Mirku, jestes dla mnei absoultnie niewiarygodną soobą - twoje stwierdzenia nic dla mnei nei znaczą, zacnzij je popierać dowodami to być może zmienię zdanie.Mirek pisze:Społeczności wśród zwierząt występują.
Nie wiem skąd wniosek, że tak to odebrałem. Mimo że pytanie było osobiste, udzielilem odpowiedzi - Ty teraz atakujesz moja odpowiedź takim stwierdzeniem (w sumie mnie to nei dziwi - przyzwyczaiłeś mnie już do personalnych ataków) No ale cóż widać każdy mierzy swoja miarą.Mirek pisze:To drugie pytanie nie mialo na cel pokazania jaki z Ciebie ogier.
Mirek pisze:Mialo na celu dać Ci do myślenia, że są sytuacje, gdzie jako ludzie, też nie potrafimy opanować swoich instynktów, a w pewnych sytuacjach, tak jak to powiedzialeś, my ludzie i zwierzęta opanowuje je ze strachu.
Dlatego Twoja różnica między człowiekiem, a zwierzęciem nie do końca jest prawdziwa.
mirku pora wrócic do podstawówki i nauczyc sie pdostaw jezyka polskiego - ja Cie nie będę uczyl jego składni i znaczenia słów, nie będe tez uczył podstaw budowy logicznej zdania.
Powiem krótko: róznica polega nie na tym ze czlowiek sie zachowuje czasem jak zwierze, tylko na tym ze zwierze nie potrafi nawet czasem sie zachowac jak czlowiek. I to dowodzi, że człowiek jako jedyny gatunek opanował tę umijętności.
To że używamy sztućców do jedzenia nei znacczy, że nie umiemy jeśc za pomocą rąk i zębów. Oznacza, że umiemy jeść jak ludzie nie jak zwierzęta.
Mirek pisze:Szympans wykorzystuje kijek w niezmienionym formie. Nie zrobił, np. grabi z wielu kijków.
szympans nie dźga bezmyslnie mrowiska lecz dobiera kijki o takiej dlugosci aby miesciły się w otworach mrowiska (czasem je nawet łamie do odpowiednich rozmiarów, ulamuje boczne galazki) aby posiadał odpowiednio cienki i długi patyczek. To już forma tworzenia bardzo prymitywnego ale jednak narzędzia.
Mirek pisze:A tak odnośnie różnych gatunków ludzi. Skoro wierzysz w darwinowską ewolucję, a co za tym idzie, że człowiek i małpy człekokształtne miały wspólnego przodka, to spokojnie możesz przyjąć, że te człekokształtne, to inny gatunek człowieka.
Nie mirku nie mogę, ponieważ zgodnie z zasadą ewolucji człowiek wykształcił się od małpy, nie małpa od człowieka.
atalia
to tylko powiedzenie , poza tym... samo w sobie dowodzi władzy kobiet nad facetami