Jak wykonać seans spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: Edi » 16 sie 2015, 08:11

Pablo diaz pisze:
OneNight pisze:Witam.
Mam nadzieje, że doczytacie do końca zanim mnie zaczniecie zniechęcać do kontaktów :D
Zastanawia mnie jak taki seans wygląda, co robi i mówi osoba wywołująca i jak się przygotowuje oraz jakie mają miejsce do wykonywania seansów(Czytałem na ostatnich stronach tego działu, że nie wolno w domu, bo dom ten stanie się poligonem dusz). Chcę wiedzieć, aby łatwiej mi było dostrzegać oszustów.

I na marginesie: Podobno nasze zdolności medialne mogą się uaktywnić przez inne medium. Jak? Czy to prawda?

W dniu spotkania osoby spożywające na co dzień mięso w tym dniu tego nie robią,jak również nie spożywają alkoholu.
Miejsce zawsze jest to samo i tylko do tego przeznaczone,może być w domu. Stawiamy dzban z wodą,którą po seansie pijemy ,podczas spotkania mediumicznego duchy opiekunowie przekazują cenne fluidy.(po takim spotkaniu czujesz błogostan i wielki spokój)
Na spotkaniu pierwsze kroki to omówienie wybranych kwestii ,(jeśli takowe są )jest osoba prowadząca,która to odczytuje. .Następnie czyta się np.ewangelię może być losowo lub wybrane fragmenty.
Póżniej odmawia się wspólną modlitwę ,po ,,nastrojeniu,, atmosfery pada pytanie ,czy jest jakiś dusza ,która
potrzebuje skorzystać z naszej pomocy.Czekamy jeśli jest to medium piszące -to zaczyna pisać ,u nas w grupie jest medium słyszące,a więc powtarza słowa ducha.Jedna osoba notuje pytania i odpowiedzi.
Generalnie są to rozmowy z duchami zagubionymi ,które nie wiedzą ,co dalej robić tkwią przy ziemi z przeróżnych powodów.
Pomaga się tym duchom rozmawiając z nimi zachęcając do poprawy moralnej i do opuszczenia ziemi.
Na koniec odmawia się modlitwę i omawia spotkanie.

Generalnie nie zachęcam do kontaktów z tamtą stroną uprzednio nie zapoznając się z filozofią spirytystyczną,która na celu
ma rozwój moralny.Proponuje długi czas nawet kilka lat spędzić na zgłębianiu wiedzy.
Mediumizm to ciężkie zadanie i bardzo odpowiedzialne , nie jak się mogłoby wydawać tylko spotkania.
Osoby z darem mediumicznym na co dzień i nawet w nocy podczas snu mają doświadczenia z duchami i często nie są to miłe spotkania.
Bóg wie kogo obdarzyć mediumizmem na pewno nie są to osoby ciekawskie szukające przygód i zabawy ,medium to pośrednik ,który pomaga ludziom na ziemi i tym po drugiej stronie,zawsze mający szczytny cel pomocy.
Niestety brak wiedzy spirytystycznej i niski poziom moralności w kontaktach z duchami może poskutkować opętaniem,złym samopoczuciem,koszmarami ,nerwicą,depresją i wieloma innymi.

Bardzo cenny i ciekawy opis spotkania.

Odpowiedz jednak proszę co ma wspólnego ze spotkaniami spożywanie mięsa ??
I kto może być uczestnikiem spotkania (czy trzeba spełniać jakieś kryteria)
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pablo diaz » 16 sie 2015, 09:01

Edi pisze:
Pablo diaz pisze:
OneNight pisze:Witam.
Mam nadzieje, że doczytacie do końca zanim mnie zaczniecie zniechęcać do kontaktów :D
Zastanawia mnie jak taki seans wygląda, co robi i mówi osoba wywołująca i jak się przygotowuje oraz jakie mają miejsce do wykonywania seansów(Czytałem na ostatnich stronach tego działu, że nie wolno w domu, bo dom ten stanie się poligonem dusz). Chcę wiedzieć, aby łatwiej mi było dostrzegać oszustów.

I na marginesie: Podobno nasze zdolności medialne mogą się uaktywnić przez inne medium. Jak? Czy to prawda?

W dniu spotkania osoby spożywające na co dzień mięso w tym dniu tego nie robią,jak również nie spożywają alkoholu.
Miejsce zawsze jest to samo i tylko do tego przeznaczone,może być w domu. Stawiamy dzban z wodą,którą po seansie pijemy ,podczas spotkania mediumicznego duchy opiekunowie przekazują cenne fluidy.(po takim spotkaniu czujesz błogostan i wielki spokój)
Na spotkaniu pierwsze kroki to omówienie wybranych kwestii ,(jeśli takowe są )jest osoba prowadząca,która to odczytuje. .Następnie czyta się np.ewangelię może być losowo lub wybrane fragmenty.
Póżniej odmawia się wspólną modlitwę ,po ,,nastrojeniu,, atmosfery pada pytanie ,czy jest jakiś dusza ,która
potrzebuje skorzystać z naszej pomocy.Czekamy jeśli jest to medium piszące -to zaczyna pisać ,u nas w grupie jest medium słyszące,a więc powtarza słowa ducha.Jedna osoba notuje pytania i odpowiedzi.
Generalnie są to rozmowy z duchami zagubionymi ,które nie wiedzą ,co dalej robić tkwią przy ziemi z przeróżnych powodów.
Pomaga się tym duchom rozmawiając z nimi zachęcając do poprawy moralnej i do opuszczenia ziemi.
Na koniec odmawia się modlitwę i omawia spotkanie.

Generalnie nie zachęcam do kontaktów z tamtą stroną uprzednio nie zapoznając się z filozofią spirytystyczną,która na celu
ma rozwój moralny.Proponuje długi czas nawet kilka lat spędzić na zgłębianiu wiedzy.
Mediumizm to ciężkie zadanie i bardzo odpowiedzialne , nie jak się mogłoby wydawać tylko spotkania.
Osoby z darem mediumicznym na co dzień i nawet w nocy podczas snu mają doświadczenia z duchami i często nie są to miłe spotkania.
Bóg wie kogo obdarzyć mediumizmem na pewno nie są to osoby ciekawskie szukające przygód i zabawy ,medium to pośrednik ,który pomaga ludziom na ziemi i tym po drugiej stronie,zawsze mający szczytny cel pomocy.
Niestety brak wiedzy spirytystycznej i niski poziom moralności w kontaktach z duchami może poskutkować opętaniem,złym samopoczuciem,koszmarami ,nerwicą,depresją i wieloma innymi.

Bardzo cenny i ciekawy opis spotkania.

Odpowiedz jednak proszę co ma wspólnego ze spotkaniami spożywanie mięsa ??
I kto może być uczestnikiem spotkania (czy trzeba spełniać jakieś kryteria)

Tak naprawdę to miałem opory uchylić rąbek o spotkaniach (jakoś nie inspirują mnie te tematy :) ) dlatego też i nie byłem wylewny pisząc ten post.(zresztą przyznam ,że nie lubię dużo pisać ,jak i nie czytam postów ,które są długie)

Spożywanie mięsa ?W sumie nikt mi o tym nie powiedział (chodzi mi o stronę duchową) choć mówi się o tym wśród spirytystów .Sam od siebie myślę ,że bracia duchowi obserwują nas z innej płaszczyzny nie dwuwymiarowej ,widzą całą ewolucję ducha ,jej przeszłość i przyszłość .Spożywanie mięsa jest zachowaniem zwierzęcym ,ponieważ zjadamy sibie nawzajem ludzie braci mniejszych (zwierzęta,które póżniej będą ludżmi) ,tak naprawdę między nami nie ma dużej różnicy ewolucyjnej oddziela nas tylko trochę czasu dla jednego życia ludzkiego to bardzo długi czas , w świetle wieczności ,to naprawdę nie wiele.
Osoby,które spożywają mięso całkiem inaczej wibrują (chodzi o pole energetyczne naszych ciał astralnych)a więc kiedy ma dojść do spotkania należy okazać szacunek dla naszych opiekunów oraz innych duchów i w tym dniu nie spożywać mięsa ,co skutkuje lepszym dostrojeniem się naszych ciał do fluidów ,które ofiaruje nam strona duchowa.

Jeśli chodzi o uczestników grup mediumicznych to poszukaj na forum odpowiedzi ,jeśli dobrze pamiętam w ,,Księdze mediów,,Kardec również opisuje zasady uczestnictwa w grupach mediumicznych.
Według mnie kryteria uczestniczenia w spotkaniach to :wiedza spirytystyczna,cel,chęć,powaga,wytrwałość i jak pisałem trzeba bardzo poważne traktować spirytyzm ,a spotkania mediumiczne tym bardziej.
Takie spotkania są wcześniej planowane na planie nie fizycznym ,tak ,że nieodpowiednie osoby,nieprzygotowane, ciekawskie itd.raczej nic nie wniosą dla grupy.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 16 sie 2015, 15:40

Pawełek pisze:Dlatego mnie to ciekawi, bo też nigdzie w dziełach spirytyzmu nie znalazłem niczego o innych bytach niż duchy.

Dlatego szukaj dalej Przyjacielu.
Z tych Ksiąg wszystko jawi się za bardzo ,,różowe''.
Tak samo jak jest białe, tak samo jest i czarne, tam gdzie jest dobro, musi być też zło.
Musi być równowaga we Wszechświecie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 16 sie 2015, 15:48

soldado pisze:Z tych Ksiąg wszystko jawi się za bardzo ,,różowe''.

Ale z których "Ksiąg"?
Książki spirytystyczne nie unikają tematu bólu, opętania, czy cierpień zmarłych, które wynikają z ich wcześniejszych czynów...

soldado pisze:Tak samo jak jest białe, tak samo jest i czarne, tam gdzie jest dobro, musi być też zło.

To naturalne, że mogą istnieć duchy złe, zdeprawowane, mściwe. Duża ilość ludzi na ziemi w końcu też taka jest, dlaczego więc nie mieliby być tacy również po śmierci? Czy wymaga to wiary w Astarte, Hadesa, Szatana, wampiry albo strzygi? Bardzo wątpliwe ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Achill » 16 sie 2015, 15:52

Przeczytałeś te księgi uważnie? Jezyk może i jest ugładzony, może i brakuje opisu istot określanych mianem "demonicznych". Ale zapomniałęś, że juz na wstępie Kardec tlumaczy czemu zawierano przekazy duchów lepiej rozwiniętych a nie tych niskich i dlaczego dokonywanao selekcji.
Tak samo jak jest białe, tak samo jest i czarne, tam gdzie jest dobro, musi być też zło.

Nie wiem skąd Ci się wzieło przeświadczenie że tego nie ma w księgach spirytystycznych.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 16 sie 2015, 15:56

cthulhu87 pisze:

Ale z których "Ksiąg"?
Książki spirytystyczne nie unikają tematu bólu, opętania, czy cierpień zmarłych, które wynikają z ich wcześniejszych czynów...

soldado pisze:Tak samo jak jest białe, tak samo jest i czarne, tam gdzie jest dobro, musi być też zło.

To naturalne, że mogą istnieć duchy złe, zdeprawowane, mściwe. Duża ilość ludzi na ziemi w końcu też taka jest, dlaczego więc nie mieliby być tacy również po śmierci? Czy wymaga to wiary w Astarte, Hadesa, Szatana, wampiry albo strzygi? Bardzo wątpliwe ;)

Chodzi mi nie o opętanie zwykłe, przez duchy, ale o opętanie demoniczne.
I w Księdze Duchów, czy w Księdze Mediów o takim opętaniu nie przeczytałem.

Pewnie wiara kończy się z momentem doświadczenia opętania demonicznego.
Wtedy nie jest nam do śmiechu i wszelka ,,łagodna literatura'' nie może w żaden sposób pomóc.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 16 sie 2015, 16:01

Achill pisze:

Przeczytałeś te księgi uważnie? Jezyk może i jest ugładzony, może i brakuje opisu istot określanych mianem "demonicznych". Ale zapomniałęś, że juz na wstępie Kardec tlumaczy czemu zawierano przekazy duchów lepiej rozwiniętych a nie tych niskich i dlaczego dokonywanao selekcji.

Nie wiem skąd Ci się wzieło przeświadczenie że tego nie ma w księgach spirytystycznych.

Krótko pisząc z tych Ksiąg jawi mi się obraz za bardzo ,,różowy'', a to z kolei ni jak ma się do moich doświadczeń, które pewnie są zbyt ubogie do doświadczeń osób, które niejako na stałe zajmują się egzorcyzmami.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Achill » 16 sie 2015, 16:07

soldado pisze:Krótko pisząc z tych Ksiąg jawi mi się obraz za bardzo ,,różowy'', a to z kolei ni jak ma się do moich doświadczeń, które pewnie są zbyt ubogie do doświadczeń osób, które niejako na stałe zajmują się egzorcyzmami.

nie twierdzę, że Kardecjańskie ksiązki są idealem i dla mnei soobisćie same w sobie nie stanowią calościowej wykladni spirytystycznej. dlatego ze nie dają pelnego obrazu sytuacji, ale daja odpowiedź dlaczego ta odpowiedź jest niepełna. w skrócie nie zawato odpowiedzi duchów niskich gdyż istnialo duże niebezpieczeństwo że odpowiedzi nie byly zgodne z prawdą. Założono więc, że lepiej ich nie publikować. Możemy dyskutować czy to decyzja słuszna czy nie.
Wiem że egzorcyści twierdza iz są w stanie zmusić niskiego ducha do posłuszęństwa i wyjawienia prawdy, jesli to rzeczywiście prawda, to nalezy pamietać że KArdec nie spisywał przekazów z egzorcyzmów tylko zwyklych seansów, wykonywanych w sposób uniemozliwaijący/utrudniający kontakt z duchami niskimi.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 16 sie 2015, 16:15

Achill pisze:
soldado pisze:Krótko pisząc z tych Ksiąg jawi mi się obraz za bardzo ,,różowy'', a to z kolei ni jak ma się do moich doświadczeń, które pewnie są zbyt ubogie do doświadczeń osób, które niejako na stałe zajmują się egzorcyzmami.

nie twierdzę, że Kardecjańskie ksiązki są idealem i dla mnei soobisćie same w sobie nie stanowią calościowej wykladni spirytystycznej. dlatego ze nie dają pelnego obrazu sytuacji, ale daja odpowiedź dlaczego ta odpowiedź jest niepełna. w skrócie nie zawato odpowiedzi duchów niskich gdyż istnialo duże niebezpieczeństwo że odpowiedzi nie byly zgodne z prawdą. Założono więc, że lepiej ich nie publikować. Możemy dyskutować czy to decyzja słuszna czy nie.
Wiem że egzorcyści twierdza iz są w stanie zmusić niskiego ducha do posłuszęństwa i wyjawienia prawdy, jesli to rzeczywiście prawda, to nalezy pamietać że KArdec nie spisywał przekazów z egzorcyzmów tylko zwyklych seansów, wykonywanych w sposób uniemozliwaijący/utrudniający kontakt z duchami niskimi.

Wiele lat temu pewna wiedza wprawiała mnie w obrzydzenie...
Jednak po jakimś czasie doszedłem do wniosku, że warto wiedzieć to wszystko, co jest związane z wrogiem, to wszystko co jest związane z demonami, po to, aby skutecznie pomóc osobom, które są pod ich wpływem.
Dlatego pomogłem przez to kilku osobom i dlatego uważam, że nie tylko jak powinienem nieco więcej wiedzieć o ,,drugiej stronie''.
Ta wiedza nie może być tylko dla wybranych, bo osoby potrzebujące mogą być dokładnie wszędzie i to im należy pomóc, mając wiedzę, o której piszę.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Achill » 16 sie 2015, 16:59

Rozumiem Twój punkt widzenia, ale czy nie obawiasz się , że w niewlaściwych rękach ta wiedza mogłaby być niebezpieczna? Czy bilans dobrych i zlych skutkó wyszedłby zdecydowanie na plus?
Nie jestem za blokowaniem dostepu do takich danych - po pierwsze przeklamują rzeczywistość (Ktoś kto wyrobi sobei zdanie o spirytyzmie tylko na podstwia KD rzeczywiście może uważać to za z lekka "różową" wersję). po drugie wiedza nie zaszkodzi jeśli ten kto zdobywa wiedzę jest dojrzały i odpowiedzialny.

Rzecz w tym ze mając osobę niedojrzałą i nieodpowiedzialną to mówienie o drodze ku moralności nei zaszkodzi, ale rozmowa czy nawet tylko o lektura o wywolywaniu niskich bytow nie daje nam nawet takiej gwarancji.
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi