stefan12 pisze:ile jeszcze tematów założysz podważających dogmat boskości Jezusa?
Hansel pisze:Ostatnio w głowie powstała mi taka teoria: Skoro Jezus jak rozumiem tak jak Ojciec Pio był Medium Somnambulicznym i potrafił wychodzić ze swoim cialem Duchowym poza ciało Materialne to może właśnie tutaj należy szukać odpowiedzi na to w jaki sposób udało mu się przezyć ukrzyżowanie ? Mnie w każdym razie dużo na ten temat dają do myślenia to co na ten temat mówi Islam oraz analiza Całunu Turyńskiego w którego najprawdopodobniej zawinięto jeszcze żyjącego człowieka...

http://www.hidaya.pl/dlaczego-islam/ukrzyzowanie/cthulhu87 pisze:Zdrowy rozsądek podpowiada mi jednak, że nie da się przeżyć ukrzyżowania
Hansel pisze:Jest na tym forum o tym osobny temat ale to było tak że Jezus potrafił czasami stawać się jakby istota zupełnie fluidyczną...

Serio ?Mirek pisze:Nakładał czapkę niewidkę i znikał, a w innym miejscu ściągał i się pojawiał.
Hansel pisze:Serio ?Mirek pisze:Nakładał czapkę niewidkę i znikał, a w innym miejscu ściągał i się pojawiał.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości