Media

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Media

Postautor: Filaretka » 29 kwie 2015, 09:06

Jeśli mogę coś dorzucić...
Edi nie zabronię Tobie ćwiczenia pisma automatycznego, jednak odpowiedz sobie na pytanie dlaczego chcesz to ćwiczyć. Zastanów się, czy jest Tobie to potrzebne w rozwoju moralnym, duchowym. Czy nie jest to u Ciebie tylko czysta ciekawość, czy co gorsza jakaś forma rozrywki. To ważne. Być może przez pismo automatyczne rozmawiasz ze swoją podświadomością, czy nadświadomością. A może rozmawiasz z innym Duchem, jednak nie masz pewności z jakim. Czy jesteś gotowy na różne przekazy? Może najpierw warto się upewnić, czy w Twojej obecnej inkarnacji jest Ci to potrzebne. Czy masz ważne pytania, czy możesz komuś w tym sobie pomóc w ten sposób. Rozmawiaj z Opiekunem i słuchaj go. Jego odpowiedzi może i nie usłyszysz w formie zdań, ale możesz poczuć, tylko musisz się na nie otworzyć i umieć je odbierać, dostrzegać. Ważny jest wewnętrzny spokój, wyciszenie.
Nie narzucam Tobie niczego. To tylko moje zdanie i zrobisz, co uznasz za słuszne. Ty najlepiej wiesz, co czujesz.

Edi pisze:Oraz jeśli jest możliwe uwolnienie swego ducha od ciała (np. w tracie snu) to dlaczego rzadko o tym pamiętamy.

Jeśli chodzi o sam moment "wychodzenia Ducha z ciała" to z tego, co słyszałam nie jest on przyjemny, choć podobno gorszy jest moment powrotu. Po prostu wydaje mi się, iż nie ma potrzeby by nam to zostało w pamięci.
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pawełek » 29 kwie 2015, 14:01

Wiele osób twierdzi że OOBE jest wychodzeniem naszej duszy do planu astralnego. To prawda, że nie jest to przyjemne uczucie. Gdy osoba praktykuje/trenuje wychodzenie z ciała, to musi potrafić się kontrolować, łatwizna dla osób które medytują. Potem zaczynają się schody, gdy przechodzimy do paraliżu sennego. Dla wielu osób jest to przeszkoda nie do przejścia, a to dlatego że prawie każdego - jaki by nie był pewny siebie - ogarnia strach. Dodatkowo myślimy że przestaliśmy oddychać, a tak naprawdę ciało nadal pracuje swoim rytmem ;) Nie mówię już tutaj o hipnagogach, przez które możemy słyszeć/czuć/widzieć przerażające rzeczy, ale oczywiście da się je kontrolować myślami, lecz jak już wspomniałem jesteśmy ogarnięci strachem.

Słyszałem również teorie takie, że gdy uda nam się wyjść z ciała, spotykamy wtedy naszego opiekuna na dzień dobry, ale podobno nie zawsze jest kolorowo. W sensie, że może przyjąć straszną postać by nas odstraszyć od planu astralnego, gdyż nie jest to miejsce dla nas póki tu żyjemy na Ziemi, a opiekun chce nas chronić od rzeczy na które nie jesteśmy gotowi ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 29 kwie 2015, 21:07

Filaretka pisze: Czy nie jest to u Ciebie tylko czysta ciekawość, czy co gorsza jakaś forma rozrywki. ,

Do tych spraw nigdy nie podchodzilem jako rozrywka czy tez ciekawosc.

Jak juz wspomnialem jestem nowy w tym temacie i chcialem zapytac czy można sprawdzic w jakis sposob czy ma sie medialne zdolnosci.
Nie chcial bym w żaden sposób zaszkodzić przy tym sobie, rodzinie i najbliższym.

Ze swoim Opiekunem razmawiam czesto ale nie jestem pewien czy to co otrzymuje jest rzeczywiś ie od niego czy też jest to moja podświadomość.
Chcialbym zadać kilka pytań ale czesto sie spotykałem na forum z opiniami aby nie probować samemu
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Edi » 29 kwie 2015, 21:11

No i nasuwa się kolejne pytacze co tak naprawdę może grozić i w jaki sposób zakończyć rozmowe z duchem ?
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pawełek » 29 kwie 2015, 22:33

Z tego co mi wiadomo to przeważnie gdy przybywa nasz opiekun to potrafimy naprawdę to poczuć, możemy poczuć szczęście, nieograniczoną miłość, dzięki temu też będziemy mieli pewność że to nie jest jakiś inny duch podszywający się pod naszego opiekuna :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 29 kwie 2015, 22:42

Nie chciałbym absolutnie podważać wyjasnień koleżanek na temat pisma automatycznego , jak podzielić się moim skromnym doswiadczeniem w psychografi ,nie jestem w tym dobry,ale z mojej praktyki wnioskuję,że pismo nie pochodzi od intuicji, podświadomości,nadświadomości itd.
Myślę ,ze takie pismo nazywałoby się to pismem intuicyjnym,podświadomym itd,a nie automatycznym ,ale mogę się mylić jako osoba mało doświadczona.

Przy piśmie automatycznym często wpada się w trans i nic się nie pamięta,budząc się odczytujemy tekst,czasami można również robić inną czynność np. czytać gazetę na raz z pismem -ręka sama pisze.To zależy od stopnia zaawansowania medium.
Symptomy przed inicjacją pisma to mrowienie dłoni,ręka robi się bardzo ciężka lub na odwrót bardzo lekka ,ale u każdego może to przejawiać się w inny sposób.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Edi » 01 cze 2015, 16:15

Witajcie kochani ponownie.
Coz po kilku probach kontaktu z moim opiekunem rezultat raczej mierny (chyba mnie nie lubi :)

Pragne zatem zapytac czy jesli nie odczytuje odpowiedzi na moje wezwania czy jest sens dalej probowac kontaktu z opiekunem ??
Czy moze nie posiadam zdolnosci medialnych i odpowiedzi nie uzyskam ?

Rozmowa ma na celu jedynie moj dalszy rozwoj i odpowiedz na kilka pytan zwiazanych z zyciem.
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Edi » 01 cze 2015, 16:20

Dodam, ze jesli tego kontaktu nie nawiaze to moje zycie nie runie i swiat na tym nie staci 8-)
ale zawsze jakos latwiej zyc jak uzyska sie odp na pytania: Co ? i Jak ? i Dlaczego ?

i przepraszam za pl znaki ;)
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: fruwla » 01 cze 2015, 20:32

Edi pisze:ale zawsze jakos latwiej zyc jak uzyska sie odp na pytania: Co ? i Jak ? i Dlaczego ?

Moze i latwiej zyc, ale czy ty chcesz uzyskac te odpowiedzi przez pismo automatyczne ?
Mozliwe jest wszystko, " szukajcie a znajdziecie " :)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Edi » 01 cze 2015, 21:00

Malo istotne w jaki sposob.
Jak proboje psychografii bo inny spobob mi nie przychodzi do glowy.
Ale juz on sam powinien wiedziec jak go nawiązac :)
Awatar użytkownika
Edi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi