Pablo diaz pisze:Natomiast zwróciłem uwagę na planowanie związków (i nie ma tu znaczenia czy się rozchodzimy czy zostajemy do końca wcielenia z tą samą osobą )z każdego zwiazku i okresu życia czerpiesz naukę,a przecierz tylko po to tu przychodzimy.
Pablo diaz pisze:W wielu momentach życia dostajemy pomoc duchową ,o której nie mamy zielonego pojęcia dopiero po odcielesnieniu zobaczymy z jak wielką pomocą i staraniami przychodzili nam nasi bracia duchowi ,tak aby pewne sytuacje doszły do skutku.
Pablo diaz pisze:To czy sam Bóg ingeruje ,czy też nie, tego nie wiem ,wiem że ingerują duchy wszędzie i we wszystko,(w pogodę na ziemi w ruchy planet itd)a to się dzieje za Jego pozwoleniem.
Pablo diaz pisze:Dla tego potrzebna jest ewolucja duchów każdy ma się kształcić i zgodnie z rozwojem dostajemy zadanie w świecie duchowym, wszystko jest dopracowane do perfekcji. Na tym poziomie świadomości panuje wielki chaos ludzie nie potrafią robić najprostszych rzeczy
Pablo diaz pisze:To dla tego przyszedł Jezus aby nauczyc nas podstawowych rzeczy kiedy to zrozumiemy .przejdziemy na inny poziom .
Pablo diaz pisze:A więc czekaja nas jeszcze setki wcieleń i bardzo wiele nauki.

gaba75 pisze:Mirku,
Bardzo Cię przepraszam, ale muszę to napsać. Opierasz się na A. De Mello, a nie "czujesz' go. Ja przestudiowalam lektury które mi poleciłeś od deski do deski i czuję o, co tam pisze. Uważam że wiedzę o miłości i związkach należy poczuć żeby zrozumieć i iść do przodu. Nikt od nikogo nie musi się uzależniać żeby być w związku szczęśliwym. Szczęście tez należy poczuć i wraz z nim naberac sił. W miłości siła. Jeśli dwoje ludzi się kocha to powinni tworzyć związek, żeby posiłkować innych. Miłość dwojga nie jest uzaleznieniem.
Pablo diaz pisze:Bardzo ciekawa książka ,,Odważne dusze,,Roberta Schwartza autor przedstawia w niej planowanie życia na ziemi.Można zasięgnąć ciekawych uwag na temat naszych zwiazków i nie tylko.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości