Moje przeżycia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Moje przeżycia

Postautor: kakofonia myśli » 03 sty 2014, 17:48

Nix pisze: Wiem co jest dla mnie dobre i na co mogę sobie pozwolić :D Może nie aż tak jak dorosły, ale jednak.

No, co do tego nie ma wątpliwości :D Faktycznie, przebija przez Ciebie wysoka samoświadomość i gdybym nie wiedziała w życiu bym nie powiedziała, że masz dopiero 13 lat. Gdyby wszystkie nastolatki były takie rozwinięte świat byłby piękniejszy.

Dlatego też nie zgadzam się z Nikitą. Myślę, że lektura przybliży Ci całą tematykę i wyjaśni rzeczy, które do tej pory były niezrozumiałe :D

Czytaj, zagłębiaj się, chłoń, a gdybyś potrzebowała pomocy myślę, że bez problemu ją tutaj znajdziesz :D
Pelo Amor ou Pela Dor... (By love or by pain)

„What is mind? No matter. What is matter. Never mind.” Thomas Hewitt Key

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nix » 03 sty 2014, 17:57

danvue pisze:Więc najważniejsze Oliwka - bądź dobrym człowiekiem, kochaj Pana Boga swego, a bliźniego swego jak siebie samego :)

Postaram się jak tylko umiem! :D

kakofonia myśli pisze:Faktycznie, przebija przez Ciebie wysoka samoświadomość i gdybym nie wiedziała w życiu bym nie powiedziała, że masz dopiero 13 lat. Gdyby wszystkie nastolatki były takie rozwinięte świat byłby piękniejszy.

Bardzo dziękuję :)

kakofonia myśli pisze:Czytaj, zagłębiaj się, chłoń, a gdybyś potrzebowała pomocy myślę, że bez problemu ją tutaj znajdziesz :D

Jak tylko będę miała jakieś wątpliwości, na pewno się kogoś zapytam. Jak na razie muszę przeczytać całą KD i dopiero poczekam z wszystkimi pytaniami.
Nie ma ich wiele, więc myślę, że lektura wszystko dobrze i jasno wytłumaczy :mrgreen: A wcześniejsze zostały już rozwiane ;)
Nix

Postautor: danvue » 03 sty 2014, 17:57

I taka mała wskazówka: Nie skupiaj się w większości na technicznych sprawach, ale właśnie na sprawach moralności i staraj się poprawiać - wchodzisz właśnie w okres jakby nie patrzeć nastoletni, czyli okres robienia głupot. To jest prawdziwa próba człowieka, także kształtuj się na dobrą osobę. Wymagaj od siebie nawet jeśli inni by od Ciebie nie wymagali ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nix » 03 sty 2014, 18:01

danvue pisze:I taka mała wskazówka: Nie skupiaj się w większości na technicznych sprawach, ale właśnie na sprawach moralności i staraj się poprawiać - wchodzisz właśnie w okres jakby nie patrzeć nastoletni, czyli okres robienia głupot. To jest prawdziwa próba człowieka, także kształtuj się na dobrą osobę. Wymagaj od siebie nawet jeśli inni by od Ciebie nie wymagali ;)

Jak na razie do buntu mnie jeszcze nie ciągnie (ale, może z czasem...). Teraz to bardziej denerwują mnie koledzy z klasy którzy robią sobie ze wszystkiego i wszystkich żarty, ale co poradzić? Może im to jeszcze przejdzie (i oby).
Dziękuję za wskazówki, na pewno są bardzo pomocne :D
Nix

Postautor: Xsenia » 03 sty 2014, 21:16

A ja jestem pełna podziwu jak 13-latka pisze w języku polskim. Mam syna w wieku 13 lat i on na 100% nie pisałby tak poprawnie i bezbłędnie w naszym kochanym języku, więc jestem pełna podziwu, że nie używasz Nix wielu skróceń i zapożyczeń językowych z angielskiego, jak zdecydowana większość nastolatków. A już totalnie szokuje mnie poprawna interpunkcja praktycznie nieistniejąca wśród nastolatków :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nix » 03 sty 2014, 22:07

Szczerze mówiąc jakoś przykładam wielką wagę do tekstów które piszę. Lubię jak są dobre ortograficznie i staram się, aby były też takie gramatycznie :D
Nix

Postautor: Nikita » 03 sty 2014, 22:27

Moze Nix jest dojrzala dusza albo ma wiecej lat niz podaje...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nix » 03 sty 2014, 22:46

Nie jestem starsza. Dlaczego miałaby kłamać i czemu miałoby to służyć?
Nix

Postautor: Voldo » 03 sty 2014, 22:52

Nikita jak widać po prostu nie może uwierzyć, że po świecie chodzą tak dojrzałe psychicznie 13-latki 8-)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Signus » 04 sty 2014, 09:16

Tak sobie obserwuję forum i użytkowników.Jako osoba pracująca na codzień z dziećmi i młodzieżą przyznam że jestem zdziwiony i mile zaskoczony tym co widzę. Najpierw trafił tu danvue zaskakując mnie swoją postawą i wiedzą, teraz czytam wypowiedzi 13 letniej Oliwki i oczom nie wierzę. Mam siostrę i siostrzenice w tym wieku i dużą grupę dzieci w pracy. Tak młode osoby nawet te najinteligetniejsze nie myślą w taki sposób jak Oliwia;-) - fajnie że tu trafiłaś ^o^
"Pomagać innym to rozwijać się samemu." Marie-Louise Morton
Awatar użytkownika
Signus
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi