zespołu naukowo-badawczego, prowadzącego prace eksperymentalne dla celów matematycznego modelowania procesów, a następnie realizującego symulacje komputerowe w ramach projektowania i modernizacji technologii przemysłu chemicznego. Członek międzynarodowego zespołu przygotowującego narzędzia matematyczne i numeryczne procedury wspomagające rozwiązywanie problemów inżynierii procesowej, w ramach projektu UE Computer Aided Process Engineering."
A teraz co wiesz o procesach biochemicznych w mózgu Xsenia?
matematyczne modelowanie - użycie języka matematyki do opisania zachowania jakiegoś układu
symulacje komputerowe - symulacja z wykorzystaniem modelu matematycznego, zapisanego w postaci programu komputerowego
Pojęcie "biochemia" dotyczy reakcji i procesów zachodzących w żywym organizmie, dzięki którym ów organizm żyje.
A teraz napisz co ma jedno z drugim wspólnego.
I wiesz co to w ogóle UE CAPE? To po prostu strona, która jest łącznikiem pomiędzy ludźmi zainteresowanymi Computer Aided Process Engineering (CAPE) w Europie i chcącymi uzyskać najnowsze informacje na ten temat. Oferuje przydatne informacje i linki do stron internetowych akademickich i przemysłowych związanych staraniom grupy roboczej. Do grupy roboczej należy jedna osoba z Polski i to nie jest pani Danuta.
http://www.cape-wp.eu/page.php?16blackbitch pisze:Oczywiście ze dr Danuta wydała inne książki wystarczy poszukać w tematyce

publikacje tez są
Super

to podaj jakieś. Szukałam kilka godzin i nic nie znalazłam, ani w wersji elektronicznej, ani papierowej. Jeśli masz jakieś namiary to sie podziel, z chęcią poczytam.
blackbitch pisze:Po co od razu pluc? [...] post Xseniu jest ciosem poniżej pasa.
Pluć? Napisałam o moich poszukiwaniach i to co zdołałam znaleźć. Dlaczego pisanie prawdy jest pluciem i ciosem poniżej pasa? Do teraz szukam Instytutu, w którym pracowała pani Danuta i jakiejkolwiek informacji ile tam pracowała. Chyba mogę prawda?
blackbitch pisze:A czym ty się pochwalisz?
Nie muszę się niczym chwalić, bo nie szukam poklasku.

Wiem ile jestem warta i nie potrzebuję podnosić swojej wartości uwielbianiem przez innych.

blackbitch pisze:Może przedstaw się publicznie z czego masz doktorat ? Z upierdliwosci? Przemawia przez ciebie zazdrość czysta

i wiesz już dlaczego boimy się wolności ? Właśnie ty się boisz wolności bo dr Danuta ma zapewne twoja inwigilacje głęboko w ... poważaniu . Przedstaw się i powiedz światu kim jesteś i czym ty możesz się pochwalić

boisz się wolności ? [...]
Jakaś ty miła. Nie napisałam żadnej książki i na szczęście nie muszę jej wszędzie zachwalać. Jeśli pani Danuta naprawdę robiła te badania i naprawdę pracowała przez wiele lat w Instytucie i naprawdę kroiła mózg, to czego sie boicie? Że ją sprawdzam i weryfikuję informacje? Prawda sama sie obroni, nie trzeba jej bronić. Chyba że ma sie coś do ukrycia i nie chce się by ktoś w tym grzebał. Wtedy trzeba taką osobę odstraszyć, wyśmiać jej teorie i jej obiekcje, ośmieszyć osobę, tak by w ogóle odechciało jej sie cokolwiek szukać i sprawdzać.
Powiedzcie mi, dlaczego mam wam ufać na słowo? Bo wszyscy spirytyści to naiwniacy, którym wszystko można wcisnąć? No ja taka nie jestem, niestety. I informacje lubię sprawdzać. A skoro panią Danutę zachwalano jako naukową badaczkę, to zainteresowałam się zarówno stroną naukową jak i badawczą pani Danuty. A tam pustki. I zastanawia mnie jeszcze doktorat pani Danuty zrobiony 1 stycznia 1992 roku. Kto pracuje 01.01? A tym bardziej, kto broni doktorat w dniu wolnym od pracy?
Szukałam tych informacji, bo sie zainteresowałam tematem. A jak na razie to mam więcej dalszych pytań niż odpowiedzi. A twoje obrażanie BlackBitch powoduje tylko, że jestem jeszcze bardziej nastawiona na wyszukanie prawdy o pani Danucie i jej badaniach.
blackbitch pisze:Wogóle jak można zamknąć kota w pudełku i go zagazowac? To jakiś okultyzm hahaha a z ogonka zrobić breloczek żeby odeszła zła moc ... pasuje ten przyklad do tematu jak świni siodło .Kot ma sznse 10 do 90 z gazem . Zamiast pudełka trzeba by go zamknąć w akwarium i patrzeć jak długo umiera ...
Poczytaj i doucz się trochę zanim zaczniesz pisać prześmiewcze posty BlackBitch. Warto wiedzieć co sie wyśmiewa.
Achill pisze:W wypadku gwiazd możemy pewne rzeczy wywnioskować = naukowcy sa w stanie określić wiek i stadium rozwoju gwiazdy. Już dziś wiadomo w przybliżeniu które gwaizdy już nie istnieją. Zatem widząc gwiazdę, jak Słońce możemy stwierdzić czy ona istnieje czy nie. oczywiście istnieje szansa, że w między czasie coś sprawiło, że Słońce wzięło i się anihilowało. Ale jest ona tak niska, że wynik mimo, że nie stuprocentowo to jednak jednoznacznie wskaże wynik.
Z naszym Słońcem może i tak

ale coś co leży miliardy lat świetlnych stąd, już takiej pewności mieć nie można. Są tylko teorie, modele matematyczne, ale w rzeczywistości, to my jeszcze nie wyszliśmy z Układu Słonecznego. Możemy więc tylko zgadywać, jak to jest poza nim.