Witam serdecznie

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam serdecznie

Postautor: Natasza » 01 lis 2015, 15:17

fruwla pisze:
Natasza pisze:jestem osobą poszukującą wszelkich informacji , które pomogą mi rozszyfrować z kim mam do czynienie

Nazwanie po "imieniu " jest czesto kluczem ktory otworzy nastepne drzwi.
Wyglada na to, ze masz zamiar zainwestowac duzo energii w dokladniejsze poznanie A TYM SAMYM zaproszenie
tejze " ciemnej energii" do Twojego zycia.
Moim zdaniem, otwierasz sie w ten sposob na cos,przed czym powinnas sie chronic.

Chyba nie czytałaś moich postów, inaczej doczytałabyś, że ONI weszli już dawno do mojego życia- bez specjalnego mojego zaproszenia, bo są w nim od dnia moich narodzin. Jedyne na co jeszcze mogę sie otworzyć to na zgłębienie mojej wiedzy, na Nich nie muszę- Oni są przy mnie.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: fruwla » 01 lis 2015, 16:19

Alez doczytalam, i dlatego pisze,ze ty Nataszo, zamiast sie jasno i wyraznie od istot, ktore w tobie wywoluja
negatywne uczucia odciac - asymilujesz je i masz zamiar studiowac.
No chyba, ze myslisz na zasadzie- wpierw poznac wroga dokladnie,by potem wiedziec jaka bron przeciw niemu zastosowac ;) ... czasami dziala, jak nie jest za pozno ;)
######
Danut wybacz, ze w napisalam do Nataszy w Twoim powitaniu :oops:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: danut » 01 lis 2015, 17:05

A ja chciałam bardzo serdecznie podziękować wszystkim wyżej za tak ciepłe powitanie mnie na tym forum. Fruwla - ja czytałam posty Nataszy zanim tu się zalogowałam i myślę, że tak do końca z tym poleceniem jej izolowania się od istot z tamtej strony nie masz racji. Z wieloma sprawami musimy się po prostu zmierzyć zamiast od nich uciekać. Poznanie jest punktem wyjściowym w tej sprawie, a wiele złego pochodzi nie stamtąd, lecz od nas samych i z naszego tu świata, i choćby było ono spychane za tamtą zasłonę, to ten węzeł zawiązany jest tutaj - więc potrzeba jest nam go rozplatać. Inaczej zaplączemy się w sieci..
danut

Postautor: fruwla » 01 lis 2015, 18:09

danut pisze:Z wieloma sprawami musimy się po prostu zmierzyć zamiast od nich uciekać.
Inaczej zaplączemy się w sieci..

Danut, mam zupelnie odmienne zdanie.
Uwazam, ze wlasnie poprzez mierzenie sie z ciemnymi istotami mozna sie zaplatac.
Do tego mysle,ze Natasza nie powinna starac sie ich poznac, zaglebiac, oswajac. W ten sposob sama na siebie szykuje
siec, jak piszesz. Jestem w tym przypadku za radykalnym odcieciem sie, bez sentymentow i niezdrowej ciekawosci.
Nie wszystko trzeba osobiscie zaglebiac, czesto wystarcza doswiadczenia innych.
Natasza jest sympatyczna osoba, ale jakos kluje :?
-----------
Donut, czytalam kiedys Twoja wypowiedz o duszy, ktora ty nazwalas swiadomosca. Do dzis ja pamietam.
Wspaniale to ujelas, nawet dla zatwardzialych ignorantow, nie do obalenia
To bylo to, czego dlugo szukalam,a nie potrafiam tak dosadnie nazwac i przedstawic.
Fajnie ze jestes ! :)
fruwla

Postautor: danut » 01 lis 2015, 18:23

Fruwla nie miałam na myśli oswajania, mierzenia się z nimi, wchodzenia w kontakty, ale już poznanie tak. Jeśli będzie wiedzieć z czym/ kim ma do czynienia i dlaczego to ją otacza będzie wiedzieć jak w tej sprawie ma się zachować.. Rozpoznane zamiary nawet najperfidniejsze tracą na wartości, słabną a najbardziej bolesne jest właśnie uderzenie, którego się nie spodziewamy, takie z ukrycia i wtedy możesz całe życie uciekać a ono i tak cię dorwie. Myślę, że jeszcze przyjrzę się tej sprawie i wtedy napiszę więcej w jej temacie.
danut

Postautor: fruwla » 01 lis 2015, 18:44

danut pisze: a najbardziej bolesne jest właśnie uderzenie, którego się nie spodziewamy, takie z ukrycia i wtedy możesz całe życie uciekać a ono i tak cię dorwie.

One nie uderzaja z ukrycia,one juz SA - OSWAJAJA- WPLYWAJA... zajmuja mysli i czynia sie godne zainteresowania tzn. dzialaja na swoja korzysc. Tak przynajmniej ja mysle.

Ale moze sie myle, dlatego Danut, to dobry pomysl, przyjrzyj sie i ty, tematowi, moze to wlasnie od Ciebie Natasza otrzyma to,czego szuka.
Mojego zdanie juz zaprezentowalam.
fruwla

Postautor: Natasza » 01 lis 2015, 21:25

Fruwlo- dziękuję za rady, ale one byłyby dobre dla osób bawiących się w nazwijmy to spirytyzm
mogłaś ,, między wierszami ,, zrozumieć , że coś mnie spotyka i z jednego danego tu na forum opisu sytuacji coś tam wywnioskować, ale tak naprawdę nie wiesz nic i dlatego usprawiedliwiam ( a mówię zupełnie szczerze bez podtekstów) Twoje zawężanie ogromnego tematu z jakim się mierzę do jednego skrótu myślowego ,, nie tykaj tego , bo...,, właśnie bo co?
czy uważasz , że znasz Istoty z którymi mam kontakt? jeśli myślisz , że pochodzą ze świata religii typu diabeł i anioł, to już Ci mówię , że nie ta bajka

Bardzo lubię słuchać ludzi , którzy rozwijają swoje myśli choćby wyssali je z własnej teoretycznej przestrzeni ale którzy mają coś do powiedzenia choćby stało to w kompletnej sprzeczności z moją interpretacją. Bo właśnie choćby skrajne poglądy i teorie były a mają wątek i nie kończą się na ,, nie bo nie,, to każdy z nich mój duch badawczy analizuje każdym moim zmysłem.
Dlatego z chęcią i wdzięcznością wysłucham tego do czego dojdzie danut jeśli zechce znaleźć na to odrobinę własnego prywatnego czasu.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: fruwla » 01 lis 2015, 22:17

Natasza pisze:Fruwlo- dziękuję za rady, ale one byłyby dobre dla osób bawiących się w nazwijmy to spirytyzm

Masz racje, Natasza, za wysokie progi na moje nogi, a na kosmitach sie nie znam.
No to teraz cala nadzieja w Danut.... 8-)
fruwla

Postautor: danut » 01 lis 2015, 22:34

Dziewczyny nie od razu, że za wysokie progi :D . Przez wieki ludzkość zbierała doświadczenia i wyciągała wnioski i wydaje mi się, że wszystkie one są koślawe właśnie dlatego, że każdy chciał je bardzo szybko przedstawić nie łącząc ich ze sobą i nie słuchając drugiego. Tymczasem w każdej bajce ciut prawdy się znajduje, potrzeba ją tylko wyłuskać, czyli odgarnąć ziarno od plew. Znaleźć rozwiązanie, które pogodzi je wszystkie nie takim sposobem, że wyrzucam wszystko co z moim pomysłem nie jest zgodne, ale takim, aby przechodząc przez gąszcz dojść do światła i ten wniosek wyłonił się nareszcie sam.
danut

Postautor: Natasza » 02 lis 2015, 08:27

kosmici? my sami jesteśmy kosmitami dla innych :P
zależy z której strony patrzysz prawda?

wiem, że ludzie po śmierci są ,, duchami,, jednak żywi podchodzą do tego tematu w sposób mistyczny- religijny, ubierają to w szaty zależnie od tego w jakiej filozofii kulturowej zostali wykształceni

wymiar który widziałam nie wygląda mi na świat wierzeń, nikt nie chce byś wierzył w kogoś kogo na oczy nie widziałeś a wmawia Ci się od dziecka , że masz właśnie tak robić bo albo Raj albo Piekło- wybieraj , łatwo jest manipulować ludźmi i ich emocjami
jeśli Fruwlo stawiasz mnie w pozycji , że jak nie Spirytyzm to Kosmici- to ja wybieram -Kosmici, jak dla mnie Rasa żadni bogowie, żadne mistyczne anioły, nauka nauka i jeszcze raz nauka

heh a tak na rozluźnienie - przedwczoraj wracając do domu po godz. 19:00 tuż nad swoim autem zobaczyłam przelatującą białą kulę z długim ogonem światła mieniącego się barwami bieli, błękitu, fioletu - Meteoryt . Był tak nisko , że mogłam mu się bardzo dobrze przyjrzeć, niestety pędził jak szalony i szybko zniknął z pola widzenia. Chwilę ja i parę osób z innego auta,którym przeciął też drogę - obserwowaliśmy niebo ale niestety nic więcej nie dostrzegliśmy, mimo to cieszę się tym co widziałam zwłaszcza że przeleciał tak blisko nas.
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!